Video Screencast Help
Symantec Appoints Michael A. Brown CEO. Learn more.

MSMQ Stuck & Problem in Enable / Disable Mailbox's

Created: 07 Jan 2009 • Updated: 21 May 2010 | 6 comments

Hi,

 

We are using EV2007 with 2 Exchange2000 Servers (EXCH & EXCH1).

 

Recently we observed that MSMQ A3 is having pending mails & find out that EXCH Mailbox task is running but it is not communicating the EXCH Server & due to the same MSMQ A3 is having pending queue's where as EXCH1 Mailbox task is running well & commnicating with EXCH1 Server without any problem.

 

We are also not able to Enable / Disable Mailbox's on EV for EXCH & not getting any error in the Event Log.

 

Any suggestions?

 

Thanks in advance.

 

Regards

RA

Discussion Filed Under:

Comments 6 CommentsJump to latest comment

Paul Grimshaw's picture

Looks like you are having some comms problems with exchange which could be MAPI or GC related. What we could do with is a DTRACE of the archivetask and agentclient broker.

The A3 queue is used when an admin does a manual run now on a mailbox or mailboxes so this queue can be purged with no problems.

So:-

 

1. Setup DTRACE

2. Purge A3 queue
3. Try a manual archive

4. Try to enable or disable a user

5. Send log

 

EV Backline Technical Support Engineer APJ Region

WECA's picture

Hi Paul,

 

Please let me know your email address so that I can send you the log on email.

 

Thanks

Rajeev

Paul Grimshaw's picture

I am presuming that you are the same person who has logged a case that Andrew is dealing with in the APJ region. Either that or there are 2 poeple with the exact same problem.

 

I will analyse the log and give my results to you through Andrew\

EV Backline Technical Support Engineer APJ Region

jimbo2's picture

Verify that you installed Outlook 2003 on the EV server with CDO.

WECA's picture

Everything was working perfectly without any problem after doing all the testing as per our requirement & all of sudden we realized that it stop working with one of the Exchange Server i.e. EXCH.