Video Screencast Help

Need to configure post eject mail in windows master server

Created: 12 Sep 2013 | 9 comments

Need to configure post eject mail in windows master server

 

Enterprise license available

smtp is configured

BLAT available

 

how to set the vlt_end_eject notify cmd file to congigure the mails

 

Operating Systems:

Comments 9 CommentsJump to latest comment

Marianne's picture

That sounds like a script that goes with Vault configuration?

Have you configured vault ejects in your environment? 
(Vault needs additional license.)

Supporting Storage Foundation and VCS on Unix and Windows as well as NetBackup on Unix and Windows
Handy NBU Links

manoj_sasikumar's picture

Yes,Marianne vualt is lecensed and eject is happening

we have configured the immediate eject and need to track the tapes going offsite and alert them as required

 

unix master server does not seems a problem as sendmail is available.It coz of the windows master server!!

Mark_Solutions's picture

Vault uses the nbmail.cmd file on the Master so just edit that appropriately to send your mail

Hash out the @REM in the below line and put in your mail server name etc (and make sure blat is installed etc.):

@REM blat %3 -s %2 -t %1 -i NetBackup -server WARTHOG -q

Authorised Symantec Consultant

Don't forget to "Mark as Solution" if someones advice has solved your issue - and please bring back the Thumbs Up!!.

manoj_sasikumar's picture

Hi Mark,

 

Let me know where exactly i have to copy the blat. Still not working :(

Mark_Solutions's picture

Copy blat to you Windows system32 directory

Then run :

blat -install yourexchnageserver yourmailaddress@domain.com

Once that is done the nbmail.cmd should work

To check blat works just try a simple test message

blat c:\test.txt -t your@domain.com

Where test.txt is a file on your C drive that has the message inside

This checks if your mail server accepts relays - if that works then vault should start to work

 

Authorised Symantec Consultant

Don't forget to "Mark as Solution" if someones advice has solved your issue - and please bring back the Thumbs Up!!.

manoj_sasikumar's picture

we are able to send the mail through blat from long but not through nbu!!

 

 

Mark_Solutions's picture

So have you copied blat to your system32 directory?

Can i see you nbmail.cmd file please

When error do you get - it should write it to the detail.log (and maybe the admin log)

Authorised Symantec Consultant

Don't forget to "Mark as Solution" if someones advice has solved your issue - and please bring back the Thumbs Up!!.

manoj_sasikumar's picture

Please find the nabmail attched.

 

We are not receiving the catalog DR file too

AttachmentSize
nbmail.txt 5.35 KB
Mark_Solutions's picture

Two things to check here

First, in the Admin Console right click on the top level of Vault Management (the words themselves) and then select Vault Management Properties

Add in the e-mail addresses to use for each type of vault in there if they are not already added.

You can also go to the Reports tab and double click each one and add addresses in for those too if not populated.

Next lets test blat

First create a file named test.txt in the root of the C drive on the Master.

In this text file put the words "test blat message)

Then open a command window and enter the following (using your e-mail address):

blat c:\test.txt -t you@yourdomain.com

Let us know what that says.

Authorised Symantec Consultant

Don't forget to "Mark as Solution" if someones advice has solved your issue - and please bring back the Thumbs Up!!.