Video Screencast Help

Need a refresher about imaging and to know if anything is new or changed

Created: 25 Apr 2013 • Updated: 29 Apr 2013 | 12 comments
This issue has been solved. See solution.

The last time we had an image, we installed SEP, and like 75 PC's had the SAME Hardware ID, so only ONE showed up as a managed client in SEP. Going back was a pain in the neck, I hade to make a few modifications in order to get it to work.

We are doing this once again, and what I want to know, is how can we install SEP on these images WITHOUT it picking up the SAME ID. I want the PC's to be added, managed and have their own UNIQUE ID's.

I would also DESPERATELY love to NOT put SEP 12.1.2015.2015 on these and put the NEWEST one on, when is the scheduled release for the next version?

These will ALL be Windows 7 64 BIT PC's

Operating Systems:

Comments 12 CommentsJump to latest comment

.Brian's picture

Follow this guide:

How to prepare a Symantec Endpoint Protection 12.1 client for cloning

Article:HOWTO54706  |  Created: 2011-06-27  |  Updated: 2012-03-30  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/HOWTO54706

 

And you may have experienced this but more as an fyi

How to repair duplicate IDs on cloned Symantec Endpoint Protection 12.1 clients

Article:TECH163349  |  Created: 2011-06-27  |  Updated: 2013-04-17  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/TECH163349

 

The latest version, SEP 12.1 RU2 MP1, came out two weeks ago. It is a maintenance patch so you need to be on RU2 first as it will only migrate over this version.

An issue has been found though which only affects WinXP machines. The firewall is causing an extreme lag during file copies. I'm working with support on this. The thread is here:

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/slo...

Shouldn't affect you since you're running all Win7 but still good to know.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

SOLUTION
The Conquistador's picture

If at first I uninstall this as an UNMANAGED client, then copy a sylink.xml to it to make it a managed client, wouldn't I avoid this problem all together?

.Brian's picture

It should. Extra work for you though.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

consoleadmin's picture

Hello,

Before creating the image, you can stop the smc service and remove the hardware ID file from registry.

Create the cd in same way without str\artup the smc.

When you install the image on system, service will auto start after first restart and make a new hardware id

These above step we have done in our network using sccm and it succefully work.

try it.

Thanks.

Chetan Savade's picture

Hi Bryan,

The latest version, SEP 12.1 RU2 MP1, came out two weeks ago.

Upgrade path would be SEP 11.x or SEP 12.1 --> SEP 12.1 RU2 --> SEP 12.1 RU2 MP1

If planning to upgrade to RU3 then need to wait more couple of months.

How to prepare a Symantec Endpoint Protection 12.1 client for cloning

http://www.symantec.com/docs/HOWTO54706

Chetan Savade
Sr Technical Support Engineer, Endpoint Security
Enterprise Technical Support
CCNA | CCNP | MCSE | SCTS |

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helps you.<

The Conquistador's picture

I am not following, I do not know what you mean when you say RU2 MP1, What I know is the version which I am running is 12.1.2015 2015

Chetan Savade's picture

Hi,

Here is the link to find out details of SEP release versions.

http://bit.ly/m0vOJp

Chetan Savade
Sr Technical Support Engineer, Endpoint Security
Enterprise Technical Support
CCNA | CCNP | MCSE | SCTS |

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helps you.<

.Brian's picture

RU2 MP1 is the latest 12.1 version. Came out two weeks ago.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

The Conquistador's picture

Just tried to install it and the user LOGGED the Machine OFF and Signed in killing the process, guess what, ROLLBACK CITY!!!!! Mammaaa Mee Ahhh!!!!

.Brian's picture

post the SEP_INST.log

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

The Conquistador's picture

It wasn't generated. I am not going to go crazy with this. I am having the onsite admin re image the machine.

I am going to be asking a follow up question about "roll back" in a moment.

Keep an eye out for it.