Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Netbackup 7.1 vs Exchange 2010

Created: 02 Apr 2013 • Updated: 12 Apr 2013 | 4 comments
samar's picture
This issue has been solved. See solution.

Hi all,

I have netbackup Enterprise 7.1 on Linux and Exchange 2010 server as client on windows 2008.

 

What I have done:

1 Installed Netbackup client on exchange server. ( I skip NFS server config as I dont use GRT)

2  Added account for netbackup client service on AD, made it member of groups : "Organization Management" "Administrators" "Domain Admins"

3 On Exchange server assigned created account(above) for netbackup client service logon

4 Restarted netbackup client service

5 Created  mailbox acoount for netbackup user (as above) on Exchange server.

6 created test mailboxes. tried to send receive mails from each other, everything works.

7 created policy for exchange :  - Policy Type: MS-Exchange-Server ;  - Enable "Perform Snapshot Backup" box -> Sellect Snapshot Method:VSS

    - Backup Sellection: Microsoft Information Store:\

8 Run manual backup. Took backup with SUCCESS.

 

So the issue came here. what I have done:

1 deleted mails that are in my test users folders (created above)

2 Enabled in  properties of mailbox database in Exchange management console : "This database can be overwritten by a restore"

3 Enabled -  "Dismount databse prior to restore" on netbackup restore option

4 Enabled - On General TAB select "Restore everything to original location"

5 Run restore

 

It proceeded it with SUCESS

 

19:05:35 4/2/2013: Restore Started

19:05:37 (163155.xxx) Media id S03494 is needed for the restore.

19:05:38 (163155.001) Restoring from copy 1 of image created Tue Apr  2 18:31:06 2013
19:06:03 (163155.001) INF - TAR STARTED 6692
19:06:05 (163155.001) INF - If Media id S03494 is not in a robotic library administrative interaction may be required to satisfy this mount request.
19:06:05 (163155.001) INF - Waiting for mount of media id S03494 on server nbumedia for reading.
19:06:13 (163155.001) INF - Waiting for positioning of media id S03494 on server nbumedia for reading.
19:06:14 (163155.001) INF - Beginning restore from server nbumedia to client win.geo.com.ge.
19:06:14 (163155.001) TAR - Microsoft Information Store:\
19:06:14 (163155.001) TAR - Microsoft Information Store:\Mailbox Database 1356971012\
19:06:16 (163155.001) INF - Database Mailbox Database 1356971012 dismounted successfully.
19:06:19 (163155.001) TAR - Microsoft Information Store:\Mailbox Database 1356971012\Database
19:06:22 (163155.001) TAR - Microsoft Information Store:\Mailbox Database 1356971012\Logs_1364913010
19:06:27 (163155.001) TAR - Microsoft Information Store:\Public Folder Database 1643989980\
19:06:29 (163155.001) INF - Database Public Folder Database 1643989980 dismounted successfully.
19:06:32 (163155.001) TAR - Microsoft Information Store:\Public Folder Database 1643989980\Database
19:06:34 (163155.001) TAR - Microsoft Information Store:\Public Folder Database 1643989980\Logs_1364913010
19:06:38 (163155.001) INF - There are no jobs remaining for this restore request. Exchange database recovery will be performed.
19:06:45 (163155.001) INF - Database Mailbox Database 1356971012 mounted successfully.
19:06:49 (163155.001) INF - Database Public Folder Database 1643989980 mounted successfully.
19:06:49 (163155.001) INF - TAR EXITING WITH STATUS = 0
19:06:49 (163155.001) INF - TAR RESTORED 7 OF 7 FILES SUCCESSFULLY
19:06:49 (163155.001) INF - TAR KEPT 0 EXISTING FILES
19:06:49 (163155.001) INF - TAR PARTIALLY RESTORED 0 FILES
19:06:49 (163155.001) Status of restore from copy 1 of image created Tue Apr  2 18:31:06 2013 = the requested operation was successfully completed

19:06:49 INF - Server status = 0
19:06:50 (163155.xxx) INF - Status = the requested operation was successfully completed.
 

 

 

as seen above it dismounted databse restored on original place and mounted it sucessfully, but when I look to my mails I see the deleted mails didnt come back... Where I mistaken??

Appreciate your help. Thanks

Operating Systems:

Comments 4 CommentsJump to latest comment

nairaj's picture

1) just to confirm,

you took the backup first right ?

2) I see the restore of the database and logs are done successfully but i do not see anythig related to applying the logs to the database after the database restore..

2cents from me.

Mark_Solutions's picture

Did you select all log files when doing the restore?

Did you select a Rollforward recovery to replay all of the logs?

Did you select to commit after last backup set is restored?

Authorised Symantec Consultant

Don't forget to "Mark as Solution" if someones advice has solved your issue - and please bring back the Thumbs Up!!.

eten's picture

you select "point-in-time recovery" you can see you delete mail message

SOLUTION
samar's picture

Thanks all

Eten said right ..  I select "point-in-time recovery" and its ok woth that ..

but in restoring to another place There is problem again ... as I understand it is BUG in 7.1 .. because on 7.5 it works well .. here is log when restoring to another database ..

 

14:54:33 4/11/2013: Restore Started

14:54:37 (166791.xxx) Media id S03438 is needed for the restore.

14:54:38 (166791.001) Restoring from copy 1 of image created Thu Apr 11 14:20:58 2013
14:55:03 (166791.001) INF - TAR STARTED 6720
14:55:04 (166791.001) INF - If Media id S03438 is not in a robotic library administrative interaction may be required to satisfy this mount request.
14:55:07 (166791.001) INF - Waiting for mount of media id S03438 on server nbumedia for reading.
14:55:08 (166791.001) INF - Waiting for positioning of media id S03438 on server nbumedia for reading.
14:55:09 (166791.001) INF - Beginning restore from server nbumedia to client win.geo.com.ge.
14:55:09 (166791.001) TAR - Microsoft Information Store:\
14:55:09 (166791.001) MNR - The file was renamed to the following:
14:55:09 (166791.001) UTF - Microsoft Information Store:\RDB\Microsoft Information Store\
14:55:09 (166791.001) TAR - Microsoft Information Store:\Mailbox Database 1356971012\
14:55:09 (166791.001) MNR - The file was renamed to the following:
14:55:09 (166791.001) UTF - Microsoft Information Store:\RDB\Microsoft Information Store\Mailbox Database 1356971012\
14:55:12 (166791.001) ERR - Aborting restore: Error writing Exchange object: Microsoft Information Store:\RDB\Microsoft Information Store\Mailbox Database 1356971012\ Error: BEDS 0x0:
14:55:12 (166791.001) INF - TAR EXITING WITH STATUS = 5
14:55:12 (166791.001) INF - TAR RESTORED 1 OF 2 FILES SUCCESSFULLY
14:55:12 (166791.001) INF - TAR KEPT 0 EXISTING FILES
14:55:12 (166791.001) INF - TAR PARTIALLY RESTORED 0 FILES
14:55:13 (166791.001) The following files/folders were not restored:
14:55:13 (166791.001) UTF - /Microsoft Information Store/Mailbox Database 1356971012/Database
14:55:13 (166791.001) UTF - /Microsoft Information Store/Mailbox Database 1356971012/Logs_1365675575
14:55:13 (166791.001) UTF - /Microsoft Information Store/Public Folder Database 1643989980/
14:55:13 (166791.001) UTF - /Microsoft Information Store/Public Folder Database 1643989980/Database
14:55:13 (166791.001) UTF - /Microsoft Information Store/Public Folder Database 1643989980/Logs_1365675575
14:55:13 (166791.001) Status of restore from copy 1 of image created Thu Apr 11 14:20:58 2013 = socket write failed

14:55:14 INF - Server status = 2810
14:55:14 (166791.xxx) INF - Status = MS-Exchange-Server policy restore error.