Video Screencast Help

Netbackup deosn't eject tape after job

Created: 04 Feb 2010 • Updated: 01 Nov 2010 | 7 comments

Hi.  We have Veritas Netbackup 6.5 and we are having problems with the tapes.  Netbackup do not eject the tapes until they are full.  We need that the tapes are ejected after the job are completed for audit porpuse.  Is their a way that we can change something in the configuration so Netbackup do this?  Thanks for the help in advance

xrosario

Comments 7 CommentsJump to latest comment

Bill_Johnson's picture

When you are setting up the profile, you'll see 5 tabs come up.
1. Configure the Choose Backups tab to select the proper backups that you want to offsite.
2. Configure the Duplication tab to make sure you have the check box at the very top checked. It says to Skip the Duplication Step.
3. Configure the Catalog Backups tab to make sure you have the check box at the very top checked. It says to Skip the Catalog Backup Step.
4. Configure the Eject tab to include all pools that you write backup copies to. It defaults to NetBackup, but you can add other pools if needed. On this tab, you will also configure when the ejects should happen. You two choices are "immediate" or "deferred". If you choose deferred, you will have to manually go back in to kick these off. (I'm guessing since no duplication is running, you'll want them to happen immediately)
5. Configure the Reports tab to give you the information you'll need to know what happens in your environment. You also have two choices for when reports happen. They are "immediate" and "deferred" also. You will need to set this setting the same way as the ejects are configured since they work together.
The vault manual has good information on getting this configured. Information on configuring your profile, starts on page 56 of the Vault System Administrator's Guide.

Please keep in mind that Vault is a licensed option. You will need to contact your sales representative for pricing.

Bill

CY's picture

Hi xrosario,

I think we need some clarification first.

Do you have standalone tape drive(s) or do you have a robotic tape library?

Do you have NetBackup Vault licensed?

xrosario's picture

Thanks for taking the time to answer.  We have a Dell PV136T01.  We already have configured through policies diferents sets of backups for daily weekly and monthly.  Could you please help me on this matter.

Will Restore's picture

found the User Guide: http://support.dell.com/support/edocs/stor-sys/136tlto2/en/ug_tl/admn.htm#wp1088282

I like the fact that one can Excercise the Picker Axes, Moving the Picker in a Motion Pattern or Moving the Picker in Increments  -- Sounds like Eric Clapton :)

But the question is, how do you have Netbackup set up to eject tapes?  

Will Restore -- where there is a Will there is a way

vineshpandit87's picture

Tapes are inserted manually?.... or how it will be inserted?.......

J.H Is gone's picture

on the master server properties there is a media unmount delay - if this is set really large then the tapes would never unmount until they are full.

but if you are using vault - its a different story.

I don't have to know how to spell....I work on Unix.
NetBackup 7.0.1 - AIX & Windows