Video Screencast Help

Problem with Altiris scripted OS installation. Working for anyone?

Created: 10 Oct 2012 | 1 comment

Hi guys,

We have Altiris 7.1 and we are trying to do a scripted OS installation.  We have several tasks in our job and all of the tasks do work correctly when we test them by themselves.  What happens is that we tell our jobs to continue, even if a task fails.  When we try to build a system  19 out of 20 of our tasks work, but we always have 1 that fails.  If we rerun the task that failed, after the build job completes, then it always installs successfully.  If we change the order of our tasks, then we start having other random tasks that fail.  We called Symantec support and they told us we are trying to do too much.  I told them that trying to install adobe reader, adobe flash, net framework, etc into a scripted OS installation is almost required and I do not think that "you are trying to do too much" is a answer. 

Is anyone using scripted OS installations instead of imaging for deployment?  If so, please let me know how many tasks you have in your build job and if you have any ideas as to why ours could be failing on a different software tasks every time.

Thanks,

Dan

Discussion Filed Under:

Comments 1 CommentJump to latest comment

drheim's picture

Hi guys,

We found out that having some tasks fail during a Scripted OS Installation is normal and will always happen.  Symantec Tech Support suggested using Managed Software Deliveries to build computers, but it takes a lot longer and does not sound like it will work for non-software tasks that need to be accomplished, etc.  Here is their response on trying to use Scripted OS Installations.

What you are seeing is a known issue.

We have issues trying to use a "Job" to push out multiple "Quick Deliver" (QD) or "Package Delivery" (PD) tasks.

It will randomly fail on random tasks.

Our Task developers are aware of this and are working on resolving this but as of yet they have not been able to find a resolution.