Video Screencast Help
Protect Your POS Environment Against Retail Data Breaches. Learn More.

problema backup exec 2010

Created: 26 Sep 2011 • Updated: 24 Oct 2013 | 8 comments
This issue has been solved. See solution.

En los últimos dos meses he notado que backup exec no me comprimía a pesar de estar puesta la opción comprimir tanto en la cinta como en las opciones de copia de seguridad, ahora se me acrecenta el problema porque va mas lenta la copia de seguridad, a que puede ser debido?
Gracias 

Comments 8 CommentsJump to latest comment

Kiran Bandi's picture

Compression ration depends upon the type of data you are backing up. If your data includes video files,already compressed files compression ration will be very less and may even result in occupying more space than original. If you are backing up already compressed files, disable compression in backup job and see. Also let us know how much compression ratio you are getting.

Regards....

CraigV's picture

Hi,

 

If you were getting compression before, and are not any longer without data change, something else is up.

What is the current compression ratio? Did you make any changes in the form of Windows or BE updates? are there any errors showing up on your tape drive under Devices within BE? Look for Hard Write Errors...

 

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

ventu's picture

La mayoría de los archivos son los mismos que hace dos meses que si me comprimía, hay mucho archivo .pst pero he pasado de meter mínimo 400/500 gb cinta a no llegar ni a 300 en cintas ultrium de 400/800 gb además de una velocidad de 2000 mb/minuto a 1300 mb/minuto

gracias

CraigV's picture

Have you run LiveUpdate to install the latest patches for BE? Also, are you running BE 2010 R3 or not? If not, I'd suggest upgrading to that and checking the compression ratios again.

How old are those tapes by the way?

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

ventu's picture

Perdón por el retraso.

Ese creo que es el problema, mi backup me pone que es la versión 13.0 versión 2896 y en actualizaciones me pone paquete 1.

Mi live update me dice que no tiene ninguna actualización, donde me puedo bajar la R3? gracias

CraigV's picture

...check the link below:

https://www4.symantec.com/Vrt/offer?a_id=91523

You need to do the following:

1. Stop the BE services and copy the Data/Catalogs folders elsewhere in case something goes wrong.

2. Run the upgrade of BE 2010 R3 accepting the defaults and using your current licenses.

3. Run LiveUpdate to install BE 2010 R3 SP1. Once done, run LU again as there is a new DDI package to install.

4. Do a push-install to any remote servers you might have. Run a backup once this completes.

 

Thanks! 

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

SOLUTION
LorenaGiammaria's picture

Buenas..

Quisiera que por favor me ayuden ya que estoy presentando un problema con el demo q tengo instalado de Symantec Backup Exec 2010 R3, es primera vez q lo instalo y estoy tratando de configurarlo para comenzar a realizar los respaldos, pero en el momento que debo seleccionar como la ruta a la q se le hara el respaldo, me muestra un mesnaje "El Agente Remoto para windosw systems no esta instalado en ningun equipo" y por lo menos se q lo instale mas nose si fue algun error al instalarlo o una mala configuracion, este es el msj q me muestra:

 

y alli en la imagen donde dice "Todos los recuersos" es donde me deberia mostrar todas las opciones a las cual se le podrian hacer respaldo...

 

De verdad agradeceria mucho su colaboracion..

Saludos

Kiran Bandi's picture

Hi,

Opean a new discussion so that more users will notice and may give advices.

Thanks....