Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Recovery of Exchange database fails with "Backup Exec attempted to restore an Exchange database according to the job settings. The Exchange server was not found."

Created: 18 Mar 2014 • Updated: 28 Apr 2014 | 5 comments
This issue has been solved. See solution.

I am trying to recover a database to a recovery database. I have followed https://www-secure.symantec.com/connect/articles/h..., but cannot recover to the server. I have tried several times now. The agent on both servers is running under the local system account, the backup admin account is also a Domain Admin. The Exchange server is publishing its information to the BE server.

Please can someone help me before I go mad.

Operating Systems:

Comments 5 CommentsJump to latest comment

sidd3009's picture

Hello Amanda,

The error usually occurs in a situation where incorrect settings are applied. I see you have already referred to the Symantec Connect article associated to 'Exchange mailbox restores to Recovery Database'. I'd request you to refer to this article as well and re-check the settings: http://www.symantec.com/docs/TECH126526

Alternatively, you could run a redirect restore of the Exchange Information Store backup to a flat file and mount the Exchange database manually. Please refer to the Solution for redirect restore to different Exchange Server section of the following article: http://www.symantec.com/docs/TECH59133

Regards,

Siddhant Saini
Advanced Technical Support Engineer, Symantec Corporation 
www.symantec.com

Amanda Jayne's picture

Thanks for that Sidd, I have tried the first link already, still with no luck. The second link I don't think will work, as we are using Exchange 2010.

sidd3009's picture

Yes Amanda, I know that you are using Exchange 2010. As such, I directed you towards a part of the second link: 

Here's a snippet of that article: 

How to restore Exchange 2003/2007/2010 snapshot backups as a flat file http://www.symantec.com/docs/TECH87383
For assistance in getting the Exchange databases mounted, please refer the following technet documents from Microsoft.
 

Regards,

Siddhant Saini
Advanced Technical Support Engineer, Symantec Corporation 
www.symantec.com

SOLUTION
Amanda Jayne's picture

Thanks Sidd,

Sorry, having a bit of a panic and not reading things through.

The job appears to be running, I'll report back when it's finished.

Thanks for your help so far

Amanda Jayne's picture

Hi Sidd,

Thanks for those links. I have restored the database, and have got it into a clean shutdown state. The other tasks I need to run are all exchange based, so I have marked your answer as the solution.

Thanks for your help.