Video Screencast Help

Reenable auto-protection

Created: 01 Sep 2012 | 4 comments

Hi there

Can anyone advise on restoring/reenabling auto-potection on my Symantec client anti-virus software. I ran an update yesterday and it looks as though a virus was quarantined and then deleted, but since then I have noticed tha the symantec icon on the tool-bar menu has a cross through it indicating that the auto-protect feature has been disabled. When I try to restore it, it activates for a couple of seconds and then switches itself off again. I checked in the configuration settings of the antivirus control panel and there it does look as it is displaying as enabled! Is there an easy way to confirm which Symantec product I am using?

Any thoughts/solutions? I am not at all technical so go easy on me!

Thanks in advance

Discussion Filed Under:

Comments 4 CommentsJump to latest comment

Ashish-Sharma's picture

Hi,

Please Verify SEPM version ?

Thanks In Advance

Ashish Sharma

 

 

uk_rickster's picture

Hi

How would I do that? It is a corporate software license and I am running a client on my machine, so how do I tell what version of the product it is?

Ashish-Sharma's picture

 

 

Change the value of ImagePath at the following registry locations:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SAVRT

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SAVRTPEL

To:

\??\C:\Program Files\Symantec AntiVirus\savrt.sys

\??\C:\Program Files\Symantec AntiVirus\Savrtpel.sys

Verify the driver files exist at those locations

Note: The values must NOT be included within quotes "".

Please let me know if this was helpful

This KB may be helpful.

http://service1.symantec.com/support/ent-security....

Thanks In Advance

Ashish Sharma

 

 

Ted G.'s picture

Can we please stop answering SEP support questions in the ESM forum and direct folks to the SEP support forum? It's cluttering up the forum with posts not associated with ESM..