Video Screencast Help
Scheduled Maintenance: Symantec Connect is scheduled to be down Saturday, April 19 from 10am to 2pm Pacific Standard Time (GMT: 5pm to 9pm) for server migration and upgrade.
Please accept our apologies in advance for any inconvenience this might cause.

Restoration problem

Created: 29 Nov 2012 | 27 comments

Hi Team,

    I taken some backups in one tape. Now i'm trying to restore the data it's not showing the data.Pls help on this. i ran the catalog also but it's not happening.

Version : 12.5 Rev 2213.

 

Comments 27 CommentsJump to latest comment

Solution4all's picture

Unselect beginning date filter in restore selection.

Backup_Exec's picture

Hi

What is the error when you run catalog.

Were is the backup taken on tape or disk

 

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

vigneshwaran's picture

Hi sameer,

   No errors while run the catalog.

   Bakeup taken in tape.

 

- Vicky

 

Backup_Exec's picture

Hi

Thanks for the update,

Please try few things

 

1 Move the tape by going to all media in backup exec to retired media

2 Then right click on same tape and delete it

3 Once done please ensure too BE12.5 is fully patched up with all updates using live update

4 After doing this and verifying this please inventory the slot in which the tape is or the drive

5 By going to tools-options-catalogs- uncehck storage based catalog

6 Then after inventory is done please run the catalog once

7 Ensure catalog .of it completes with byte count whether it is failed or succesfull

8 Finally right click on tape and click on restore data and check if data is visible

If still not then try duplicating data from tape to disk using the tape media name in duplicate job .

 

Hope that helps

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

vigneshwaran's picture

Hi Sameer,

  thanks for your Quick Response.

About our Backup server updates pls find the scrren shot and i have some doubts.

1. If i move the tape to retired media and delete this tape the tape will be delete from the tape??

2. If our Backup Server is not updated with live update that will impact this job?

 

Note: Our BE server don't have the internet access. So we are not updating with BE Live update.

- Vicky

 

vigneshwaran's picture

Hi Can you explain the last point.

"If still not then try duplicating data from tape to disk using the tape media name in duplicate job"

 

Thanks in Advance.

 

- vicky.

- Vicky

 

vigneshwaran's picture

Hi,

  That 5 point, I attached screen shot for our current setting. This is correct or we need to change this settings. Please find the attachment and let me know.

 

- vicky

Catalog.JPG
- Vicky

 

Backup_Exec's picture

Hi

 

That is fine ,you didn't update me about when you right click on tape is data on tape visit let or not 

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

vigneshwaran's picture

Yes it's showing some of the data's only (After 19 November). But we are taken some data's on that tape drive before 19 November that data's are not visible.

- Vicky

 

Backup_Exec's picture

Hi

 

Please duplicate the data on tape to disk and that should show whatever information there on tape as catalog would be recreated during duplicate job again

 

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

vigneshwaran's picture

Hi Can you tell me How to duplicate the data on tape to disk?

 

- Vicky

 

Backup_Exec's picture

Hi

 

Please check below link this would help to configure duplicate from tape to disk

http://www.symantec.com/docs/TECH24544

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

vigneshwaran's picture

Hi,

   i tried duplicate existing backup sets. Device is taking that tape but it's not running. Job status is Queued.

Kindly help to recover the data from the tape.

 

Thnaks in Advance...

 

- vicky

- Vicky

 

Backup_Exec's picture

Hi

 

When you configure duplicate job using existing backup set ,I presume you would have click on view by media second tab and would have selected the right tape which you have tried cataloging before.

If not done that way please select the tape by view by media and then run job and should work fine

Hope the backup to disk ukulele have configured have enough of disk to load complete data from tape to disk

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

Backup_Exec's picture

Hi

 

1 No when you delete the tape ,data is not removed so don't worry we just want to remove it reference from backup exec database

2 Backup exec fully patched up always is good sign of consistency and hope you would love to ensure you it too

Link to download sp4 for BE12.5

http://www.symantec.com/docs/TECH135716

Please download other hotifxes after sp4 from the below link which shows list of updates after sp4

 

http://www.symantec.com/business/support/index?pag...

 

Hopefully you can download this updates for the server having internet and install It manually to ensure it is on sp4 and all updates after it

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

vigneshwaran's picture

Hi Sameer,

     If i not installed patches after SP4. it will affect this method.?

- Vicky

 

Vivek Jain's picture

Seems a duplicate of https://www-secure.symantec.com/connect/forums/res...

Probably better if we stick to one thread :)

Backup_Exec's picture

Hi

 

Certainly not I gave you link so that you can update once for all so up to you but that won't affect the above procedure also ensure once you update backup exec update remote agent on your remote server so they will be on same level too and will ensure consistent backup and restores so if you update sp4 and other update in one short you can update remote agent also once else you would have to do this task when you update other updates after sp4 again 

 

Hope that helps

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

vigneshwaran's picture

Hi,

   I updated the patches after SP4 the same time we will update the Remote agent also. So it's taking more time for our process and downtime also required. So i'm planing to do this procedure without paches after SP4. Pls confirm me this is correct way for avoide more time.

 

 

- Vicky

 

Backup_Exec's picture

Hi

Yes you can plan as like you get time ,I just tried giving a best way to achieve this in one short ,but yes above process won't be affected even if you don't install any updates after sp4 but it will only increase your overhead of updating remote agent twice once after sp4 update on media server and later after updating patches after sp4 on media server.

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

vigneshwaran's picture

Thanks for your quick response sameer. I'll try it and update you.

- Vicky

 

vigneshwaran's picture

Hi

   I tried the above steps but still not showing the data's.

- Vicky

 

Backup_Exec's picture

Hi

Is there any error ,is catalog completing with some byte count or is that zero byte count

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

vigneshwaran's picture

Hi,

  Catalog completed with byte count 847,604,733,639 (we are using LTO 3 tape 400/800 GB).

In the job log shows some Tape Alerts, Please find the below alerts.

 

----- TapeAlert Events -----

The device has reported the following TapeAlert diagnostic information. Please contact your device manufacturer for more information regarding TapeAlerts.

Warning - The tape drive is due for a routine cleaning:

1. Wait for the current operation to finish.

2. Then use a cleaning cartridge.

Check the tape drive users manual for device specific cleaning instructions.

Robotic Library: DELL 4 Drive: IBM 2 Slot: 12

 

Kindly help us...

- vicky

- Vicky

 

pkh's picture

As the message says, clean your tape drive.

1) Put a cleaning tape in one of the slot

2) In the Storage tab, right-click on the slot with the cleaning tape and change it to a cleaning slot in the slot properties.

3) right-click on the tape library and select clean.

Backup_Exec's picture

Hi

 

Byte count is good sign here please right click on tape and data should be visible

 

About tape which is used to do catalog here if has hard write errors which indicates there are some bad blocks on tape would be good if you can duplicate it to disk so that you would have copy of it on disk and then restore

 

Addittionaaly as pkh rightly said if there are hard read write error on tape drive please clean it using cleaning media

 

Thanks

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.

vigneshwaran's picture

Hi All,

    I tried the above methods but i'm not able to recover the data from the tape.

 

Anyway thanks for your troubleshooting steps.

- Vicky