Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

SEP Antivirus Install

Created: 29 Oct 2012 • Updated: 29 Oct 2012 | 7 comments

We have isntalled SEP 12 on all client machines thoughout the company. Some of those machines are not showing up in the SEP server report that it is installed on the client machine. Anyone ever runinto this issue before?  TIA!!!!!!!!

Comments 7 CommentsJump to latest comment

.Brian's picture

What is the heartbeat set to? Perhaps they hadn't checked in yet. Did you confirm they client is communication with the SEPM? (green dot on client) Is it showing in the SEPM?

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

Mischevious's picture

Not sure what the hearbeat is set to. The client just never checks in after installation therefore it shows on the SEP server as not being installed. We have let them sit for a week and they dont check in. usually have to uninstall and reinstall then it might or might not check in and verify the installation.

Jim Ferrell  

Deskside Support

A+ Certified

TMK IPSCO

2011 7th Ave.

Camanche, IA 52730

Email: jferrell@tmk-ipsco.com

.Brian's picture

If you installed a client package from SEPM, it needs to check in. Otherwise it could be a communication issue.

Check this:

Symantec Endpoint Protection Manager 12.1 Communication Troubleshooting

https://www.symantec.com/business/support/index?pa...

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

Ashish-Sharma's picture

HI,

Do you have restart SEP client ?

Symantec Endpoint Protection: Troubleshooting Client/Server Connectivity

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH105894

Thanks In Advance

Ashish Sharma

 

 

pete_4u2002's picture

can you post the sylink log from one such client?

 

sandra.g's picture

On one of the clients, in the SEP interface, under Help > Troubleshooting > Management, what does it say next to "Server"?

In the same pane, under "Connection Status", if you click Connect Now, any errors noted?

sandra

Symantec, Senior Information Developer
Enterprise Security, Mobility, and Management - Endpoint Protection

Don't forget to mark your thread as 'solved' with the answer that best helps you!

Mithun Sanghavi's picture

Hello,

Which version of SEP 12.1 is installed?

What OS are the client machines installed with?

To understand the root cause, we may need the sylink.log from 1 of the client machine which is not reporting to the client machine.

Check this Article on how to collect the Sylink.log files - http://www.symantec.com/docs/TECH104758

Secondly, you may also concentrate on these Articles below to Troubleshoot the issue - 

1) Symantec Endpoint Protection Manager 12.1 Communication Troubleshooting

http://www.symantec.com/docs/TECH160964

2) Troubleshooting communication problems between the management server and the client

http://www.symantec.com/docs/HOWTO55017

Hope that helps!!

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.