Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

SEP12 and Office 2010 send mail problem

Created: 12 Dec 2012 | 4 comments

Hello

We have a strange problem here on some computers (W7 Enterprise 64bit). After installing SEP12.2 its not possible anymore to

use the "Send to email" function out of Office 2010 applications (word or access). We get the error, that there is no email program associated for the required action. (translated from the german error msg). Reinstalling SEP11 solves the problem.

SEP11 has the mail scan components installed, SEP12 doesnt.

All computers using Lotus Notes 8.5.3. All computers have the protocol "mailto" not asscociated with any application.(as seen in "Set your default programs"). "Send mail" is associated with Lotus Notes.

Any idea where to start looking what causes this problem?

Thanks

Andreas

Comments 4 CommentsJump to latest comment

pete_4u2002's picture

can you post the screen shot?

try uninstall SEP email plugin and test .

Mithun Sanghavi's picture

Hello,

Check these Articles -

Symantec Endpoint Protection 12.1 Outlook Email Plug-in fails to load for Microsoft Outlook (64-bit installation)

http://www.symantec.com/docs/TECH177144

Support for Symantec Endpoint Protection's Optional Outlook Plug-In on Outlook 2010

http://www.symantec.com/docs/TECH141640

Hope this helps!!

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

UBES's picture

Hello

Thanks for your suggestions. The outlook plug-in wasnt installed in 11.x (only the Notes part) nor is it installed in 12.x (no more e-mail plugins).

So far , the only "solution" is to go back to 11.x

Any other ideas please?

Thanks