Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

SEPM 12.1 shows clients not updating, but clients do update.

Created: 03 Oct 2012 | 13 comments

SEPM 12.1 console reports that clients are not updating virus definitions, but when i go to the clients the definitions show that they are current and updated. 

How can i make sure that SEPM 12.1 reports 'honestly'?

Comments 13 CommentsJump to latest comment

Ashish-Sharma's picture

HI,

SEPM Console showing Client Online ?

Are you using Image OS ?

Image Installation System Problem

https://www-secure.symantec.com/connect/downloads/image-installation-system-problem

How to repair duplicate IDs on cloned Symantec Endpoint Protection 12.1 clients

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH163349

How to prepare a Symantec Endpoint Protection 12.1 client for cloning

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=HOWTO54706

Thanks In Advance

Ashish Sharma

mulita5's picture

We don't use Cloned OS images. The reporting used to work, but stopped some three weeks ago.

.Brian's picture

Is the client showing online?

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

.Brian's picture

Do they show up multiple times in the SEPM?

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

Ashish-Sharma's picture

HI,

Try to Delete One or two SEP client In sepm Console and check ?.

Image Installation System Problem

https://www-secure.symantec.com/connect/downloads/image-installation-system-problem

How to repair duplicate IDs on cloned Symantec Endpoint Protection 12.1 clients

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH163349

How to prepare a Symantec Endpoint Protection 12.1 client for cloning

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=HOWTO54706

Thanks In Advance

Ashish Sharma

Mithun Sanghavi's picture

Hello,

What version of SEPM 12.1 are you running?

Could you check if the Disk space on the SEPM server?

Try Increasing the heartbeat interval to feasible value (eg. 500 computers 1 hr interval). 

Delete entries from data/inbox/agentinfo folder and .tmp files from data/inbox.

Hope that helps!!

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

Riya31's picture

Do they show proper last update time on console.and what about other componenet status.

also check .err and .dat files in data\inbox\agentbox folder on SEPM

SameerU's picture

Hi

I am facing the same problem...

Regards

jmillner's picture

Same issue here. Not a cloning issue, all of the clients were reporting accurately to the server in the past. They all stopped reporting that they have current signatures on the same date, even though the signatures are up to date when you view them on the client machines. 

Ch@gGynelL_12's picture

Got the same issue here. But when we restart the SEPM server, it is now Ok. Try restarting the services or the SEPM server.

Regards,

JM

jmillner's picture

Have done both. The clients are showing as connected (green dot), but latest signature update indicated in console for hundreds of computers is 3/10/2013. The clients themselves show up to date. This even includes the client on the SEPM server.