Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

SEPM11 Errors After Setting Proxy

Created: 07 Feb 2013 • Updated: 07 Feb 2013 | 8 comments

upto now the server had direct access to internet

now we are using proxy and set the settings both in the windows intrnet options

and under "server properties" >> HTTP proxy settings in the manager console

liveupdate is downloading update

the  problem i have is the following errors

 

"C:\Program Files\Symantec\Symantec Endpoint Protection Manager\tomcat\temp\indexW.html (The system cannot find the file specified)"

i have read this i because the server does not have access to the internet and i tried

 

 http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/auto/index/indexA.html  

and  the server has access to the above link

 

 

so whats wrong? and why do i get the errors

Comments 8 CommentsJump to latest comment

.Brian's picture

On the Home page does it show latest definitions? or that is cannot contact LiveUpdate?

If you force a LiveUpdate, does it run or does it error out?

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

jgrab's picture

shows latest definitions

but under "security respone" i get.

 

Top Threats  
» No items to display
Latest Threats
» No items to display

 

 

SebastianZ's picture

Have a look here:

Symantec Endpoint Protection Manager homepage displays the following error:"No data, ..." in "Security Response" box and Severe with failing to load up the INDEXW.html file status under the logs session when running a report for server activity

http://www.symantec.com/docs/TECH97386

...and a similar posts:

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/ind...

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/une...

------------

-  try browsing to "http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/auto/index/indexA.html" - does it give you any error message?

James-x's picture

Can you post your scm-server-0.log file from C:\Program Files (x86)\Symantec\Symantec Endpoint Protection Manager\tomcat\logs ?

James

The Symantec Endpoint Protection Knowledgebase

Please remember to mark the post which resolved your issue as the solution!

jgrab's picture

 the file is attached

thanks

AttachmentSize
scm-server-0.zip 14.79 KB
James-x's picture

Hello,

I agree with what some of the other forum posters are saying. This looks like a simple proxy issue. The SEPM is requesting a file from http://securityresponse.symantec.com (so it can tell what definitions are the latest available from Symantec), but the request isn't making it through the proxy.

You have a couple options from here.

Option 1:

Add an exclusion on the proxy for any request to http://securityresponse.symantec.com or http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc... .

Option 2:

Configure your proxy information in the SEPM per this document http://www.symantec.com/docs/TECH97386 . (Look towards the bottom of the document.)

Let me know how it goes.

James

The Symantec Endpoint Protection Knowledgebase

Please remember to mark the post which resolved your issue as the solution!

SebastianZ's picture

A lot of following errors:

2013-02-06 16:03:08.610 SEVERE: Unknown Exception in: com.sygate.scm.server.util.securitydata.VirusData
java.io.FileNotFoundException: C:\Program Files\Symantec\Symantec Endpoint Protection Manager\tomcat\temp\indexA.html (The system cannot find the file specified)
    at java.io.FileInputStream.open(Native Method)

 

...did you have already a chance to check the previous articles I have linked?

Rafeeq's picture

should be related to your proxy / firewall settings.

make sure SEPM is able to reach internet using System Account.