Video Screencast Help
Symantec Appoints Michael A. Brown CEO. Learn more.

Server Farm Backup Failing on 2012

Created: 24 Sep 2013 • Updated: 28 Oct 2013 | 3 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi

Last few backup jobs on the server farm have failed.  The history says its a logon error but when I attempt to edit the job it says that "The specified machine is not a sharepoint server".

"Final error: 0xe0009b61 - Backup Exec could not log on to the server with the logon account specified for it. The logon account does not have valid credentials. Ensure that the user name and password are correct in the logon account."

This is running on a SBS2011 machine.  Everything was fine for months and as far as i know no changes have been made.

The main backup is running fine and uses the same account.

Not sure if i should be looking at this from a user account of sharepoint angle.

Thanks

G

Operating Systems:

Comments 3 CommentsJump to latest comment

Jaydeep S's picture

Have you installed SP2 and updated all the remote agents. If not, please do that as it fixes a lot of issues.

Are there any changes made on the Sharepoint or SQL. Confirm from the SQL if named pipes and TCP/IP is enabled.

See if there are any network / name resolution issues.

revenge of the cream's picture

Hi

SP1 installed. i am onsite next week so will update then.

Named Pipes and TCP/IP enabled.

To my knowledge no changes have occured.

Thanks

revenge of the cream's picture

Hi

On reboot soem other services did not start due to a log-on failure of the SPFARM user.  I had to ignore it as had other stuff to do but went back a few hours later and the services had started. 

Backup has been fine since then.

Thanks for your input.

G

SOLUTION