Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Stored Selected items missing in Outlook add-in

Created: 03 Oct 2013 • Updated: 23 Oct 2013 | 15 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi everyone,

I have an employee that is missing the "Store Selected Items/Folder"  under the Restore icon in their Outlook 2010 add-in.  Here is the information and what I've done so far:

Windows 7 64-bit PC

Outlook 2010

I ran the ResetEVClient.exe on the PC locally, reset the Outlook profile (aka, removed it from Control Panel > Mail and re-added it), the employee logged off and back on, that still did not fix it.

Usually removing the Outlook profile and re-adding it fixes most issues when things are not showing up.  I did some searches on Google and came up empty handed. 

Are there any other suggestions that I can try other than clearing the Windows profile?

Thanks in advance!

Operating Systems:

Comments 15 CommentsJump to latest comment

Rob.Wilcox's picture

Do you have a client log?

Does it say that the Add-in is in 'lite' or 'full' mode?

Think it needs to be full for the Store Folder option to be available.

PeterWendell's picture

Are you sure it is a 10.0.x version of the add-in? The store folders/selectd items option wasn't available on the 9.0.x add-in-- at least it wan't on the ones I tested.

Rob.Wilcox's picture

FWIW ... The store folder option is only available when the Add-in is in 'full' mode, I just checked.

PeterWendell's picture

Rob,

That's not what I'm seeing. My add-in is in Light mode (verfied by checking the EV properties in the backstage view), but I do see the Store Folder and Store Selected items options. This is with the latest add-in 10.0.4.1189 on Outlook 2010 and Outlook 2013. Both running in online mode only with no VV/VC.

Rob.Wilcox's picture

ok, well, i am seeing different, but either way. Policy, mode and Outlook version all play a part in this. And that's the info we need to know.

JKormos's picture

Hi everyone,

Sorry for the lack of response on my end, I will verify that the employee does have the lite version of the add-in.  I'm certain that she does due to your information that you've given me.  Thanks!

JKormos's picture

I forgot to add that when I checked Programs and Features on the computer I only saw "Enterprise Vault HTTP-Only Outlook Add-In.  We recently pushed out Enterprise Vault 10.0.4 with the 10.0.4 Outlook Add-In to be pushed out via SCCM sometime soon.  I'm guessing it wouldn't do any harm in installing this on the user's PC before hand to see if that fixes the issue.

Rob.Wilcox's picture

I can't see it anywhere here, but do you have a client log?

Maybe a combination of stuff is causing the option to not be available?

JKormos's picture

I will try to get the client log on Monday.  The employee's workstation must be powered off.  They work in another location too. 

JKormos's picture

The employee is OOO until 10/22, so I won't be able to get a client log until then.

JKormos's picture

Sorry for the delay, but I got the log file from the employee's PC.  I emitted some information due to security reasons.

23/10/2013 12:38:39.081[4596]: Log file created (level 1).

23/10/2013 12:38:39.084[4596]: Module path: C:\Program Files (x86)\Enterprise Vault\EVClient\x64\valkyrie.dll

23/10/2013 12:38:39.088[4596]: Found 0 Desktop resource DLLs

23/10/2013 12:38:39.090[4596]: No resource module was loaded and the default English resources in Valkyrie.dll will be used.

23/10/2013 12:38:39.095[4596]: RPC over HTTP is enabled (flags = 39)

23/10/2013 12:38:39.447[4596]:

23/10/2013 12:38:39.448[4596]: Environment:

23/10/2013 12:38:39.449[4596]:     Enterprise Vault Client 9.0.2.1061.0 (HTTP)

23/10/2013 12:38:39.452[4596]:     Microsoft Windows 7 Service Pack 1 (Build 7601)

23/10/2013 12:38:39.453[4596]:     AMD Phenom(tm) II X3 B75 Processor AMD64 Family 16 Model 4 Stepping 3;

23/10/2013 12:38:39.454[4596]:     Microsoft Outlook 2010

23/10/2013 12:38:39.454[4596]:         [RPC over HTTP enabled (flags = 39)]

23/10/2013 12:38:39.455[4596]:     Microsoft Internet Explorer 9.0.8112.16421

23/10/2013 12:38:39.456[4596]:     Computer name: 01311-WS-107

23/10/2013 12:38:39.458[4596]:

23/10/2013 12:38:39.458[4596]: Contents of Desktop Settings:

23/10/2013 12:38:39.459[4596]:     ;MAILBOX; =

23/10/2013 12:38:39.459[4596]:     ;SERVER; = 

23/10/2013 12:38:39.460[4596]:     ADDALLEVSERVERS = 0

23/10/2013 12:38:39.460[4596]:     ADDSERVERTOINTRANETZONE = 

23/10/2013 12:38:39.462[4596]:     ALLOWSCRIPTPUBLICFOLDERS = 1

23/10/2013 12:38:39.462[4596]:     ALLOWSCRIPTSHAREDFOLDERS = 1

23/10/2013 12:38:39.463[4596]:     ARCHIVEDELITEMSFOLDER = 1

23/10/2013 12:38:39.464[4596]:     ARCHIVEEXPLORERBTNVISIBLE = 1

23/10/2013 12:38:39.464[4596]:     ARCHIVEMANAGEDFOLDERS = 1

23/10/2013 12:38:39.465[4596]:     ARCHIVEONLYWITHATTACH = 0

23/10/2013 12:38:39.465[4596]:     ARCHIVESETTINGSLOCKED = 1

23/10/2013 12:38:39.466[4596]:     AUTODELETEIECACHE = 2

23/10/2013 12:38:39.467[4596]:     DEFAULTARCHIVEID = 113179936920EFC46A56E64BB88FF6DB81110000

23/10/2013 12:38:39.467[4596]:     DEFAULTDOUBLECLICKVIEW = 0

23/10/2013 12:38:39.468[4596]:     DEFAULTRETENTIONCATEGORYID = 1C2C8E463722A7945885E681F116B87C71b10000

23/10/2013 12:38:39.468[4596]:     DEFAULTWEBAPPURL = 

23/10/2013 12:38:39.469[4596]:     DELETEBTNVISIBLE = 0

23/10/2013 12:38:39.469[4596]:     DEPLOYFORMSLOCALLY = 2

23/10/2013 12:38:39.469[4596]:     EVSERVERS = 

23/10/2013 12:38:39.470[4596]:     INACTIVITYPERIOD = 4

23/10/2013 12:38:39.470[4596]:     INACTIVITYPERIODUNITS = 2

23/10/2013 12:38:39.471[4596]:     LARGEITEMSSIZEKB = 3072

23/10/2013 12:38:39.471[4596]:     LOCALISEDRESOURCES = C:\Program Files (x86)\Enterprise Vault\EVClient\x64\valkyrie.dll

23/10/2013 12:38:39.471[4596]:     MAILBOXDN =

23/10/2013 12:38:39.472[4596]:     MAILBOXSERVER = 

23/10/2013 12:38:39.472[4596]:     MAILBOXSTATE = 1

23/10/2013 12:38:39.472[4596]:     MAILBOXTYPE = PrimaryUser

23/10/2013 12:38:39.473[4596]:     MANAGEDFOLDERHANDLING = 1

23/10/2013 12:38:39.473[4596]:     MARKPSTS = 1

23/10/2013 12:38:39.473[4596]:     MINAGEPERIOD = 1

23/10/2013 12:38:39.473[4596]:     MINAGEPERIODUNITS = 1

23/10/2013 12:38:39.474[4596]:     OVENABLED = 0

23/10/2013 12:38:39.474[4596]:     OVMAXMESSAGESIZETOARCHIVEMB = 64

23/10/2013 12:38:39.474[4596]:     OVMESSAGECLASSINCLUDE = IPM.Post*;IPM.Note*;IPM.Document*;IPM.Appointment*;

23/10/2013 12:38:39.475[4596]:     OWA2003ARCHIVESUBFOLDERS = 1

23/10/2013 12:38:39.475[4596]:     OWA2003DELETEFROMCONTEXTMENU = 0

23/10/2013 12:38:39.475[4596]:     OWA2003DELETEFROMTOOLBAR = 0

23/10/2013 12:38:39.475[4596]:     OWA2003DELETEMODE = 0

23/10/2013 12:38:39.476[4596]:     OWA2003HELPFROMTOOLBAR = 0

23/10/2013 12:38:39.476[4596]:     OWAWEBAPPURL = 

23/10/2013 12:38:39.476[4596]:     PFINACTIVITYPERIOD = 4

23/10/2013 12:38:39.477[4596]:     PFINACTIVITYPERIODUNITS = 2

23/10/2013 12:38:39.477[4596]:     PFLARGEITEMSSIZEKB = 5960

23/10/2013 12:38:39.477[4596]:     PFMINAGEPERIOD = 2

23/10/2013 12:38:39.478[4596]:     PFMINAGEPERIODUNITS = 1

23/10/2013 12:38:39.478[4596]:     PFUSELARGEITEMSSIZE = 1

23/10/2013 12:38:39.478[4596]:     POLICYENTRYID = 1AE41BBD6230380469983E52B727580B91s10000

23/10/2013 12:38:39.479[4596]:     PSTALLOWDONATION = 0

23/10/2013 12:38:39.479[4596]:     PSTALLOWOVERRIDERETENTIONCAT = 0

23/10/2013 12:38:39.479[4596]:     PSTIMPORTENABLED = 0

23/10/2013 12:38:39.479[4596]:     PSTPOLICYENTRYID = 1BDA4E9148515B34CB03A391BD47DB1561012700

23/10/2013 12:38:39.480[4596]:     REMOVEPSTENTRIES = 4

23/10/2013 12:38:39.480[4596]:     RPCOVERHTTPPROXYURL = 

23/10/2013 12:38:39.481[4596]:     RPCOVERHTTPRESTRICTIONS = 0

23/10/2013 12:38:39.481[4596]:     SERVERVERSION = 10.04

23/10/2013 12:38:39.481[4596]:     SITEENTRYID = 1CCDAF93D01AB5F4F94BD0308209995FC1d10000

23/10/2013 12:38:39.482[4596]:     SYSTEMMAILBOX = 

23/10/2013 12:38:39.482[4596]:     USEINACTIVITYPERIOD = 1

23/10/2013 12:38:39.482[4596]:     USELARGEITEMSSIZE = 1

23/10/2013 12:38:39.482[4596]:     USEQUOTALIMIT = 1

23/10/2013 12:38:39.483[4596]:     USERSCANDELETEITEMS = 0

23/10/2013 12:38:39.483[4596]:     USESELFINSTALLFUNCT = 1

23/10/2013 12:38:39.483[4596]:     VVREADINGPANECONTENT = 2

23/10/2013 12:38:39.484[4596]:

23/10/2013 12:38:39.484[4596]:

23/10/2013 12:38:39.547[5576]: PSTMIG:

23/10/2013 12:38:39.548[5576]: PSTMIG: PST Importer started.

23/10/2013 12:38:39.549[5576]: PSTMIG:

23/10/2013 12:38:39.548[4596]: Installed Outlook preview pane registry keys fix for Outlook V14

23/10/2013 12:38:39.550[4596]: Unable to add/remove Outlook ForceFormReload registry key fix for Outlook: 0x80070005

23/10/2013 12:38:39.552[4596]: Set SharedFolderScript = 1

23/10/2013 12:38:39.552[4596]: Set PublicFolderScript = 1

23/10/2013 12:38:39.561[4596]: Vault Cache is only available when Outlook is connected to an offline mailbox store.

23/10/2013 12:38:39.618[4696]: Unable to load EV forms into Personal Form Library

23/10/2013 12:38:59.708[4696]:

23/10/2013 13:59:02.352[4596]: A COM error exception has been caught: 80040201

23/10/2013 14:25:09.667[4596]: A COM error exception has been caught: 80040201

23/10/2013 15:06:46.300[4596]: PstDisableGrow and PSTDisableGrowAllowAuthenticodeOverrides keys are set...

23/10/2013 15:06:46.301[4596]: attempting to obtain Override interface...

23/10/2013 15:06:46.302[4596]: Override interface obtained successfully..

23/10/2013 15:06:46.303[4596]: calling Registration Handler with C:\Program Files (x86)\Enterprise Vault\EVClient\x64\DesktopCommon.dll ...

23/10/2013 15:06:46.341[4596]: entry ids match.attempting to obtain OVERRIDE interface

23/10/2013 15:06:46.342[4596]: OVERRIDE interface obtained successfully.calling exemption method..

23/10/2013 15:06:46.342[4596]: exemption call successful.

23/10/2013 15:06:46.343[4596]: Registration call was successful.

PeterWendell's picture

So, it looks like the add-in is version 9.0.2 HTTP only. In my experience, which is not as vast as some others here, that version of the plugin does not support storing multiple items. I would upgrade then user to the 10.0.4 add-in.

(I spent significant time trying to work around the problem of the add-in failing to load and hanging Outlook, which was finally fixed in 10.0.4. In the process I noticed that the store multiple items feature was not avaialble on the 9.0.2 add-in -- which was the newest add-in that would work reliably for us -- but was available on later versions with no policy changes.)

SOLUTION
JKormos's picture

I will try that out and update this post.  We did push out the 10.0.4 plugin to some, but not all.  

JKormos's picture

I just installed the EV Outlook Add-In 10.0.4 for the employee and it brought back that option.  Thanks for all your help!