Video Screencast Help
Give us your opinion and win with Symantec! Please help us by taking this survey to tell us about your experience with Symantec Connect, so that we can continue to grow and improve.  Take the survey.

Strange problem with Software Catalog...

Created: 09 Jul 2012 • Updated: 10 Jul 2012 | 5 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi All!

I'm very new to using Altiris (we're just getting things set up and ready).  I've encountered a problem (perhaps it's common - but search didn't show it for me) with the Software Catalog.  When I select Manage Software Catalog - the window shown below pops up... and you can see the circular update graphic appearing on the "Newly discovered/undefined software" window... but it never goes away.  I can cancel this and it takes me to the enhanced console view (and I can deploy software packages I've created)... Strange, eh?

Any suggestions on what we might have done wrong?  Configuration issue?  Any help or suggestions would be appreciated!

Tony

Comments 5 CommentsJump to latest comment

Razell71's picture

strange... i have the same problem me but with software Product License & usage

Tony Harrell's picture

Hi Razell71 - maybe doing a repair of the database will fix your issue - it fixed mine.

Tony

Stéphane Bachelet's picture

Hello,

I had exactly the same issue few weeks ago. If you have a look to your ALtiris log viewer you probably seen that tables are missing. In fact it's not table that are missing but SQL View!

I have tried to repair database without success!

The issue wa solved by created SQL view (not tables) missing under Symantec_CMDB database.

I have a chance to have a platform that working and I have compared missing view, exported it with Right clic command Create in SQL Management Studio then recreate it in my corrupted platform. I need to create at least 5 missing views.

Hope you have a working platform to export this view. If not, send me an email with missing view and I can provided it to you.

Stef.

Stéphane Bachelet

Azerys

SOLUTION
Tony Harrell's picture

Hi Stef,

Thanks so much for the offer!  I actually went and ran a repair of the database after reading your post, and it fixed the issue.  Considering this is a new install, I'm wondering what caused the problem in the first place... but I'm happy this resolved the problem. ;-)

Tony

Stéphane Bachelet's picture

Thank you for your feedback.

Stef.

Stéphane Bachelet

Azerys