Video Screencast Help

Suddenly cannot open SEPM console due to Unable to connect to the database ?

Created: 04 Oct 2012 • Updated: 07 Oct 2012 | 8 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi,

My SEPM v 12.1 RU1 MP1 has been working great since many weeks ago, today when I am about to login to the console, I got " Unable to connect to the database" error pop up ? 

What could be the issue ?

Comments 8 CommentsJump to latest comment

Ashish-Sharma's picture

HI,

Could you please upload the scm-server-0.log and catalina.out file from \program files\Symantec\symantec endpoint protection manager\tomcat\logs

Check Database services are running or not ?

Thanks In Advance

Ashish Sharma

 

 

John Santana's picture

 

as can be seen above, just now it is 0 bytes ?

Kind regards,

John Santana
IT Professional

--------------------------------------------------

Please be nice to me as I'm newbie in this forum.

Chetan Savade's picture

Hi,

Could you please check sem5.log file size?

Default Location: C:\Program Files\Symantec\Symantec Endpoint Protection Manager\db\sem5.log

Are you able to start Symantec Embedded database service?

Make sure SEPM installed drive has sufficient disk space.

If possible then try to restart the server as well.

Chetan Savade
Sr Technical Support Engineer, Endpoint Security
Enterprise Technical Support
CCNA | CCNP | MCSE | SCTS |

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helps you.<

John Q.'s picture

Please confirm which type of database you are using (Sybase, SQL Server), then ensure it is started (for Sybase, look for dbsrv process locally ; for SQL Server, look at services running). If you use remote SQL, ensure database is reachable (ping, telnet).

Finally, ensure your ODBC settings are configured properly (http://www.symantec.com/docs/TECH160964).

 

Please remember to mark the proper comment as SOLUTION:
 - to identify threads that do not require further assistance
 - to let other visitors know how to fix such issue

Mithun Sanghavi's picture

Hello,

Please upload us scm-server-1.log, which in your case would help us.

I would suggest you to check this Article:

Symantec Endpoint Protection Manager could not connect to the database.

http://www.symantec.com/docs/TECH172812

and check this Thread: 

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/failed-connect-server-23

Hope that helps!!

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

SOLUTION
John Santana's picture

Many thanks all for the assistance it seems that the connection is now etablished successfully after the weekend ?!?!?

very strange indeed :-/

Kind regards,

John Santana
IT Professional

--------------------------------------------------

Please be nice to me as I'm newbie in this forum.