Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Symantec Backup Exec 12 kann die Tape Library FSC Fibre CAT-TX48 nicht erkennen

Created: 07 Jul 2009 • Updated: 22 Aug 2014 | 6 comments
This issue has been solved. See solution.

Vor der Installation von Backup Exec 12 auf einem Windows 2003 Enterprise Server 64bit, deutsch, bringt der Assitent zum Testen der Umgebung folgende Meldung:
Dieses Gerät wird nicht unterstützt "FSC Fibre CAT-TX48"

Zwei Laufwerke - HP LTO3 Laufwerke wirden erkannt - die aktuellen Treiber passen derzeit nicht. ( Soweit OK ) Der Tape Robot ( FSC CAT-TX48 ) wird nicht unterstützt.
Die LTO Laufwerke Geräte werden im Geräte Manager als HP LTO3 Bandlaufwerke richtig erkannt. Der Robot wird als "Unbekannter Medienwechsler" erkannt. Bei keinem Gerät wird ein Ausrufezeichen angezeigt. Es gibt auf der FSC Homepage keinen Treiber für den Robot, da die Unterstützung standardmäßig von der Backup Software kommen sollte.
Dennoch habe ich die Installation mit der Option -alle Symantec Treiber- durchgeführt. Als Ergebnis kann der Robot nicht angesprochen werden. Die Laufwerke werden als Einzellaufwerke richtig erkannt. Der Robot wird als Wechsler dargestellt. ( Fehlermeldung - Der Robot wird nicht unterstützt )
Wie bekomme ich den Robot in Backup Exec eingebunden / unterstützt?

Comments 6 CommentsJump to latest comment

CraigV's picture

OK, I have no clue about German, but I can basically make out that you cannot see your fibre-attached tape library in Backup Exec? Or is it in Windows too?
If it's in Windows,I'd start by making sure the zoning on your fibre channel switches are correct. If not, Windows would never see the library.
If the zoning is correct, install the latest drivers for your manufacturer.

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Andreas Peter's picture

Craig, i think your understanding is good enough ;-)) The zoning should be OK because the TapeLibrary are shown correctly in the Windows Device Manager. There is a Devise "Mediachanger" without an Yellow Sign, but with the String "unknown Mediachanger". I saw this in the past even on other Installations. I think this is OK. I would expect that this not cause any Errors.
The both Tape Devices in BackupExec are shown as independent Tape Devices.
My questions are - is the Fujitus FCS Fibre CAT-TX48 S24.20 supported with Netbackup 12 or where can i find the Symantec Driver for this robot? Must i install a appropriate Driver for the Robot bevor i Install BackupExec?

Thanks

Andreas Peter's picture

Craig, i think your understanding is good enough ;-)) The zoning should be OK because the TapeLibrary are shown correctly in the Windows Device Manager. There is a Devise "Mediachanger" without an Yellow Sign, but with the String "unknown Mediachanger". I saw this in the past even on other Installations. I think this is OK. I would expect that this not cause any Errors.
The both Tape Devices in BackupExec are shown as independent Tape Devices.
My questions are - is the Fujitus FCS Fibre CAT-TX48 S24.20 supported with Netbackup 12 or where can i find the Symantec Driver for this robot? Must i install a appropriate Driver for the Robot bevor i Install BackupExec?

Thanks 

CraigV's picture

ftp://exftpp.symantec.com/pub/support/products/NetBackup_Enterprise_Server/278692.pdf <-- refer to that document, Page 13 for your answer. It certainly appears to be, but it obviously must be on a certain firmware level.
I always install the Symantec drivers for the drive, and don't really worry about the robotics. You can install the 3rd party drivers for this. I've never had a problem doing that.

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Ben L.'s picture

From what I can see in the BE12 HCL the device is supported.
ftp://exftpp.symantec.com/pub/support/products/Bac... -- Page 38

Make sure that the fibre card is LUN enabled.

Can you run through this technote and post the output?
http://support.veritas.com/docs/322814

If this response answers your concern, please mark it as a "solution"

SOLUTION
CraigV's picture

Any news on this? Is there any solution?

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...