Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Symantec Backup Exec Error When Backup From Remote Server

Created: 16 Jan 2011 • Updated: 25 Jan 2011 | 18 comments
This issue has been solved. See solution.

I have problem with backup from the remote server, and I think it cause from the port because when I permit only some port on the firewall, but when I permit all port on the firewall it can backup successful.

The port that I have permit are:

- 6103
- 6101
- 6102
- 10000
- 3527
- 6106
- 1125
- 1434
- 5633
- 88
- 135
- 137
- 138
- 445
- 3106
- port range 1030 1039
- 441

Comments 18 CommentsJump to latest comment

sothea leang's picture

Dear all,

pleased help me on this problem!

Thanks in advance

Best Regards,

sothea leang

itsmeaffinity's picture

Hi ,

What is that remote server windows or linux & also you have to open any 25 ports bidirectional & then check if that help

For 25 ports you can select any range

Also you can use the link below

http://www.symantec.com/docs/HOWTO22986

http://www.symantec.com/docs/HOWTO22990

Thank You

If this information helps you, please mark it as solution.

Thank You.

AmolB's picture

Do you have Anti Virus installed on the remote server ?

Check the event viewer on the remote server, may be the remote agent service is

crashing.

itsmeaffinity's picture

Thanks for the update so have you used the link above & have that helped

Thank You

If this information helps you, please mark it as solution.

Thank You.

pkh's picture

Are you using BE 12.5 or BE 2010?  BE 12.5 with certain hotfix can backup a Windows 2008 remote server, but for Windows 2008 R2 you would need BE 2010.

sothea leang's picture

the error occure only when i permit the port that i list above.

Thanks,

sothea leang

itsmeaffinity's picture

Hi ,

I don't think it should be hotfix issue as when disabling the firewall it works fine but yes if it is  BE 12.5 then to backup win2008 as remote machine your BE 12.5 should be atleast on sp4

Thank You

If this information helps you, please mark it as solution.

Thank You.

itsmeaffinity's picture

Yes so please update if you have enabled the dynamic port as suggested by me in the above link for you

Waiting for your update

Thank You

If this information helps you, please mark it as solution.

Thank You.

itsmeaffinity's picture

How  many ports you have enabled

Thank You

If this information helps you, please mark it as solution.

Thank You.

itsmeaffinity's picture

Hi ,

Please click on link below

http://www.symantec.com/docs/HOWTO24132

Please atleast open 25 port bidriectionally

Thank You

If this information helps you, please mark it as solution.

Thank You.

sothea leang's picture

the prot range is 1025-65535.

but My firewall is Cisco ASA 5550, and The Media Server and Remote Server are in different subnet.

on the Cisco ASA 5550, I have permitted all the port that I have listed above, but it is still not working.

itsmeaffinity's picture

Hi ,

1 Are you able to ping or telnet the remote computer does it work

2 Also are you able to copy paste from media server to that remote server or vice versa

3 You can also click on this link to check if remote agent on remote server is configured with the following

http://www.symantec.com/docs/TECH37569

4 Please refer this too

http://www.symantec.com/docs/TECH43579

I will wait for your further updates on same

Cheers.........!

Thank You

If this information helps you, please mark it as solution.

Thank You.

itsmeaffinity's picture

Hi ,

Any updates here , please let me know if issue is resolved if yes please mark this as solved

Appreciate your response on same

Thank You

If this information helps you, please mark it as solution.

Thank You.

sothea leang's picture

Solution:

- Edit the Dynamic Ports Range to 25 allocated ports on the Media Server

- Allow all listener port of BE 2010 on the Firewall

- Allow Dynamic Ports Range on the Firewall

SOLUTION