Video Screencast Help

Symantec Backup Exec services auto stopped. Event ID 1013

Created: 27 Mar 2012 • Updated: 09 Apr 2012 | 4 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi there,

My Backup Exec has been always auto stopped a few times today and have see this event id 1013. Could any kind soul help me on this?

 

Need your assistance to

Log Name:      Application
Source:        MsiInstaller
Date:          27/03/2012 14:51:09
Event ID:      1013
Task Category: None
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          SYSTEM
Computer:      Server Name
Description:
Product: Symantec Backup Exec -- BEMSI;InstallManager.dll;InstallManager.cpp;PrepInstall_MSI()-IsBkupExecUIRunning();1602
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="MsiInstaller" />
    <EventID Qualifiers="0">1013</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2012-03-27T06:51:09.000000000Z" />
    <EventRecordID>16380</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>Server Name</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
  </System>
  <EventData>
    <Data>Product: Symantec Backup Exec -- BEMSI;InstallManager.dll;InstallManager.cpp;PrepInstall_MSI()-IsBkupExecUIRunning();1602</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Binary>7B30364234443239442D443731332D344546332D423339392D4334333436464238344646337D</Binary>
  </EventData>
</Event>

Comments 4 CommentsJump to latest comment

AmolB's picture

Make sure you have patched Backup exec with all the latest updates.

Also exclude BE services from the AV scan.

ltjimster's picture

Make sure your Windows Updates are set to "Check for Updates but let me choose whether to download and install them"

For some reason that kept stopping my services, i'm still not sure why but as soon as I changed it from "automatically install updates" it stopped doing it and it happened a lot :-(

Hope this helps

Thanks

James

mrantz's picture

Found out that the LiveUpdate is the cause of the problem. It was not updating the hotfixes properly and causes the services to stop whilst updating.

Reinstall the LiveUpdate, install the hotfixes, restarted the server and it works peacefully till today.

SOLUTION