Video Screencast Help

Symantec endpoint protection 12!

Created: 27 Feb 2013 | 5 comments

Hi,

My company is using Symantec endpoint protection 12 to protect our servers and clients. Recently my company  just acquires another computer that is using Symantec endpoint protection 12 for main site and symantec protection 11 for a branch site. Therefore there is a requirement to re-join those machines into my company domain. However i am having a problem with SEP that:

  1. How can i point those SEP12 PCs in acquired company to my SEP12 management server ? ( how to make those PCs connect my SEP12 server for update and receive new policy if having)
  2. How can i upgrade SEP11 PCs to 12 under management of my SEP12 ?

Does anyone have experience on this ? Please help.

Thank you very much

Operating Systems:

Comments 5 CommentsJump to latest comment

.Brian's picture

If you are using SEPM 12.1.2 you can do it from the SEPM

See here:

How to deploy/update communication settings from your SEPM to your SEP clients machines with SEP 12.1 RU2

Article:TECH199124  |  Created: 2012-10-30  |  Updated: 2013-02-15  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/TECH199124

 

You can use the autoupgrade feature of SEP to upgrade the 11,x PCs

How to upgrade Symantec Endpoint Protection clients by using Auto-Upgrade

Article:TECH96789  |  Created: 2009-01-14  |  Updated: 2012-06-04  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/TECH96789

 

Also, have a look at this KB articles:

Best practices for upgrading to Symantec Endpoint Protection 12.1.2

Article:TECH163700  |  Created: 2011-06-30  |  Updated: 2013-01-02  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/TECH163700

 

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

John Santana's picture

Brian,

thanks for sharing the article, so what is the best way to prevent the Client network disconnected after upgrading it to 12.1 from SEP 11 ?

Kind regards,

John Santana
IT Professional

--------------------------------------------------

Please be nice to me as I'm newbie in this forum.

.Brian's picture

Hi John,

Do you mean the SEP client is disconnecting from the SEPM after upgrading from 11.x to 12.1?

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

John Santana's picture

no the whole network was disconnected. Upon lokking at the WIndows Device Manager, the NIC got warning / asterisk ! symbol.

No IP address result from the IPConfig.

Kind regards,

John Santana
IT Professional

--------------------------------------------------

Please be nice to me as I'm newbie in this forum.

.Brian's picture

That is interesting. What version of 11.x were you upgrading from?

In later versions of 11.x, the upgrade to 12.1 for me was almost flawless. With some older version, I had similar issues. I attributed it to bugs in older versions.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.