Video Screencast Help
Scheduled Maintenance: Symantec Connect is scheduled to be down Saturday, April 19 from 10am to 2pm Pacific Standard Time (GMT: 5pm to 9pm) for server migration and upgrades.
Please accept our apologies in advance for any inconvenience this might cause.

Unable to Launch CCS console

Created: 28 Dec 2011 | 6 comments

This is our newly installed windows 2008 environment.

A distributed setup - Application server, Directory server, Data collector and SQL server all installed on separate boxes (windows 2008 64 bit enterprise OS)

With the same setup on windows 2003 boxes - everything works perfectly fine.

 

On 2008 - we get error - Error occurred while downloading application configuration file - while launching CCS

We have checked that no duplicate SPNs exist, we deleted and re-added to SPNs to see if this resolves the issue.. no go.

 

Does anyone have a working 2008 distributed environment?

Are there any different settings (firewall etc) as compared to windows 2003 boxes while installing & configuring CCS on windows 2008?

 

Thanks,

Chaitali

Comments 6 CommentsJump to latest comment

CT-219's picture

In my experience, this usually has to do with communications to the database server from the application server. The SPN settings is one aspect of this communication. Another reason for this failure frequently has to do with the configuration of the Application Pools within IIS. One place that frequently gets overlooked when checking settings in IIS is under the Application Pools. Verify that you are using the same account (In IIS7, found under Advanced Settings-->Process Model-->Identity... See attached screenshot) on your new system as on your old system. If you have recently changed the password on your service account, re-enter it under identity as found above.

Let me know what you find and we can continue working on this.

Chris Tyrrell
Compliance Practice Lead
Conventus Corporation

AttachmentSize
IIS Settings Screenshot.docx 186.43 KB
Kevin_K's picture

My VM lab and may sites I've seen have distributed VM environments running on windows 2008 (regular and R2 64bit). As long as the servers are in the same trusted domain, and the  SPN settings are setup correctly you should be able to launch the web console (download) client and run it from the localhost\ccs_web

Matt.Plourde's picture

I've fixed this in the past with putting the appserver into the local hosts file on the computer trying to launch the R&A console... yeah, I visit some broken DNS environments :)

Sanehdeep Singh's picture

@Chaitali: Go to services.msc and check whether Symantec Application Server Service is running or not. If service is not running then simply start the Symantec Application Server Service and try to launch the CCS Console.

With Regards,

Er. Sanehdeep Singh

(E|CSA, C|EH, Security5)

cmccoy2's picture

If you are using a fully qualified name, you may want to use just the server name.  I had the same issue with a 2008 app server and from my desktop trying to launch the console with appserver.company.com and changed it to appserver and it loaded.  

 

 

Delson_DSouza's picture

If you are still experiencing the issue then please open a case with Tech support.