Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Updated US from 2.12 to 3.2.1 Cannot install Desktop Email

Created: 07 Nov 2012 | 8 comments

Hi, we have upgraded our Universal, i've downloaded the client install file from the Universal server and tried to install the client on a number of PCs but keep getting the same thing.

After installing the client, restarting the PC and logging on as a user this is what I find.

- It asks to accept a certificate which I say to allow always

- it prompts for an email address, I enter the users email address

- it says an email will be sent to this person

- I open the email

At this stage usually the email dissapears, and I can click on next and continue with the assistant. But it doesnt dissapear and i can go no further.

please could somebody help?

Many thanks

Comments 8 CommentsJump to latest comment

Alex_CST's picture

What do you mean by the email disappears?  What mail client are you using?

Please mark posts as solutions if they solve your problem!

http://www.cstl.com

danieldunn10's picture

We use Outlook 2007.

Before the upgrade of our Universal server, we would:

- download the client from the universal server

- install it as admin

- restart the pc and log in as the user

- the enrollment assistant would appear and we would fill in the email address

- it would say an email would be sent to the user

- we would open up Outlook, open up the message.

- straight after opening the message, the message would close on its own and dissapear. It would switch to the enorllment assistant and we could click next and generate a key.

The problem since the upgrade is now that, when we open up the message in Outlook which is sent by the enrollment assistant.  The message doesnt dissapear when it is opened, it just stays in the inbox, and we cannot get to the next stage of the enrollment assistant

thanks

Alex_CST's picture

Ahh I understand now.

Have you tried it via silent enrollment?

Please mark posts as solutions if they solve your problem!

http://www.cstl.com

danieldunn10's picture

Thanks for the advice, how could I do this?

Would it get past the enrollment stage, this is where it seems to be getting stuck.

Thanks

Alex_CST's picture

Yes, there would be no wizard at all when a new user logs on, it will automatically do it all for you, and (really) is the preferred method of deployment.

http://www.symantec.com/docs/TECH183325

Enjoy :)

Please mark posts as solutions if they solve your problem!

http://www.cstl.com

danieldunn10's picture

Thanks, i've spoken to symantec and they've advised we go from 2.12 to 3.2.1 another way...

2.12  SP4  Build 1128  >>> 3.0.2 SP2  Build 129   Via backup of 2.12 recovery on clean install of 3.0.2 from ISO

3.0.2 SP2  Build 129   >>> 3.1.2 SP3  Build 50    Via PUP update

3.1.2 SP3  Build 50    >>> 3.2 MP5    Build 2599  Via PUP update

3.2.0 MP5  Build 2599  >>> 3.2.1 MP3  Build 4940  Via schema repair and PUP update

We will try this upgrade path

Alex_CST's picture

in otherwords, a very complicated upgrade path :)

Please mark posts as solutions if they solve your problem!

http://www.cstl.com

danieldunn10's picture

i know... 

I'll report back when we have, it might help someone save the many hours i've spent on it!