Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

vault problem

Created: 21 Apr 2013 | 3 comments

Hi fellas

vault is configured to run at specified time, TLD 1. duplication done by SLP. eject by vault. but problem is netbackup do not eject few media's.

NBU GUI logs:

suspend media for this session: failed to suspend 6 of 42 media at eject time.

nbu LOGS:

root@MASTER logs]# more detail.log | grep -i "<16>"
10:19:20.285 [7995] <16> vltrun@SuspendMedia^1305: Suspend FAILed MEDIA=600215, HOST=MEDIASERVER. EMM Err=2001049 ( Media is already allocated )
10:19:20.286 [7995] <16> vltrun@SuspendMedia^1305 FAILed MM_EC=199 MM_MSG=the media is allocated for use
10:19:20.287 [7995] <16> vltrun@SuspendMedia^1305: Leaving with DMN=2 SC=199
10:19:20.287 [7995] <16> vltrun@VaultRobot::suspendMediaToEject()^1305: suspend failed for media 600215, ignoring...

10:19:20.294 [7995] <16> vltrun@VaultRobot::suspendMediaToEject()^1305 FAILed NB_EC=97 NB_MSG=requested media id is in use, cannot process request

 

0:19:22.260 [7995] <16> vltrun@SuspendMedia^1305: Suspend FAILed MEDIA=AT1176, HOST=MEDIASERVER. EMM Err=2001049 ( Media is already allocated )
10:19:22.261 [7995] <16> vltrun@SuspendMedia^1305 FAILed MM_EC=199 MM_MSG=the media is allocated for use
10:19:22.270 [7995] <16> vltrun@SuspendMedia^1305: Leaving with DMN=2 SC=199
10:19:22.270 [7995] <16> vltrun@VaultRobot::suspendMediaToEject()^1305: suspend failed for media AT1176, ignoring...
10:19:22.276 [7995] <16> vltrun@VaultRobot::suspendMediaToEject()^1305 FAILed NB_EC=97 NB_MSG=requested media id is in use, cannot process request
10:39:47.081 [7995] <16> vltrun@VltSession::lock_and_operate^1305 OP_STEP=eject_media FAILED
10:39:47.087 [7995] <16> vltrun@VltSession::lock_and_operate^1305 FAILed NB_EC=288 NB_MSG=vault eject partially succeeded
10:39:47.087 [7995] <16> vltrun@VltSession::lock_and_operate^1305: Leaving with DMN=1 SC=288

10:40:29.349 [7995] <16> vltrun@main Vault Session FAILED [PRFL=BC_eject_lib1 SID=1305 JID=2367116 EC=288] 

Operating Systems:

Comments 3 CommentsJump to latest comment

sazz.'s picture

the media is allocated for use

Those 6 tapes that are not getting ejected are either in the drive being used for backups or restores or allocated for use and that is the reason those are not ejecting in the vault run.

Marianne's picture

Seems SLP duplication is not yet finished when Vault policy kicks in?

Either change schedule to start Vault eject a bit later or check that these tapes are included in next day's batch.

Supporting Storage Foundation and VCS on Unix and Windows as well as NetBackup on Unix and Windows
Handy NBU Links

rookie11's picture

NBU environment has huge number of clients. backup n SLP do not stop.

vault scheduled to start later but didnt help. yes tapes are included in next day's batch. but it hits RPO for same day.