Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

VCS installation issue - gab service failed

Created: 13 Feb 2013 | 6 comments

Hi experts,

 

Facing a problem with VCS 6.0 installation on RHEL6.3 64bit platform as gab service says its failed. Please let me know if you need any logs to

come out of this issue.

 

    Starting VCS: 87%                                                                                                                                                     _______________________

    Estimated time remaining: (mm:ss) 0:05                                                                                                                                                 7 of 8

    Performing VCS configuration ........................................................................................................................................................... Done
    Starting llt ........................................................................................................................................................................... Done
    Starting gab ......................................................................................................................................................................... Failed
    Starting amf ........................................................................................................................................................................... Done
    Starting had ........................................................................................................................................................................ Aborted
    Starting CmdServer .................................................................................................................................................................. Aborted
    Starting sfmh-discovery ................................................................................................................................................................ Done

Veritas Cluster Server Startup did not complete successfully

gab failed to start on grafspree
had aborted to start on grafspree
CmdServer aborted to start on grafspree
gab failed to start on warspite
had aborted to start on warspite
CmdServer aborted to start on warspite

I/O fencing configuration is not done. You have two ways to configure it:
 1. Run the command 'installvcs -fencing'.
 2. Select the I/O fencing configuration task while running the webinstaller.
 

 

Thanks,

Jag

Comments 6 CommentsJump to latest comment

arangari's picture

please open appropriate support case with evidence.

Thanks and Warm Regards,

Amit Rangari

If this post helped you resolving the issue, please mark it as solution. _____________________________________________________________________________

jagathe's picture

Is there any known issues or using latest version will help??

arangari's picture

The VCS 6.0 installation works without any issues. You may have to check some of the pre-req.  The logs can be useful

Thanks and Warm Regards,

Amit Rangari

If this post helped you resolving the issue, please mark it as solution. _____________________________________________________________________________

jagathe's picture

Tried with 6.0.2 and gab service got started sucessfully.

 

But starting 'had' is failed.

 

[root@grafspree cluster_server]# hastart
/opt/VRTSvcs/bin/had: error while loading shared libraries: libstdc++.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory
 

 

Any clue in this?

arangari's picture

please raise the support case with all evidences for first and second case you faced.

Thanks and Warm Regards,

Amit Rangari

If this post helped you resolving the issue, please mark it as solution. _____________________________________________________________________________