Video Screencast Help

Virus and Spyware protection definitions out of date

Created: 25 Aug 2013 • Updated: 26 Aug 2013 | 11 comments

Eventhough liveupdate runs and shows all definitions up to date, I still get this "Virus and Spyware protection definitions out of date", the status splash shows the yellow bar up top informing me of the out of date issue

Operating Systems:

Comments 11 CommentsJump to latest comment

.Brian's picture

Defs are likely corrupt. Try clearing them out:

How to clear out definitions for a Symantec Endpoint Protection 12.1 client manually

Article:HOWTO59193  |  Created: 2011-09-08  |  Updated: 2013-06-24  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/HOWTO59193

 

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

Mick2009's picture

Hi AlfieinKiss,

Run the SymHelp support tool.  That will display information about any errors or issues detected with your SEP 12.1 client.

About Symantec Help (SymHelp)
http://www.symantec.com/docs/TECH170735 
 

Symantec Help (SymHelp) Download
http://www.symantec.com/docs/TECH170752 
 

With thanks and best regards,

Mick

Mithun Sanghavi's picture

Hello,

Is that SEP 12.1 RU3 unmanaged client going to the interenet LiveUpdate servers to look for its updates, OR is it configured to look in an internal source?  (Perhaps a LiveUpdate Administrator 2.x server on your network?)

Examining the log.lue will reveal more details about where it is looking.

Could you check what version of Liveupdate are you running on the machine? 

http://www.symantec.com/docs/TECH181305

 

Try these Articles below:

How to clear out definitions for a Symantec Endpoint Protection 12.1 client manually

http://www.symantec.com/docs/HOWTO59193

How to update definitions for Symantec Endpoint Protection using the Intelligent Updater

http://www.symantec.com/docs/TECH102606

 

Again, SONAR and IPS Intelligent updater (IU) are now available on :

http://www.symantec.com/security_response/definitions.jsp

NOTE: These SONAR and IPS Intelligent updater are only for SEP 12.1 RU3.

Hope that helps!!

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

SameerU's picture

Hi

What is the database you are using

Regards

 

Rusty.J's picture

Check in the admin tab -> servers-> show liveupdate downloads.

What components have not been updated?

Try clearing out definitions as mentioned in the articles above

How to clear out definitions for a Symantec Endpoint Protection 12.1 client manually

http://www.symantec.com/docs/HOWTO59193

if that doesn't solve the issue try reinstalling liveupdate.

How to reinstall Liveupdate

http://www.symantec.com/docs/TECH102609

 

 

 

Regards;

Rusty

Eastncdoc's picture

I am having a similar problem. My system was giving me problems so I re-installed windows 7 home edition. I installed Symantec Endpoint Protecsion (12.1.3001.165. Liveupdate ran and it reports definitions as Saturday, September 28, 2013 r6 however the top bar reports Virus and Spyware Protectin definitions are out of date. I did not unistall my previous version of endpoint prior to re-installing windows 7. I have uninstalled the current version of endpon and re-installed but the problem persists. I've looked over the prior suggestions but I have not seemed to have found a solution.

I am not computer illiterate but neither am I a programmer, probably an avergae user. Any suggestions?

.Brian's picture

Have you gotten this resolved?

Troubleshooting computer issues with the Symantec Help support tool

Article:HOWTO80839  |  Created: 2012-10-24  |  Updated: 2013-10-07  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/HOWTO80839

 

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

vgp007's picture

this happenes because of the time mismatch between server and client I came across this issue . and I am able to resolve the issue after corectting the time in client system.

AjinBabu's picture

Hi, 

Is the machines are on different time zone.

Regards

Ajin