Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

VMOPRCMD show drive entry double

Created: 14 Nov 2012 • Updated: 19 Nov 2012 | 13 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi All,

Can any one help me to resolve the issue..

vmoprcmd shows drive entry double.

windows device manager and veritas gui show exact drive list. only need to correct entry on vmoprcmd-d  double entry drive list

ex :- drive 0 shows 2 times ( double entry)....... drive 1 shows 2 times ( double entry).... drive 2, 3,4 shows 1 time

Comments 13 CommentsJump to latest comment

Abdul Hakkim's picture

Yes , please find  the  details of drive 0, 2 & 3 shows same entry twice...

                                  DRIVE STATUS

Drv Type   Control  User      Label  RecMID  ExtMID  Ready   Wr.Enbl.  ReqId
  0 hcart3   TLD               Yes   000866  000866   Yes     Yes        0 
  0 hcart3   TLD               Yes   000866  000866   Yes     Yes        0 
  1 hcart3   TLD               Yes   001138  001138   Yes     Yes        0 
  2 hcart3   TLD               Yes   001109  001109   Yes     Yes        0 
  2 hcart3   TLD               Yes   001109  001109   Yes     Yes        0 
  3 hcart3   TLD                -                     No       -         0 
  3 hcart3   TLD                -                     No       -         0 
  4 hcart3   TLD               Yes   000108  000108   Yes     Yes        0 
  5 hcart3   TLD                -                     No       -         0 

                             ADDITIONAL DRIVE STATUS

Drv DriveName            Shared    Assigned        Comment                  
  0 HP.ULTRIUM3-SCSI.000  No                                 
  0 HP.ULTRIUM3-SCSI.000  No                                 
  1 HP.ULTRIUM3-SCSI.003  No                                 
  2 HP.ULTRIUM3-SCSI.002  No                               
  2 HP.ULTRIUM3-SCSI.002  No                                
  3 HP.ULTRIUM3-SCSI.001  No       -                                        
  3 HP.ULTRIUM3-SCSI.001  No       -                                        
  4 HP.ULTRIUM3-SCSI.004  No                                 
  5 HP.ULTRIUM3-SCSI.005  No       -                     

Andy Welburn's picture

... & does tpconfig -d show the same duplication?

Abdul Hakkim's picture

TPCONFIG -D  shows perfect .. no issues.. its shows correct drive details ( no duplication)

Andy Welburn's picture

Any changes recently?

Have services been re-started recently?

There is a very old T/N that deals with differences between the output of the two commands - they *should* be the same - but that was drives missing from one & subsequent errors.

Possible resolution was to re-start ltid & if that doesn't correct then delete & re-create the drives.

http://www.symantec.com/business/support/index?pag...

.... as I say it's an old T/N!!

Will Restore's picture

Do you have drive sharing in place?  We do and our ouput shows 4 entries for each drive, as expected.

Will Restore -- where there is a Will there is a way

SOLUTION
Yasuhisa Ishikawa's picture

Can you post output of "tpconfig -emm_dev_list"?

Alse tell us version of NetBackup and OS, how many media servers you have in this domain.

Authorized Symantec Consultant(ASC) Data Protection in Tokyo, Japan

RamNagalla's picture

hi ,

i had the same issue few days ago, and finally i  need to end up with reconfiguration(delete and readd the drives) of the Drives to look them fine in VMOPRCMD

and  was using Netbackup 7.1 .

i would suggest you to do the same...

mansoor.sheik's picture

Hi,

As Wr said, Ensure drive sharing is der.

Do you have two dedicated path for same drive ?

Will Restore's picture

Yes, dedicated path for each media server

Will Restore -- where there is a Will there is a way

Abdul Hakkim's picture

Thanks much guys for the Help..

 Actullay the drive has been share with NDMP and media server so that its shown.. found tht with the help of symantec thanks for kind help guyssss

Mark_Solutions's picture

Abdul ... wr pointed that out in the comment above on 14th Nov - so please mark his comment as the correct solution to you issue if that was in deed the case

Thanks

Authorised Symantec Consultant

Don't forget to "Mark as Solution" if someones advice has solved your issue - and please bring back the Thumbs Up!!.