Video Screencast Help

VMware backup through SAN issue.

Created: 05 Jan 2013 • Updated: 06 Jan 2013 | 1 comment

Hi,

 

I need help on this issue.

 

I configured vmware backup through SAN, as below url.

https://www-secure.symantec.com/connect/articles/n...

 

Master server (windows 2008) Netbackup version 7.1.0.4

Media server (windows 2008) Netbackup version 7.1.0.4

Virtual machine (windows 2008)

 

Configured media server as vmware backup host,

Media server, ESX server and datastore are connected with SAN,

Media server and master server are connected with LAN.

ESX server, master server and media server are connected with LAN

 

I configured policy with flash backup windows type with snapshot option with VMware backup host (media server), in the snapshot option, I selected transfer type as Try SAN and NBD

 

Then I restarted test backup, backup was completed successfully with 10 MB/ sec, in backup job details, it is showing as Transport type as LAN.

 

So, once again , I reconfigured zoning between media server, ESX server and datastore, I selected transfer type as Try LAN and NBD, I restarted test backup, backup was completed successfully with 35MB/sec, but in the backup job details, Transport type is showing as LAN, but speed is 3 times more compare to previous test backup,

Maybe it is using SAN, but Iam not sure, can anyone help me to fix this issue, whether backup job is running through SAN or LAN, because, for FT media server, backup job´s Transport will show as FT, but in VMWare via SAN, it will show as SAN as Transport or ? I don’t have any idea.

 

Note : I tried backup with transfer type as only SAN, but it is getting fail as below error, ERR - Error opening the snapshot disks using given transport mode: Status 23, could not send server status message file read failed(13),

Maybe this issue due to LAN connection between master server and media server, Iam not sure, guide me.

 

 

04-Jan-13 16:54 - Info nbjm(pid=5944) starting backup job (jobid=3226483) for client TEST01, policy vmware_new_san, schedule Full

04-Jan-13 16:54 - estimated 0 Kbytes needed

04-Jan-13 16:54 - Info nbjm(pid=5944) started backup job for client TEST01, policy vmware_new_san, schedule Full on storage unit media1stgo-hcart3-robot-tld-0

04-Jan-13 16:54 - started process bpbrm (8016)

04-Jan-13 16:54 - connecting

04-Jan-13 16:54 - connected; connect time: 00:00:00

04-Jan-13 16:54 - mounting AMD097

04-Jan-13 16:54 - end writing

04-Jan-13 17:00 - Info bpbrm(pid=8016) TEST01 is the host to backup data from

04-Jan-13 17:00 - Info bpbrm(pid=8016) reading file list from client

04-Jan-13 17:00 - Info bpbrm(pid=8016) starting bpbkar32 on client

04-Jan-13 17:00 - Info bpbkar32(pid=6120) Backup started

04-Jan-13 17:00 - Info bpbkar32(pid=6120) CONTINUE BACKUP received.

04-Jan-13 17:00 - Info bptm(pid=4368) start

04-Jan-13 17:00 - Info bptm(pid=4368) using 262144 data buffer size

04-Jan-13 17:00 - Info bptm(pid=4368) setting receive network buffer to 1049600 bytes

04-Jan-13 17:00 - Info bptm(pid=4368) using 128 data buffers

04-Jan-13 17:00 - Info bptm(pid=4368) start backup

04-Jan-13 17:00 - Info bptm(pid=4368) Waiting for mount of media id AMD097 (copy 1) on server media1stgo.

04-Jan-13 17:00 - Error bpbrm(pid=8016) from client TEST01: ERR - Error opening the snapshot disks using given transport mode: Status 23.

04-Jan-13 17:00 - Info bpbkar32(pid=6120) bpbkar waited 0 times for empty buffer, delayed 0 times.

04-Jan-13 17:00 - Error bpbrm(pid=8016) could not send server status message file read failed(13)

 

Anyone help me on this issue, to fix it.

 

Thanks.

Comments 1 CommentJump to latest comment