Video Screencast Help

what steps to take

Created: 17 Sep 2012 • Updated: 17 Sep 2012 | 13 comments
This issue has been solved. See solution.

What are the steps i can take to see why my tape and library are not visible at OS level? and at the NBU level?

NBU needs OS to see/use devices, then drives can be added to NBU. 

Comments 13 CommentsJump to latest comment

Mouse's picture

I guess you need to talk to/ask your tape library vendor/documentation and make it visible to OS?

NIKHIL2346565959's picture

Nothing can be done from our end?I mean cant i check anything regarding this?

AmolB's picture

You can try following steps.

  • Check the connectivity\cabling between the server and the device.
  • Perform a power cycle of the library and the server.

NBU will detect the device only if its detected by the OS.

Mouse's picture

Depending where your end is. NBU definitely will not help you to diagnose issues with physical or logical attachment, it works on top of the OS layer.

NIKHIL2346565959's picture

ok.my drives are now visible at OS level.But not at NBU level.What steps can i take?

Mouse's picture

Run the Device Configuration Wizard?

NIKHIL2346565959's picture

Delete the oldone and then run the device wizard?

AmolB's picture

Refer to http://www.symantec.com/docs/TECH169477

Mouse's picture

If you use the same server and drives with the same serial numbers, the wizard will update SCSI IDs and up the drives if they are correctly functioning. If drives were replaced then it may be better to delete the existing configuration.

Mouse's picture

It depends, as I said if drives are the same but SCSI IDs are different (reboot, SAN reconfiguration) then if will just update existing configuration and up the drives.

If your drives are not functioning you have nothing to loose in reality.

NIKHIL2346565959's picture

After device configuration wizard is complete,i have to do nothing.?My storage unit will be created after that ?

Mouse's picture

The wizard will give you option to create a storage unit if it is not yet created for this robotic device, you can either create it or uncheck the tickbox and create it manually.

SOLUTION