Video Screencast Help

Windows 7 x64 clients missing from SEPM

Created: 09 Aug 2012 | 6 comments

Inherited a messy network.  7 PCs are W7 x64 SP1, 8 are WXP SP3.  The XP machines show up just fine in the SEPM "clients" screen.  All of the Windows 7 machines do not.  There aren't any filters being applied.  I've tried uninstalling the client on the W7 machines and then reinstalling via push from the SEPM console and via *.exe local execute install.  The package installs fine but then it never "checks in" and shows as a client.

Any ideas?  thanks.

Comments 6 CommentsJump to latest comment

Rem700's picture

one more thing to add:  Also on the XP machines that do show up in SEPM, the LiveUpdate updates (antivirus definitions) are not being pushed down to the clients.

_Brian's picture

Do the Win7 clients have the green dot on the icon to indicate they're communicating with the SEPM?

Rem700's picture

No.  Within SEPM they aren't even listed.  I have to manually add the computer account.  Then after I add it,  the "Health State" column reads "Offline" and various columns read "Not reporting status" or "Not Available".

Rem700's picture

It feels like a firewall issue.  I am just using the SEPM built-in firewall.  Do I need to add ports or does it open those needed during install?  The ports I'm about to test out are:

Server Port: 8443

Client Communications port: 8014

Server Control port: 8765

Reporting port: 8445

 

I just need to read up on that in Symantec's docs.

_Brian's picture

Have you disabled the Windows firewall?

Ashish-Sharma's picture

Hi,

Kindly check ...

Client Side Firewall are disable or not ?

Firewall should be off..

SEP Client are Showing Green dot or not ?

SEP client Server showing online or offline ?

 

For any client/server communication issues always start with:

Symantec Endpoint Protection: Troubleshooting Client/Server Connectivity

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH105894

Thanks In Advance

Ashish Sharma