Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

On Windows 8/8.1 linking with Microsoft account breaks SWS

Created: 18 Aug 2014 | 1 comment

On Windows 8/8.1, linking with Microsoft account breaks SWS.

When we have a local account set up on a Windows 8 or 8.1 computer it works perfectly fine.  If the end user links their Microsoft account a myriad of errors appear.  All of them resulting in their applications not downloading or running.  

Error examples:

  • Download begins but gives, Error code 10036  when starting an application
  • Nothing at all happens when clicking Allow 
  • Applications download but are disabled and do not run

Simply disconnecting the account does not seem to clear up the issue.  Even if you uinstall/reinstall the streaming agent.  Even creating a new user doesn't seem to fix the issues.

Is this a known issue? Has anyone else experienced this and is there a work around?  

Operating Systems:

Comments 1 CommentJump to latest comment

Henryoconnor's picture

The latest Release (7.5.0.770) has resolved the issues you experienced. Below is the link to the Release notes and the fix that applies to your situation as well as the Download link for the latest Installers:

Release Notes: http://www.symantec.com/docs/HOWTO101699

  • Unable to stream any applications in Windows 8.1 if using a Microsoft account

Download Link: http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=HOWTO101700