ビデオヘルプ

5220 Appliance SAN Client backup starts failing with error code 83 after firmware upgrade from 2.0.1 to 2.5.1b

作成: 18 Dec 2012 • 更新: 03 Jan 2013 | コメント数: 3
各国語の翻訳
Anuj Kr の写真
-1 得票数: 1
ログインして投票

Problem

5220 Appliance SAN Client backup starts failing with error code 83 after firmware upgrade from 2.0.1 to 2.5.1.b

Error

From the job log, I identified:

2/17/2012 15:51:58 - Error bptm (pid=20051) Could not open FT Server pipe: pipe open failed (13369361)

12/17/2012 15:51:58 - Info bptm (pid=20051) EXITING with status 83 <----------

12/17/2012 15:52:02 - Info bpbkar (pid=2368) done. status: 83: media open error

Diagnostic:

  • Checked FT services at client machine side (i.e .FP04)  - it was working in my case
  • Verified zoning         - It found good and no changes identified
  • Verified FT services over appliance  - Don’t see nbftsrvr and nbfdrv64 running

Resolution:

> Go to 5220 CLIS shell

   Ruh-nbws-01:/home/maintenance # bpps -a | grep ft

   Ruh-nbws-01:/home/maintenance # bpps -a | grep nbfd*

   Ruh-nbws-01:/home/maintenance #

   Ruh-nbws-01:/home/maintenance #Exit

   Ruh-nbws-01.Settings> FibreTransport SANClient enable            

> Go to the Shell again and check if the nbftsrvr and nbfdrv64 are running now:

    Ruh-nbws-01:/home/maintenance # bpps -a | grep ft

      root      7133     1 10 10:03 ?        00:00:12 /usr/openv/netbackup/bin/nbftsrvr

      root      8647     1  0 10:03 ?        00:00:00 /usr/openv/netbackup/bin/nbftsrvr

   Ruh-nbws-01:/home/maintenance #

   Ruh-nbws-01:/home/maintenance #

   Ruh-nbws-01:/home/maintenance # bpps -a | grep nbfd*

      root      7133     1  9 10:03 ?        00:00:12 /usr/openv/netbackup/bin/nbftsrvr

     root      8647     1  0 10:03 ?        00:00:00 /usr/openv/netbackup/bin/nbftsrvr

     root      8765  7133  0 10:03 ?        00:00:00 /usr/openv/netbackup/bin/nbfdrv64 -m=0xe0002 -v=1 -s=256K

After Enableing FT service from Appliance, re-discover the SAN Client from NBU Cosole and re-ran the backup. Backup should completed successfully.

Your backup will only fail if you have configured SAN client FT usage preferences to Always. If you have a Preferred setting for FT usage, you backup will go automatic to LAN rather failing with error code 83.

コメント コメント数: 3最新のコメントを表示

rgarcia_pi の写真

I am having this same issue, but the solution for us will not be to use LAN, and when using FT we keep getting the error, any fix you know of to make it work using FT?

We have the issue only with 2 clients, all other 15 clients we have work just fine.

-6
ログインして投票
  • アクション
Anuj Kr の写真

Hi rgarcia_pi,

Do you have issue with SAN Clients backup?

What is OS platform for you SAN client?

Have you tested if the FT connection is responding for those SAN client ?

**** Anuj

-6
ログインして投票
  • アクション
Anuj Kr の写真

Also,,  are those normal clients & SAN clients using same STU and dedupe/adv pool?

**** Anuj

-6
ログインして投票
  • アクション