ビデオヘルプ
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Storage Lifecycle Policy

作成: 20 Nov 2012 • 更新: 28 Nov 2012 | コメント数: 5
この問題は解決されました。 ソリューションを参照してください。

Hi,

I wonder if anyone can offer any advice on a situation we have with a netbackup environment. I know nothing about netbackup but have been chucked into trying to sort this out. So please forgive any daft questions.

The environment consists of 1xMaster, 1xMedia, 1xi500 library and a Puredisk area attached to the media server. Backups (filesystem, RMAN and VM snapshots) backup to disk, then a dedupe job runs to copy them to tape. This is all part of a Storage Lifecycle Policy as shown;

However, when the backups are running (excluding VM's) 90% fail because it tries to select the master server as its destination, when the disk is on the media server. the storage Unit policy looks okay to me and only specifies the media server;

But despite the above more often than not the filesystem backups will try to pick the master server as this line from a job detail shows.

19/11/2012 15:29:33 - granted resource MediaID=@aaaab;DiskVolume=PureDiskVolume;DiskPool=VIACPNB02-MSDP-DP1;Path=PureDiskVolume;StorageServer=viacpnb02;MediaServer=viacpnb01

We also have a similar issue with RMAN backups that seem to choose which ever media server they like despite it being coded into the script.

I do have cases open with Symantec but i wondered if anyone would have some ideas on this as its confusing the heck out of me.

Thanks for any advice/thoughts.

Andy

コメント コメント数: 最新のコメントを表示

Mark_Solutions の写真

If you go to the Credentials section - Storage Servers is the Master listed as a valid server for the pure disk storage server? If so .. should it be?

What exactly is your PureDisk? A dedicated Puredisk server or an appliance (N5020)?

What exactly are the failures - please show us that part of the detailed job description

Authorised Symantec Consultant

Don't forget to "Mark as Solution" if someones advice has solved your issue - and please bring back the Thumbs Up!!.

AndrewPilgrim の写真

Mark,

I checked in the credentials -> storage server section and the only item listed is the media server.

What is the PureDisk? I believe it is disk coming from a Hitatchi Array. As i said in my original post netbackup is totally new to me. All i can tell you is that looking at the low level design for this project the disk was got from an Hitatchi AMS2500 array. So i assume there mus be some sort of 'open disk' product in play here?

The disk pool is approx 7.6Tb in size (Raw) and only 22% full at this time.

Here is one of the detailed job reports from a failed attempt;

20/11/2012 00:59:47 - Info nbjm(pid=4356) starting backup job (jobid=18399) for client VIACPVLDRPRD01-mgt, policy VOSA-VIACPVLDRPRD01-03-bk-SYSTEM, schedule Differential-Inc 

20/11/2012 00:59:47 - Info nbjm(pid=4356) requesting STANDARD_RESOURCE resources from RB for backup job (jobid=18399, request id:{98483573-F98A-4B5D-A1C5-64BBECEF20CD}) 

20/11/2012 00:59:47 - requesting resource VIACPNB02-MDSP-DSU1

20/11/2012 00:59:47 - requesting resource viacpnb01.corp.vosa.gov.uk.NBU_CLIENT.MAXJOBS.VIACPVLDRPRD01-mgt

20/11/2012 00:59:47 - requesting resource viacpnb01.corp.vosa.gov.uk.NBU_POLICY.MAXJOBS.VOSA-VIACPVLDRPRD01-03-bk-SYSTEM

20/11/2012 00:59:47 - granted resource viacpnb01.corp.vosa.gov.uk.NBU_CLIENT.MAXJOBS.VIACPVLDRPRD01-mgt

20/11/2012 00:59:47 - granted resource viacpnb01.corp.vosa.gov.uk.NBU_POLICY.MAXJOBS.VOSA-VIACPVLDRPRD01-03-bk-SYSTEM

20/11/2012 00:59:47 - granted resource MediaID=@aaaab;DiskVolume=PureDiskVolume;DiskPool=VIACPNB02-MSDP-DP1;Path=PureDiskVolume;StorageServer=viacpnb02;MediaServer=viacpnb01

20/11/2012 00:59:47 - granted resource VIACPNB02-MDSP-DSU1

20/11/2012 00:59:51 - estimated 38 Kbytes needed

20/11/2012 00:59:51 - Info nbjm(pid=4356) started backup job for client VIACPVLDRPRD01-mgt, policy VOSA-VIACPVLDRPRD01-03-bk-SYSTEM, schedule Differential-Inc on storage unit VIACPNB02-MDSP-DSU1

20/11/2012 00:59:51 - started process bpbrm (1696)

20/11/2012 00:59:54 - Info bpbrm(pid=1696) VIACPVLDRPRD01-mgt is the host to backup data from    

20/11/2012 00:59:54 - Info bpbrm(pid=1696) reading file list from client       

20/11/2012 00:59:54 - connecting

20/11/2012 01:00:01 - Info bpbrm(pid=1696) starting bpbkar32 on client        

20/11/2012 01:00:01 - Info bpbkar32(pid=0) Backup started          

20/11/2012 01:00:01 - Info bptm(pid=6956) start           

20/11/2012 01:00:01 - connected; connect time: 00:00:07

20/11/2012 01:00:02 - Info bptm(pid=6956) using 262144 data buffer size       

20/11/2012 01:00:02 - Info bptm(pid=6956) setting receive network buffer to 1049600 bytes     

20/11/2012 01:00:02 - Info bptm(pid=6956) using 16 data buffers        

20/11/2012 01:00:03 - Critical bptm(pid=6956) sts_get_cred failed: error 3 emmerr 2000048      

20/11/2012 01:00:03 - Critical bptm(pid=6956) failure to open sts for storage server viacpnb02: plug-in reports error 2060001 one or more invalid arguments

20/11/2012 01:00:03 - Info bptm(pid=6956) EXITING with status 83 <----------       

20/11/2012 01:00:07 - end writing

media open error(83)

20/11/2012 01:00:12 - Info bpbkar32(pid=0) done. status: 83: media open error   

PeteWall の写真

In the Credentials --> Storage Servers section, if you select your media server with MSDP configured (VIACPNB02, I assume), is the master server (VIACPNB01, I assume) listed in the "Media Servers" list?  You can also double-click on the storage server, and see if the master server is selected on the "Media Servers" tab.

RamNagalla の写真

storage server is showing as StorageServer=viacpnb02

19/11/2012 15:29:33 - granted resource MediaID=@aaaab;DiskVolume=PureDiskVolume;DiskPool=VIACPNB02-MSDP-DP1;Path=PureDiskVolume;StorageServer=viacpnb02;MediaServer=viacpnb01

could you please post the compleate detail status of the job,and also the disk pool info

Mark_Solutions の写真

It does sound like there is something in your config giving the master rights to the msdp but it fails as it does not have the credentials
I would double click the storageserver and on its media servers tab add in the master - this will populate the credentials - also make sure the media server itself is in there
Save that and then re-open it and remove the master - just to flush all settings
Then try the backup again
Hope this helps

Authorised Symantec Consultant

Don't forget to "Mark as Solution" if someones advice has solved your issue - and please bring back the Thumbs Up!!.

ソリューション