A SYMANTEC VÁLLALATRÓL

  • Hozzáadás

Teljes adatvédelmi nyilatkozat

Az ön adatvédelmi jogai

Utoljára frissítve: 2013. augusztus 12.
[Frissítés] 2013. június 1-jén frissítettük az adatok gyűjtésére, felhasználására és továbbítására vonatkozó szabályzatot a cookie-k szakaszban (3.2) és annak alpontjaiban (3.2.1, 3.2.2, 3.2.3, 3.2.5, 3.2.6).
[Frissítés] 2012. december 5-én frissítettük az adatok gyűjtésére és felhasználására vonatkozó gyakorlatokat (3.1-es szakasz), és új cookie-kat adtunk hozzá (3.2.1-es, 3.2.2-es, 3.2.3-es, 3.2.5-es szakasz).
Ez a nyilatkozat ismerteti az adatok azon típusait, melyeket a Symantec alább található weboldalain keresztül gyűjt, illetve azt mutatja be, hogy miként használjuk fel ezeket az információkat, és kivel osztjuk meg ezeket. Adatvédelmi nyilatkozatunk szintén ismerteti azokat a lépéseket, melyeket az adatok biztonságának védelme érdekében teszünk meg. Azt is leírjuk, hogy miként léphet velünk kapcsolatba az adatok frissítése, nevének a levelezőlistánkról való törlése, vagy a Symantecnél használt adatvédelmi gyakorlattal kapcsolatban feltett kérdései megválaszolása érdekében.
TRUSTe: Ellenőrzéshez kattintson ide A Symantec elnyerte a TRUSTe adatvédelmi program megbízhatósági tanúsítványát, amely bizonyítja, hogy a TRUSTe megvizsgálta, hogy Adatvédelmi nyilatkozata és eljárásai összhangban vannak-e a TRUSTe program követelményeivel, beleértve a személyes adatok gyűjtésére vonatkozó átláthatóságot és felelősségre vonhatóságot, illetve az adatgyűjtéshez való önkéntes hozzájárulás lehetőségét. A TRUSTe tanúsítványa alapján az észak-amerikai www.symantec.com, a www.symanteccloud.com webhelyek, és a Norton tartományok megbízhatónak számítanak. A TRUSTe program nem vonatkozik olyan adatokra, amelyek letölthető szoftvereken keresztül gyűjthetők. A TRUSTe küldetése, hogy független harmadik félként az egész világon elősegítse az ügyfelek és a vállalatok közötti bizalmat az interneten piacvezető megbízhatósági jelzése és innovatív megbízhatóságot kifejező megoldásai segítségével. A szabályzat végén található kapcsolat-felvételi lehetőségek bármelyike segítségével közvetlenül kapcsolatba léphet a Symantec vállalattal.Ha nincs megelégedve válaszunkkal, lépjen kapcsolatba a TRUSTe-val.
Ha a TRUSTe „Megbízhatósági jelzését" látja, a következőket közöljük Önnel:
  • Milyen személyes adatokat gyűjt, tárol, követ nyomon vagy használ fel
  • Kivel oszthatja meg esetleg a fenti adatokat
  • A felhasználó hogyan javíthatja ki az adatok pontatlanságait
Ez az Adatvédelmi nyilatkozat minden a Symantec tulajdonban lévő, illetve a Symantec vagy a Norton emblémát megjelenítő weboldalra vonatkozik, kivéve az alábbi, az 1.2 szakaszban találhatóakat, valamint azon weboldalakat, melyeket olyan harmadik fél üzemeltet, amely jogosult a Symantec név és/vagy vállalati embléma megjelenítésére.

1.0 Az adatvédelmi nyilatkozat felépítése és kapcsolódó dokumentumai

1.1 Tartalomjegyzék

Ezek kapcsolódó dokumentumok, amelyek a jelen adatvédelmi nyilatkozatot egészítik ki; kérjük, vegye figyelembe, hogy bármely ellentmondás esetén a jelen dokumentum az irányadó:
  • Rövidített adatvédelmi nyilatkozat: adatvédelmi gyakorlatunknak rövid és kevésbé komplikált összegzése; bármely ellentmondás esetén a jelen Adatvédelmi nyilatkozat az irányadó.
  • Közösségi hálózati médiára vonatkozó adatvédelmi szabályzat: ez a szabályzat tiszteletben tartja az adatok védelmét, melyek a felhasználók által generált tartalmú webhelyeken vagy a Symantec által időről időre felajánlott szolgáltatásokban találhatók; azon webhelyekhez kapcsolódó esetekre vonatkozik, ahol nem a Symantec generálja a tartalmat, azonban lehetőséget nyújt a felhasználók és ügyfelek számára tartalom létrehozásához.
  • A termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó adatvédelmi szabályzatok: a Symantec a személyes adatok gyűjtéséhez és felhasználásához kapcsolódó szabályzatokkal rendelkezik arra az esetre, amikor a felhasználók előfizetik, megvásárolják vagy használják szoftvereinket, illetve szolgáltatásainkat, és ezáltal függő viszonyba kerülnek ezen termékek és szolgáltatások technológiájától és céljaitól. Ezekben az esetekben speciális adatvédelmi szabályzatok irányadók a személyes adatok gyűjtése, felhasználása, továbbítása és megőrzése számára:
  • LiveUpdate adatvédelmi szabályzat: a LiveUpdate adatgyűjtési módja és az adatok típusa miatt a LiveUpdate saját adatvédelmi szabályzattal rendelkezik.
  • Norton Community Watch adatvédelmi szabályzat: ez a szabályzat a Norton Community Watch számára a felhasználók által elküldött anyagok alapján történő adatgyűjtésre vonatkozik; az adatgyűjtéssel kapcsolatos problémákat célozza meg, a személyes azonosítást lehetővé tévő adatok gyűjtését is beleértve.
  • Norton Online Family adatvédelmi szabályzat: ez az adatvédelmi szabályzat a személyes adatoknak az OnlineFamily.Norton szolgáltatások szempontjai szerinti gyűjtésére és felhasználására vonatkozik.
A Symantec átfogó adatvédelmi szabályzattal rendelkezik, mely alapot biztosít minden személyes adat védelmére, melyeket a Symantec világszerte felhasznál. A szabályzat a Symantec adatvédelmi eljárásainak működési elveit foglalja össze.
Ezeknek az adatvédelmi szabályzatoknak a tárgya az alábbi:
  • A Symantec által elektronikusan vagy manuálisan gyűjtött valamennyi személyes adatra vonatkozik. A szabályzat követelményeit az üzletspecifikus adatvédelmi eljárások egészítik ki.
  • A szabályzat a Symantec és leányvállalatainak alkalmazottaira, tisztségviselőire és igazgatóira vonatkozik.

3.1 A személyes adatok gyűjtése és felhasználása

Dönthet úgy, hogy weboldalainkon keresztül adja meg személyes adatait. Az adatokat és azok típusait a következő módokon küldheti el. Az alábbiakban tájékoztatást adunk arról, hogyan használjuk fel az adatokat.

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben webhelyeink „Kapcsolatfelvétel" hivatkozásán keresztül lép velünk kapcsolatba, néhány adatát elkérhetjük, mint például a nevét, e-mail címét és telefonszámát, hogy válaszolhassunk kérdéseire és megjegyzéseire. Az Ön által megadott adatokat arra is felhasználhatjuk, hogy termékeink minőségét értékeljük.

Árajánlatkérés

Amennyiben árajánlatot kér tőlünk, elkérjük adatait, például a nevét, e-mail címét, telefonszámát és az adott termék adatait. Adatait az árajánlat elkészítéséhez és az Önnek való elküldéshez használjuk fel. Szabad szövegdobozunkon keresztül további megjegyzésekkel és kérésekkel fordulhat hozzánk.

Vásárlás, termék regisztrálása, termékre vagy szolgáltatásra való előfizetés, felhasználói fiók létrehozása

Ha online rendelést ad le számunkra, akkor meg kell adnia néhány, a tranzakció lebonyolításához, a termékek megvásárlásához és letöltéséhez, a szolgáltatásokhoz és a technikai támogatáshoz való hozzáféréshez, a kiválasztott termékek vagy szolgáltatások használatához szükséges adatot – például a nevét, címét, hitelkártyaszámát, valamint a számítógéppel vagy az internet-csatlakozástól függő adatforgalommal kapcsolatos műszaki adatot. Továbbá kérhetjük, hogy nyisson egy fiókot weboldalunkon, amelyen keresztül szoftvereket tölthet le, frissítésekhez férhet hozzá, konfigurálhatja termékeit és szolgáltatásait, és hozzáférhet a termékek és szolgáltatások teljesítményéről szóló jelentésekhez és információkhoz. Ehhez szükséges lehet néhány adatot megadnia - például e-mail címeit, a postai címeit, azonnaliüzenetküdő-programjainak címeit és IP-cím tartományát. Az adatok feldolgozása és továbbítása kizárólag az alábbi okokból történik: a megrendelés(ek)/szerződés(ek) teljesítése; termékfrissítések, szolgáltatás-előfizetések vagy licencek meghosszabbítása/teljesítése; termék és szolgáltatás regisztrációja, aktiválása és konfigurálása; változtatási kérelmek feldolgozása időről-időre a felhasználó igényeitől függően; ügyféltámogatás és technikai támogatás időről időre a felhasználó igényeitől függően; licencmegújítások a felhasználó igényeitől függően; automatikus licencmegújítások, amennyiben a felhasználó a licenc-előfizetés automatikus meghosszabbítását választotta; valamint belső (megfelelőségi) ellenőrzések és csalások megelőzése.

Technikai támogatás kérése

Ha online technikai támogatást kér, a művelet végrehajtásához elkérjük öntől a szükséges adatokat – pl. nevét, címét, számítógépe hardver- és szoftveradatait, és a felmerült probléma jellegének leírását. Emellett, ha szükséges a támogatás, az Ön engedélyével egy interaktív munkamenetet vezetünk le, melyben a Symantec technikai támogatása irányítja az Ön számítógépét. Az ilyen munkamenetekből az adatok nem kerülnek megtartásra azokon az adatokon túl, melyek elengedhetetlenek az említett munkamenetek lebonyolításához. A rendszer a technikai kérdésekkel kapcsolatos adatokat megtarthatja azért, hogy folyamatos támogatást tudjon nyújtani. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen támogatás során megszerzett adatokat és tudást - amely azonban nincs személyesen Önhöz kapcsolva - felhasználhatják a műszaki és termékszakértők annak érdekében, hogy termékeinket fejlesszék, valamint hogy a hasonló technikai problémákkal szembesülő Symantec ügyfeleknek hasonló megoldásokat nyújthassunk.

Marketingkommunikáció
A fent részletezett okokon kívül arra is felhasználhatjuk adatait, hogy olyan termékekről és szolgáltatásokról tájékoztassuk, amelyek érdekelhetik Önt. Ebben az esetben előfordulhat, hogy felhasználjuk kapcsolat-felvételi adatait, például a telefonszámait és e-mail címeit. Önnek jogában áll jelezni felénk, hogy ne használjuk adatait marketingcélokra. Ha nem szeretné, hogy adatait ilyen célokra használjuk, megakadályozhatja ezt az általunk adatgyűjtésre használt weboldalakon és/vagy űrlapokon található jelölőnégyzetek kipipálásával/üresen hagyásával. E jogával bármikor élhet, ha módosítja a 4.2 szakaszban részletezett kapcsolattartási lehetőségeket.


Előfizetés egy webhely fórumára vagy egy hálózati oldalra
A Symantec fórumokat, webhelyeket és kapcsolódó, tájékoztató szolgáltatásokat működtet, hogy segítse ügyfeleit a termékei és szolgáltatásai használatában, a technikai problémák megbeszélésében, valamint a tapasztalatok és tudás megosztásában. Annak érdekében, hogy hozzáférhessen ezekhez a tájékoztató szolgáltatásokhoz, és segíthessen nekünk az Ön számára fontos tartalom létrehozásában, valamint elmélyíthesse tapasztalatait a weboldalunkon, beleértve segítségnyújtásunkat egy Önnek fontos szoftver, szolgáltatás vagy termékre vonatkozó tájékoztatás gyors megkeresésében, az Ön nevéhez és e-mail címéhez adatokat gyűjtünk, továbbá számon tartjuk a lényeges adatok megjelenítésére vagy helyére vonatkozó beállításait. Az ezen weboldalakról nyert adatokat termékeink és szolgáltatásaink fejlesztéséhez használjuk fel. Tudnia kell, hogy az Ön nyilvános fórumokon megadott adatait mások elolvashatják, összegyűjthetik és felhasználhatják. Ha személyes adatainak eltávolítását kéri egyik fórumunkról, lépjen velünk kapcsolatba a privacy@symantec.com címen. Előfordulhat hogy nem tudjuk törölni személyes adatait, ilyenkor tájékoztatjuk Önt erről és ennek okáról.

Előfizetés hírlevélre, termék vagy technikai riasztás fogadása

Kérheti, hogy tájékoztatást küldjünk vírusriasztásokkal, termékfrissítésekkel, új termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, továbbá hírleveleket, tájékoztató e-maileket, jövőbeli termékötletekkel vagy -fejlesztésekkel kapcsolatos felméréseket továbbítsunk önnek. Ehhez meg kell adnia nevét és e-mail címét. Amennyiben az ilyen adatok bármilyen, az Önnel való kapcsolatfelvételen kívüli felhasználására kerül sor, értesítjük Önt a felhasználás céljáról, felkérjük Önt az említett adatok megadására.

Tranzakciós e-mailek

Időnként előfordulhat, hogy tranzakciós e-maileket küldünk önnek, például rendelés visszaigazolásokat vagy szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást. Mivel ezek a tranzakciós e-mailek nem reklám jellegűek, nincs lehetősége róluk leiratkozni.

Versenyen való részvétel, tájékoztatás fogadása termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, ajánlatok vagy reklámok

Ahhoz, hogy az Önt érdeklő versenyekről, promóciókról vagy különleges ajánlatokról tájékoztathassuk, előfordulhat, hogy megkérjük a neve, címe, e-mail címe megadására, valamint annak megerősítésére, hogy Ön a lakhelye törvényei szerint nagykorú. Előfordulhat, hogy további adatokat kérünk Öntől, hogy jobban megértsük az Ön, illetve szervezetének elvárásait, tapasztalatait és véleményét, valamint az Ön tapasztalatait vagy visszajelzését az ilyen versenyekre vagy promóciókra való nevezésben. A személyes adatokat a díjak átadásához is felhasználjuk. Amennyiben az ilyen adatok bármilyen, az Önnel való kapcsolatfelvételen kívüli felhasználására kerül sor, értesítjük Önt a felhasználás céljáról, felkérjük Önt az említett adatok megadására.

Felkérés vélemény kifejtésére, visszajelzés adására vagy szoftver tesztelésére

Ahhoz, hogy az igényeinek még inkább megfelelő termékeket és szolgáltatásokat hozhassunk létre, kikérhetjük az Ön véleményét és visszajelzését szoftvereinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Ezért megkérhetjük Önt e-mail címének, nevének, levelezési címének, foglalkozásának és szervezete nevének megadására, amennyiben ezen adatait, valamint véleményét és visszajelzését még nem osztotta meg velünk.

Karrierlehetőségek

Lehetősége van önéletrajza és egyéb adatok online elküldésére, hogy jelentkezzen a Symantec egy állására. Az álláskereséssel kapcsolatban megadott adatokat egy harmadik szolgáltató fél által kezelt adatbázis tárolja, amely megkönnyíti a munkaerő-felvételi tevékenységünket. Szolgáltatónk kizárólag az önéletrajzi adatbázis tárolására, kezelésére és karbantartására van feljogosítva. A hozzánk elküldött adatait az állásra való jelentkezése kiértékeléséhez és az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk fel.


Ossza meg barátaival

Ha úgy dönt, hogy ajánlási szolgáltatásunk segítségével felhívja barátai figyelmét webhelyünkre, elkérjük Öntől az adott barát nevét és e-mail címét. Automatikusan, egy alkalommal küldünk barátjának egy e-mailt, amelyben meghívjuk a webhelyünkre. Az e-mail elküldését követően a Symantec nem tárolja barátja nevét és e-mail címét. Ne feledje, hogy ez a szolgáltatás nem érhető el ott, ahol az ajánlás ilyen módja törvényileg tiltott, mint például az Európai Unióban.

Más forrásokból származó adatok
Az Önről általunk gyűjtött adatokat olyan adatokhoz kapcsolhatjuk, amelyeket harmadik féltől kapunk.

Adatok csoportosítása
Általában összekapcsolhatunk és csoportosíthatunk olyan adatokat, amelyek különböző forrásból származnak, beleértve, de nem kizárólagosan a felhasználó által létrehozott profilokat, a cookie-kat, az e-mailes elemzéseket stb.

Ön eldöntheti, hogy folytatja-e az olyan tevékenységeket, melyekhez szükség van személyes adatai megadására. Amennyiben nem kívánja megadni a kért adatokat, nem fogja tudni teljesen befejezni a tranzakciót vagy funkciót ezen az oldalon, ha a kérdéses adat elengedhetetlen a befejezéshez.

Cookie-k

A cookie-k kis szövegfájlok, amelyeket a meglátogatott webhelyek vagy bizonyos megnyitott e-mailek helyeznek el a számítógépen. Ezeket széles körben használják a webhelyek működése vagy hatékonyabb működése érdekében, valamint üzleti és marketinginformáció szolgáltatására a webhely tulajdonosai számára. A cookie-k azt is lehetővé teszik, hogy a webhely az önnek nyújtott információkat a böngésző beállításainak - például nyelv vagy földrajzi hely - megfelelően személyre szabja. A cookie-kra vonatkozó részletesebb információért látogassa meg a www.allaboutcookies.org címet.
A Hálózati Hirdetési Kezdeményezés (Network Advertising Initiative, NAI) keretében kapott viselkedésalapú hirdetésekről történő leiratkozáshoz látogasson el a www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp webhelyre.

A cookie-k Symantec által történő használata

Az ezen a weboldalon használt cookie-k az alábbi kategóriákba sorolhatók:
Feltétlenül szükséges cookie-k. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek olyan adatokat Önről, amelyek felhasználhatók marketing célokra, illetve nem követik nyomon, mely weboldalakat látogatta meg.
Teljesítmény. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek olyan adatokat Önről, amelyek felhasználhatók marketing célokra, illetve nem követik nyomon, milyen más webhelyeket látogatott meg, és nem küldenek Önnek célzott hirdetéseket. Ezek a cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogyan használják a látogatók a webhelyünket, például mely oldalakat látogatják leggyakrabban, és hogy kapnak-e hibaüzeneteket a webhelyekről. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek az Ön azonosítására alkalmas adatokat.
Funkcionális cookie-k. Nem használjuk a funkcionális cookie-kat olyan célra, hogy hirdetéseket küldjünk Önnek más weboldalakon. E cookie-k funkciója, hogy észlelik eszközének néhány jellemzőjét, például azt, ha mobil eszközről nyitja meg a weboldalakat, és megjegyzik preferenciáit (például felhasználónevét, választott nyelvét és a régiót, ahol tartózkodik), így magasabb szintű, személyre szabott funkciókat biztosíthatunk az Ön számára. E cookie-k olyan információk megjegyzésére is képesek, mint a betűméret, a betűtípus, és a weboldal más, testre szabható részeinek módosításai. Ezen kívül a cookie-k segítségével olyan Ön által választott szolgáltatások is biztosíthatók, mint videók megtekintése, csevegés kezdeményezése vagy kommentálás egy blogon. Ezek a cookie-k azonban nem követik nyomon más weboldalakon folytatott tevékenységeit.
Nyomkövető cookie-k. A weboldalainkon található nyomkövető cookie-k harmadik fél által biztosított szolgáltatásokhoz kapcsolódnak. Ezek a harmadik felek biztosítják a szolgáltatásokat, és cserébe felismerhetik, hogy Ön meglátogatta a webhelyünket.
Ha regisztrálta a termékét és létrehozott egy Norton Account fiókot, összevetjük a cookie-kból összegyűjtött információkat a saját magáról adott, vagy a Norton Account fiókban tárolt információkkal, vagy azokkal, amelyeket más módon gyűjtöttünk Önről az ebben az Adatvédelmi nyilatkozatban elmagyarázott célokra.
E cookie-król leiratkozhat, ha a böngésző-beállításokban letiltja azokat. Ha korábban meglátogatta weboldalunkat, előfordulhat, hogy a böngészőjéből törölnie kell a meglévő cookie-kat.
Számos általunk használt cookie funkcionális típusú, ezek némelyikét pedig harmadik felek felügyelik. A cookie-k használatát a böngésző-beállításokban adhatja meg, de ha leiratkozik róluk, előfordulhat, hogy egyes szolgáltatásokat és támogatást nem tudunk biztosítani az Ön számára, és nem tudjuk tárolni preferenciáit, illetve azt, ha bizonyos szolgáltatásra nincs szüksége.
Cookie Lehetséges leiratkozások harmadik felek szolgáltatásairól
Akamai 01AI http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp
AppNexus http://appnexus.com/platform-policy#choices
Atlas Solutions https://choice.live.com/AdvertisementChoice/Default.aspx
Commission Junction Böngészőbeállítások
Google http://www.google.com/ads/preferences/plugin/
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
iCrossing Böngészőbeállítások
Ignition One Böngészőbeállítások
Omniture Test and Target:
es
mbox
tt
http://www.omniture.com/en/privacy/optout/tnt
Searchlight Böngészőbeállítások
Specific Media http://specificmedia.com/privacy
Tube Mogul http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp
Yahoo! Webes elemzés https://reports.web.analytics.yahoo.com/optout,OptOut.vm

Egyéb leiratkozási lehetőségek

Feltétlenül szükséges cookie-k

Céljuk

  • Bejelentkezésének nyomon követése
  • Vásárlásösztönző anyagok helyezése a kosarába
  • Online űrlapokon megadott információk megjegyzése, ha másik weboldalakra látogat ugyanazon böngészés alkalmával

Feltétlenül szükséges cookie-k

  • ASP.NET_SessionId
  • CartGuid
  • lifb1d8525d94d660bc8f92b8419fd5ae1 (dinamikus név)
  • showexpert

Teljesítmény cookie-k

Céljuk

  • web- és videó-elemzés
  • Annak megállapítása, mely kiszolgáló küld tartalmakat Önnek
  • Aktív böngészések nyomon követése
  • Annak megállapítása, hogy a cookie-k engedélyezve vannak-e
  • A látogatók válaszidejének megállapítása
  • Annak megállapítása, hányszor látogatott meg minket, és mely termékeket milyen áron vásárolta tőlünk

Teljesítmény cookie-k (első fél)

  • _g_c
  • _g_u
  • Akamai_ AnalyticsMetrics_clientId
  • AkamaiAnalytics_BrowserSessionId
  • AkamaiAnalytics_VisitCookie
  • AkamaiAnalytics_VisitIsPlaying
  • AkamaiAnalytics_VisitLastCloseTime
  • AkamaiAnalyticsDO_bitRateBucketsCsv
  • AkamaiAnalyticsDO_visitMetricsCsv
  • AkamaiAnalyticsDO_visitStartTime
  • bizProdScrollVertical
  • clientLastHTimes
  • clientLastPTimes
  • Nagyvállalatok
  • last_topic_viewed
  • mbox
  • NREUM
  • s_cc
  • s_pers
  • s_sess
  • s_sq
  • s_sv_112_p1
  • s_sv_112_s1
  • s_vi
  • SESSfb1d8525d94d660bc8f92b8419fd5ae1 (dinamikus név)
  • v1st

Teljesítmény cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
.ic-live.com Sid1168
.ic-live.com icpid
beacon-1.newrelic.com JSESSIONID
sales.liveperson.net HumanClickSiteContainerID_71097838
tubemogul.com _tmid
korrelate.net adsuu

Funkcionális cookie-k

Céljuk

  • Proaktív élő csevegést tesznek lehetővé terméktámogatás céljából
  • Tárolják a kiválasztott pénznemet
  • Tárolják a weboldalon kiválasztott nyelvet és országot
  • Tárolják a kiválasztott tartózkodási helyet
  • Tárolják a podcast csatorna látogató által kiválasztott értékét
  • Észlelik a kezdeti sávszélességet
  • Észlelik a mobil eszközöket és az átirányítást
  • Észlelik a Geo IP információkat
  • Azonosítják a felhasználókat a weboldalra irányító marketingkampány forrását

Funkcionális cookie-k (első fél)

  • filter_state_
  • IS3_GSV
  • IS3_History
  • lpCloseInvite
  • marketing (a kampány forrásának azonosítására)
  • userlocale

Funkcionális cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
Sales.liveperson.net HumanClickCHATKEY
Sales.liveperson.net HumanClickKEY
Sales.liveperson.net LivePersonID

Nyomkövető cookie-k

Céljuk

  • Tanulmányokat és csevegéseket kínálnak a látogatások gyakorisága, a meglátogatott webhelyek és más, több böngészés során észlelt internetes tevékenységek alapján.
  • Az IP-címe alapján megállapítják, mely régióban tartózkodik.
  • „Do-not-track" („ne kövessen") cookie-t helyeznek el az európai felhasználók számítógépén.
  • Nyomon követik az internetes magatartást a Symantec webhelyein, például a kampányokkal kapcsolatos interakciókat; a bevásárlókosár-tevékenységeket; az egyes hivatkozásokra történő kattintásokat, beleértve, de nem kizárólagosan a videókat, a tanulmányokat, a csevegés-gombokat és a közösségi webhelyek interakcióit stb., hogy még inkább testre szabott webes élményt nyújthassunk Önnek, és hogy hatékonyabban népszerűsíthessük termékeinket és szolgáltatásainkat.
  • Előugró ablakokat jelenítenek meg, amelyekre kattintva tanulmányokat tölthet le, vagy csevegésen keresztül kapcsolatba léphet értékesítési képviselőinkkel.
  • Szalaghirdetéseket jelenítenek meg, miután meglátogatta webhelyünket, vagy megnyitott egy e-mailt. A felhasználók a 3.2-es szakaszban részletezett egyéb módszerek mellett úgy is megakadályozhatják a nyomon követést, ha az egyes szalaghirdetéseken a megfelelő gombra kattintanak.
  • Hirdetéseket jelenítenek meg, miután meglátogatta webhelyünket, vagy megnyitott egy e-mailt.

Nyomkövető cookie-k (első fél)

  • adnx
  • dtm_token
  • mkto_trk

Nyomkövető cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
.tubemogul.com _tmpi
com-verisign.netmng.com evo5_VERISIGN
http://www.googleadservices.com/pagead/ conversion.js
IgnitionOne IgnitionOne

Feltétlenül szükséges cookie-k

  • A weboldalon nem találhatók ilyenek.

Teljesítmény cookie-k

Céljuk

  • Webes elemzés
  • annak megállapítására, mely kampány vagy alkampány irányította Önt weboldalainkra
  • annak megállapítására, mely hirdetés irányította Önt weboldalainkra
  • Megállapítják, hányszor látogatott meg minket, és mely termékeket milyen áron vásárolta tőlünk

Teljesítmény cookie-k (első fél)

  • campaign
  • mlc
  • s_pers
  • s_sess
  • subcampaign

Teljesítmény cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
sales.liveperson.net HumanClickSiteContainerID_1573289
korrelate.net adsuu

Funkcionális cookie-k

Céljuk

  • Tárolják a weboldalon kiválasztott nyelvet és országot
  • Proaktív élő csevegést tesznek lehetővé terméktámogatás céljából
  • Blokkolják az automatikusan előugró, élő csevegést ajánló figyelmeztetéseket a csevegés bezárása után

Funkcionális cookie-k (első fél)

  • culture
  • detected
  • lpCloseInvite

Funkcionális cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
Sales.liveperson.net HumanClickCHATKEY
Sales.liveperson.net HumanClickKEY
Sales.liveperson.net LivePersonID

Nyomkövető cookie-k

Céljuk

  • Az IP-címe alapján megállapítják, mely régióban tartózkodik.
  • „Do-not-track" („ne kövessen") cookie-t helyeznek el az európai felhasználók számítógépén.
  • Nyomon követik az internetes magatartást a Symantec webhelyein, például a kampányokkal kapcsolatos interakciókat; a bevásárlókosár-tevékenységeket; az egyes hivatkozásokra történő kattintásokat, beleértve, de nem kizárólagosan a videókat, a tanulmányokat, a csevegés-gombokat és a közösségi webhelyek interakcióit stb., hogy még inkább testre szabott webes élményt nyújthassunk Önnek, és hogy hatékonyabban népszerűsíthessük termékeinket és szolgáltatásainkat.

Nyomkövető cookie-k (első fél)

  • mkto_trk

3.2.3. KKV-k mikro-webhelyeinek Cookie-jai, beleértve, de nem kizárólagosan az alábbiakat:

Feltétlenül szükséges cookie-k

Cél

  • Nyomon követik a munkamenet azonosítóját, hogy megfelelő tartalmakat biztosítsanak

Feltétlenül szükséges cookie-k (első fél)

  • ASP.NET_SessionId

Teljesítmény cookie-k

Céljuk

  • Webes elemzés
  • Tesztelés
  • Jelentéskészítés a kampányok teljesítményeiről, beleértve de nem kizárólagosan az átkattintásokat, a látogatásokat, a letöltéseket, a regisztrációkat, a videó-lejátszásokat és a visszafordulások arányát
  • Az egyes országok és marketing módszerek teljesítményeinek mérése a mikro-weboldalakon és a Symantec.com weboldalon
  • Videóelemzés az új felhasználók vagy a speciális felhasználók azonosítására a weboldalon
  • A munkamenet-számláló figyelemmel kísérése alkalmazásonként
  • Megállapítják, hányszor látogatott meg minket, és mely termékeket milyen áron vásárolta tőlünk

Teljesítmény cookie-k (első fél)

  • mbox
  • s_cc
  • s_pers
  • s_sess
  • s_sq
  • s_sv_112_p1
  • s_sv_112_s1
  • s_vi

Teljesítmény cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
beacon-1.newrelic.com JSESSIONID
tubemogul.com _tmid
korrelate.net adsuu

Funkcionális cookie-k

Céljuk

  • A könyvjelzőkhöz adja a weboldalt, amikor azt Ön engedélyezi
  • Tárolja kiválasztott videóit
  • Videó tartalmakat biztosít az Ön számára

Funkcionális cookie-k (első fél)

  • BC_BANDWIDTH
  • sym090_bookmark
  • Video_ID
  • Video_Num

Nyomkövető cookie-k

Céljuk

  • Az IP-címe alapján megállapítják, mely régióban tartózkodik.
  • „Do-not-track" („ne kövessen") cookie-t helyeznek el az európai felhasználók számítógépén.
  • Nyomon követik az internetes magatartást a Symantec webhelyein, például a kampányokkal kapcsolatos interakciókat; a bevásárlókosár-tevékenységeket; az egyes hivatkozásokra történő kattintásokat, beleértve, de nem kizárólagosan a videókat, a tanulmányokat, a csevegés-gombokat és a közösségi webhelyek interakcióit stb., hogy még inkább testre szabott webes élményt nyújthassunk Önnek, és hogy hatékonyabban népszerűsíthessük termékeinket és szolgáltatásainkat.
Nyomkövető cookie-k (első fél)
  • mkto_trk

3.2.4 Cookie-k a Norton.com weboldalon (EU)

Feltétlenül szükséges cookie-k

Céljuk

  • Bejelentkezésének nyomon követése
  • Online űrlapokon megadott információk megjegyzése, ha másik weboldalakra látogat ugyanazon böngészés alkalmával
  • A szolgáltatást biztosító kiszolgáló azonosítása
  • A munkamenet befejezésének igazolása

Feltétlenül szükséges cookie-k (első fél)

  • JSESSIONID
  • BIGipServerpool_now-prd1.norton.com
  • SSE

Teljesítmény cookie-k

Céljuk

A Teljesítmény cookie-kat az alábbi célokra használjuk:
  • web- és videó-elemzés
  • Annak megállapítása, mely kiszolgáló küld tartalmakat Önnek
  • Aktív böngészések nyomon követése
  • A látogatók válaszidejének megállapítása és a teljesítmény mérése
  • Annak ellenőrzése, hogy mely Symantec termékek vannak telepítve eszközén, és a kapcsolódó információk begyűjtése

Teljesítmény cookie-k (első fél)

  • TLID
  • es
  • pr
  • tp
  • s_sess
  • s_pers

Teljesítmény cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
symantec.hu s_vi
tubemogul.com _tmid

Funkcionális cookie-k

Céljuk

  • Tárolják a weboldalon kiválasztott nyelvet és országot
  • Tárolják a kiválasztott tartózkodási helyet
  • Észlelik a kezdeti sávszélességet
  • Észlelik a mobil eszközöket és az átirányítást
  • Azonosítják az Önt a weboldalra irányító marketingkampány vagy program forrását

Funkcionális cookie-k (első fél)

  • COUNTRY
  • LANGUAGE
  • PROGRAMID
  • PROGRAM_TYPE

Funkcionális cookie-k (harmadik fél)

  • A weboldalon nem találhatók ilyenek.

Nyomkövető cookie-k

  • A weboldalon nem találhatók ilyenek.

3.2.5 Cookie-k a Buy.Norton.com webhelyen

Feltétlenül szükséges cookie-k

Céljuk

  • Bejelentkezésének nyomon követése
  • Online űrlapokon megadott információk megjegyzése, ha másik weboldalakra látogat ugyanazon böngészés alkalmával
  • A szolgáltatást biztosító kiszolgáló azonosítása
  • A munkamenet befejezésének igazolása

Feltétlenül szükséges cookie-k

  • ASP.NET_SessionID
  • BIGipServerbuy1_prd_SSL
  • BIGipServerbuy2_prd_SSL
  • BIGipServersomain-int
  • Newproducts
  • RemoveProducts
  • Opencart
  • AKNORT
  • JSESSIONID
  • Thx_guid

Teljesítmény cookie-k

Céljuk

  • web- és videó-elemzés
  • Annak megállapítása, mely kiszolgáló küld tartalmakat Önnek
  • Aktív böngészések nyomon követése
  • A látogatók válaszidejének megállapítása és a teljesítmény mérése
  • Annak ellenőrzése, hogy mely Symantec termékek vannak telepítve eszközén, és a kapcsolódó információk begyűjtése
  • A weboldal funkcióinak és design-elemeinek tesztelése
  • annak megállapítására, mely kampány vagy alkampány irányította Önt weboldalainkra
  • annak megállapítására, mely hirdetés irányította Önt weboldalainkra
  • annak megállapítására, mely partnerünk irányította Önt weboldalunkra
  • Annak megállapítása, hányszor látogatott meg minket, és mely termékeket milyen áron vásárolta tőlünk

Teljesítmény cookie-k

  • adsuu (korrelate.net)
  • event69
  • s_cc
  • s_vi
  • s_eVar63
  • s_eVar65
  • s_eVar70
  • s_nr
  • s_prop22
  • s_sq
  • tp
  • _utma (Google Analytics)
  • _utmb (Google Analytics)
  • _utmc (Google Analytics)
  • _utmz (Google Analytics)
  • LCLK
  • PBLP
  • S
  • Uid
  • Bh
  • es
  • mbox
  • tt

Funkcionális cookie-k

  • COUNTRY
  • LANGUAGE
  • PROGRAMID
  • PROGRAM_TYPE
  • PR
  • org.springframework.web.servlet.i18n.CookieLocaleResolver.LOCALE
  • _atuvc
  • Psc
  • Uid
  • Uit
  • Uvc

Funkcionális cookie-k

  • COUNTRY
  • LANGUAGE
  • PROGRAMID
  • PROGRAM_TYPE
  • PR
  • org.springframework.web.servlet.i18n.CookieLocaleResolver.LOCALE
  • _atuvc
  • Psc
  • Uid
  • Uit
  • Uvc

Nyomkövető cookie-k

Cél

  • Szalaghirdetéseket jelenítenek meg, miután meglátogatta webhelyünket. A felhasználók a 3.2-es szakaszban részletezett egyéb módszerek mellett úgy is megakadályozhatják a nyomon követést, ha a szalaghirdetéseken a megfelelő gombra kattintanak.

Nyomkövető cookie-k (első fél)

  • dtm_token

Nyomkövető cookie-k (harmadik fél)

Cookie Gazdagép
pluto fastclick.net
fastclick fastclick.net

3.2.6 Mikro-webhelyek cookie-jai, beleértve, de nem kizárólagosan az alábbiakat:

Feltétlenül szükséges cookie-k

Cél

  • Megjegyzik, hogy a felhasználó kitöltötte a szükséges profilűrlapot, hogy a felhasználó elérhesse az általa kért letöltést egy bizonyos böngészés alkalmával. Az űrlap adatai a munkamenet-cookie-ban is tárolásra kerülnek a felhasználóhoz rendelt egyedi azonosítóval együtt.
  • Fenntartják a munkamenetet a SymNation alkalmazás-kiszolgálóval.
  • Nyomon követik a SymNation webhelyén végzett játékos tevékenységeket, például a jelvényeket/kihívásokat, a Symcoin érméket, a szinteket stb.

Feltétlenül szükséges cookie-k (első fél)

  • JSESSIONID
  • NITRO_SESSION

Feltétlenül szükséges cookie-k (harmadik fél)

Feltétlenül szükséges cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
Second2 Symphony

Teljesítmény cookie-k

  • Omniture Web Analytics Suite, amely magában foglalja a tesztelést, a nyomon követést és a jelentéskészítést a kampányok teljesítményeiről, beleértve de nem kizárólagosan az átkattintásokat, a látogatásokat, a letöltéseket, a regisztrációkat, a videólejátszásokat és a visszafordulások arányát. Ezen adatok az egyes országok és marketing módszerek teljesítményeinek mérésére szolgálnak a mikro-webhelyeken és a Symantec.com webhelyen. Ezek az adatok a jövőbeli kampányok hatékonyságának növelésére is szolgálnak.
  • Videóelemzés az új felhasználók vagy a speciális felhasználók azonosítására a weboldalon
  • A munkamenet-számláló figyelemmel kísérése alkalmazásonként
  • Megállapítják, hányszor látogatott meg minket, és mely termékeket milyen áron vásárolta tőlünk

Teljesítmény cookie-k (első fél)

  • mbox
  • s_cc
  • s_pers
  • s_sess
  • s_sq
  • s_sv_112_p1
  • s_sv_112_s1
  • s_vi

Teljesítmény cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
beacon-1.newrelic.com JSESSIONID
tubemogul.com _tmid
korrelate.net adsuu

Funkcionális cookie-k

Céljuk

  • Megjegyzik, hogy a felhasználó kitöltötte a szükséges profilűrlapot, hogy elérhesse az általa kért letöltéseket akár 30 napon át az adott böngészés bezárását követően.
  • Megjegyzik a SymNation webhelyen a GYIK oldalak kiegészítéseit és a kiválasztott elemeket.

Funkcionális cookie-k (első fél)

  • /faq.pspfirsttimelaod

Funkcionális cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
Second2 Personal_UID

Nyomkövető cookie-k

Céljuk

  • Nyomon követik a felhasználók a keresőmotor-marketing következtében végzett tevékenységeit a Symantec webhelyein a jövőbeli kampányok hatékonyságának növelésére olyan adatok alapján, mint a tartózkodási hely (IP-cím), a látogatások száma, a konverziós ráta és egyéb elemzési mutatók.

Nyomkövető cookie-k (harmadik fél)

Gazdagép Cookie
www.marinsm.com msuuid

3.3. Webes irányjelzők

A Symantec esetenként webes irányjelzőket – más néven 1x1 pixeles GIF-eket – is használ webhelyén, melyek segítségével a forgalmi adatok mintázata, pl. a webhely egyes részei használatának gyakorisága elemezhető. Az így szerzett adatok révén tudjuk meg, elsősorban mely információk érdeklik ügyfeleinket, és milyen ajánlatokat szeretnének leginkább kapni. Ha nem szeretne hozzájárulni a Symantec webhelyének javításához, a számítógépe JavaScript letiltásával "leiratkozhat" a webhely elemzésről. Ha kikapcsolja a JavaScript szolgáltatást, a webhely egyes funkcióit nem tudja majd elérni.
A Symantec továbbá esetenként a promóciós e-mailekben is felhasznál webes irányjelzőket, hogy megtudja, címzettje megnyitotta és elolvasta-e az üzenetet. Az így szerzett információt arra használjuk fel, hogy a jövőben Önt érdeklő ajánlatokat küldjünk. Emiatt előfordulhat, hogy egyes webes irányjelzőket a rendszer hozzárendel az Ön e-mail címéhez.
A korábban megadott e-mail címet leszámítva ehhez nem kapcsolódnak olyan adatok, melyekből az ön személye azonosítható lenne. A Norton adatvédelmi beállításainak módosításához keresse fel az alábbi webhelyet.
A fentieken túl a Symantec harmadik félhez tartozó parancssorokat is használhat a webhelyén a Symantec vállalat más felek oldalán megjelenő hirdetései hatékonyságának optimalizálására. Az így szerzett információk alkalmasak személyes azonosításra, és kizárólag a hatékonyság optimalizálása érdekében szükséges minimális mértékben használjuk fel ezeket. A Symantecnek nincs hozzáférése, illetve nem tudja irányítani a harmadik fél által használt nyomon követési technológiákat.

3.4 Flash cookie-k

Partnereink használják az LSO-kat vagy más néven flash cookie-kat a hangbeállítások tárolására.
A Flash cookie-k az adatok mennyisége, típusa és tárolási módja miatt különböznek a böngészők cookie fájljaitól.  A böngészők cookie-kezelő eszközei nem távolítják el a flash cookie-kat.  A flash cookie-k adatvédelmi és tárolási beállításainak megismeréséhez kattintson ide:
http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/
settings_manager.html#117118

4.1 Engedélyezés és lemondás

Az olyan törvénykezésű országokban, ahol az ön beleegyezése szükséges az adatgyűjtéshez, adatainak bármely megosztása előtt lehetősége van beleegyezni az ilyen adatok megosztásába, és kapcsolati adatainak harmadik fél részére történő továbbításába.
Egyéb törvénykezésű országokban ezeket a válaszlehetőségeket akkor ajánljuk fel, amikor adatait átadja nekünk, a későbbiekben pedig a lemondás lehetőségével élhet.

4.2 Kommunikációs válaszlehetőségek

Ha olyan Symantec webhelyet keresett fel, amely személyes adatai megadására kéri Önt, de nem kínálja fel a fent leírt döntési szabadságot, vagy Ön szeretne változtatni ezekkel kapcsolatos beállításain vagy a korábban megadott adatain, kérjük, a kapcsolatfelvételhez vegye igénybe a jelen szabályzat végén található kommunikációs csatornákat (a részletekért lásd a 11. szakaszt).

4.3. Egyéb adatvédelmi megfontolások

Ne feledje, hogy egy vitafórumon vagy fórumon (pl. a „Kérdezze a Symantecet” fórumon) megadott információk nem bizalmasnak, hanem nyilvánosnak minősülnek. Az ilyen kommunikációs csatornákon fennáll annak a kockázata, hogy adatait mások megszerzik és felhasználják. Kérjük, legyen elővigyázatos, amikor ilyen vitafórumokon vagy fórumokon vesz részt. További tájékoztatásért tekintse meg a Közösségi hálózati médiára vonatkozó Adatvédelmi szabályzatunkat.

4.4 Személyes adatok frissítése és javítása

Önnek jogában áll személyes adatainak frissítése, javítása vagy eltávolítása. Ha úgy véli, hogy a Symantec nem rendelkezik aktuális személyes adataival, frissítheti azokat a Norton-fiókjában, a Symaccount-jában, vagy a jelen szabályzat végén található egyéb kommunikációs csatornák segítségével. Kérés esetén, és addig a mértékig, amíg az adatok rögzítésére vonatkozó jogszabály megengedi, vagy hivatalos üzleti célokhoz (például tranzakciók teljesítéséhez) nem szükséges adatok esetén Ön kérheti, hogy lehetőségeinkhez mérten távolítsuk el az ilyen adatokat a Symantec tárhelyeiről.
A Symantec a hozzáférési kérelmekre 30 napon belül válaszol.

5.1 Adatok továbbítása

Mivel a Symantec a világ számos pontján működő vállalat, a vállalati adatokat fiókirodáinkkal is megosztjuk, és az információk feldolgozása számos országban folyik. Az Ön által a fent felsorolt célokból biztosított személyes adatokat továbbítjuk kiszolgálóinkra az Amerikai Egyesült Államokba, ahonnan további, a Symantec működési területéhez tartozó országokba küldhetjük azokat, vagy a fent felsorolt célokból való adatgyűjtés, -továbbítás, -tárolás vagy -feldolgozás céljából külső szerződő feleink is megkaphatják. Az Európai Gazdasági Térségből az Amerikai Egyesült Államokba vagy más országokba történő adattovábbítás tekintetében a Symantec szerződésekkel rendelkezik annak érdekében, hogy elégséges, az európai adatvédelmi hatóságok előírásainak megfelelő védelmet biztosítson az ilyen jellegű adattovábbításokhoz.

5.2 Adatok megosztása

Időnként, illetve ahol törvények megengedik, adatait továbbítjuk Symantec Partnerek felé, hogy Önnek információt vagy ajánlatot küldjenek azokról a termékekről és szolgáltatásokról, amelyekről úgy vélik, hogy fontosak lehetnek az Ön vagy vállalkozása számára. Amennyiben azt szeretné, hogy adatait ne adjuk át üzleti partnereinknek, akkor a jelen nyilatkozatban ismertetett módszerek valamelyikével tájékoztasson bennünket erről. A Symantec számos lehetőséget biztosít a tőlünk származó további tájékoztatásról való leiratkozásra, illetve úgy engedélyezi az ön adatainak a partnereink felé való átadását, hogy biztosítsuk a leiratkozás lehetőségét az adatgyűjtés helyén, az e-mail értesítéseknél, valamint egyéb beállítás-kezelésnél, amely a szolgáltatástól vagy a weboldaltól függően érhető el.
Ha a továbbiakban nem szeretne e-mailben hírleveleket vagy közleményeket kapni tőlünk, e-mailünkre az annak törzsében található „leiratkozás” címre válaszoljon.

5.3 Külső felek

Emellett a Symantec megtarthatja a külső szerződő felek szolgáltatásait, hogy ügyfeleinek szolgáltatásokat nyújtson (pl.: termékek szállítása, technikai támogatás biztosítása vagy rendelések feldolgozásának kezelése).
Például ön dönthet úgy, hogy licencet vásárol interneten, letöltés formájában, elektronikus szállítás útján (ESD) vagy CD formájában elérhető Symantec szoftverhez, a Symantec egyik hivatalos online viszonteladójától. Amennyiben Ön licencet vásárol a Symantec egyik hivatalos online viszonteladójától, akkor személyes adatait meg kell osztanunk a Symantec viszonteladója (az Ön szállítója) és a Symantec (a szoftver gyártója és licencadója) között. Továbbá a Symantec ügyfeleinek vásárlásainak kezelése és licencmegújításai érdekében a Symantec vállalatnak meg kell osztania az Ön személyes adatait egy számlázórendszert működtető szolgáltatóval. Az ilyen szolgáltató a Symantec ügyfeleinek adatait kizárólag a Symantec számára dolgozza fel. (A példák nem teljes körűek, és időnként változhatnak).
Megköveteljük, hogy minden ilyen alvállalkozónk biztonságban őrizze és bizalmasan kezelje ügyfeleink személyes adatait. Az ilyen korlátozásokat a külső felekkel szerződés útján tartatjuk be, és megköveteljük tőlük, hogy az adatok biztonsága érdekében megfelelő műszaki és szervezeti átalakításokat hajtsanak végre, hogy így a személyes adatokat kizárólag a Symantec megbízásából használják fel, és ne osszák azokat meg másokkal, illetve hogy ne használják az Ön személyes adatait a saját marketingcéljaikra.

5.4 Átruházás

Kérjük, ne feledje: egyes esetekben szükségesnek bizonyulhat, hogy a Symantec az ön személyes adatait kormánytisztviselőknek vagy más, jogi szabályozás által előírt úton harmadik félnek adja ki. A személyes adatokat a Symantec nem szolgáltatja ki jogszolgáltató vagy állami intézménynek az alábbi kivételektől eltekintve:
  • Idézés, végzés vagy egyéb, bíróság által kezdeményezett hivatalos eljárás;
  • Olyan jogi eljárás, melynek következménye megegyezik a bíróság által kiállított adatkérésével, melyben a Symantec megszegné a helyi törvényeket, ha az ilyen adatok átadását megtagadná, és a vállalat, valamint hivatalnokai, vezetői és alkalmazottai felelősséggel tartoznának a jogi eljárás akadályozásáért, feltéve, hogy ennek megalapozott jogi háttere van.
  • Amennyiben az adatok ilyen átruházása szükséges, a Symantec törvényes jogait érvénybe juttatja azon törvénykezésnek megfelelően, melynek bírósága számára az ilyen adatok összegyűjtésre kerültek, amennyiben erre jogi alap rendelkezésre áll.
Az ön személyes adatainak védelme érdekében a nemzetközi adatkezelési gyakorlatban bevált biztonsági intézkedéseket foganatosítottunk. Ezek az intézkedések magukban foglalják weboldalainkat és internet alapú technológiáinkat, adminisztratív, műszaki, fizikai és eljárási lépéseket, hogy a személyes adatokat megóvják a helytelen használattól, a jogosulatlan hozzáféréstől vagy továbbadástól, elvesztéstől, módosítástól vagy megsemmisítéstől. Ilyen intézkedés például:

Fizikai védelem, mint például az ajtók és a dokumentum szekrények zárása, ellenőrzött belépés létesítményeinkbe és a személyes adatokat tartalmazó hordozók biztonságos megsemmisítése.

Műszaki védelem, mint például a Symantec víruskereső és végpontvédelmi szoftver használata, rendszereink és adatközpontjaink titkosítása és figyelése a biztonsági irányelveinknek való megfelelés érdekében, és különösen az SSL (Secure Sockets Layer – biztonságos szoftvercsatorna-réteg) titkosításon keresztül küldött hitelkártya adatok védelme.

Szervezeti védelem, a biztonságra és a személyes adatok biztonságára vonatkozó képzési és kockázatokat tudatosító programok annak érdekében, hogy az alkalmazottak megértsék az eszközöket és azok fontosságát, melyekkel meg kell védeniük a személyes adatokat, valamint adatvédelmi irányelvek és szabványok, melyek a személyes adatok kezelését szabályozzák a Symantec vállalatnál.

7.1 Az általunk gyűjtött, nem személyes adatok

Felhasználóinkról bizonyos összesített és nem személyes adatokat gyűjtünk, amikor meglátogatják weboldalainkat. Az összesített és nem személyes adatokat nem kapcsoljuk hozzá egyetlen, beazonosítható látogatóhoz. Ezek az adatok arról tájékoztatnak, hogy hány látogató lépett be weboldalainkra, és mely oldalakat tekintették meg. Az ilyen adatok összegyűjtése segít minket abban, hogy weboldalainkat látogatóink számára minél megfelelőbbre alakítsuk.
Ezeket az adatokat a korábban vázolt cookie technológia vagy a webes irányjelzők segítségével gyűjtjük össze.

7.4. A webhely forgalma

Előfordulhat, hogy a fent bemutatott különböző nyomon követési módszerek és naplófájlok segítségével nyomon követjük látogatóink IP-címét és böngészőjük típusát. Ezt az információt arra használjuk, hogy nyomon kövessük a Symantec webhely összesített forgalmi mintázatait. Ez az információ semmilyen módon nem kötődik a személyes adatokhoz.
A Symantec ügyfeleinek internet protokoll (IP) címét összegyűjti és megtartja egy bizonyos időtartamra az alábbi célokból:
  • előfizetés és regisztráció,
  • technikai támogatás nyújtására;
  • földrajzi adatok beszerzésére;
  • valamint hálózataink és rendszereink biztonsága érdekében.
A Symantec által gyűjtött IP-címek elsődlegesen forgalmi adatok, melyek nem szükségszerűen személyes adatok. A Symantec nem rendelkezik olyan eszközökkel, hogy ésszerűen és felhatalmazottan hozzákapcsoljon egy IP-címet egy beazonosítható személyhez. Egy termék regisztrálása révén létrejön egy egyedi számítógép-azonosító, melyet a regisztrálás időpontjában a rendszer egy IP-címhez kapcsol. Azonban az IP-címek kiosztása általában dinamikus, és ezért azok ideiglenesek, továbbá hálózati címfordító mögött lehetnek, és gyakran hamisíthatóak (spoofing).
A LiveUpdate adatvédelmi szabályzatát itt találja: www.symantec.com/about/profile/policies/luprivacy.jsp.
A Symantec webhelyein számos olyan hivatkozás található, amely a Symanteckel kapcsolatban álló vállalatokra mutat. A Symantec nem felelős üzleti partnereinek adatvédelmi gyakorlatáért. Javasoljuk, hogy olvassa el partnereink adatvédelmi szabályzatait, mivel ezek a Symantec szabályzatától eltérhetnek.
Közös márkás weboldalakra is hivatkozunk, melyeket a Symantec és egy vagy több üzleti partnere tart karban, akik az ön adatait saját irányelveiknek és céljaiknak megfelelően gyűjtik össze.
Javasoljuk, hogy olvassa el minden közös márka-megjelenítési webhely saját adatvédelmi szabályzatát.
Amennyiben a Symantec adatvédelmi gyakorlatában jelentős változás áll be, webhelyünkön könnyen észrevehető figyelmeztetést teszünk közzé. Ha a módosítás a személyes azonosításra alkalmas adatok felhasználását is érinti, a felhívás útmutatást ad arra vonatkozóan, hogyan akadályozhatja meg saját adatainak felhasználását.
A Symantec Jogi és Közügyi irodán belül Adatvédelmi programirodát (Privacy Program Office) hozott létre. Ha jelen nyilatkozattal kapcsolatban kérdése merül fel, vagy szeretné módosítani kommunikációs preferenciáit, frissíteni vagy áttekinteni általunk birtokolt személyes adatait, esetleg visszavonná beleegyezését a személyes adatok gyűjtésére, felhasználására vagy továbbadására vonatkozóan, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi módok egyikén:
  1. Ügyfélprofil-formanyomtatvány: https://www-secure.symantec.com/custserv/cgi-bin/cs_privacy_dyn.cgi
  2. Ügyféltámogatás az Ön hazájában vagy régiójában – telefonon, e-mailen vagy postai úton;
  3. A Symantec Adatvédelmi Osztályán keresztül:
    Symantec Corporation - Privacy Program Office
    350 Ellis Street
    PO Box 7011
    Mountain View, CA 94043
    U.S.A
    Telefon: 1-650-527-8000
    E-mail cím: privacy@symantec.com
A különböző országok, államok és egyéb jogi személyek speciális szabályzatokat követelhetnek meg, és így ezek csak akkor vonatkoznak önre, ha az alábbi alfejezetekben ismertetett törvénykezési régióban él.

12.1 Észak-Amerika

12.1.1 TRUSTe

A Symantec a TRUSTe adatvédelmi program egyik licenctulajdonosa a fentiek szerint, melyek kizárólag csak Észak-Amerikára érvényesek.

12.1.2 Kaliforniai adatvédelmi jogok

2005. január 1-től Kalifornia állam Polgári Törvénykönyvének 1798.83 számú szakasza a Symantec kaliforniai ügyfelei számára lehetővé teszi, hogy bizonyos információkat kérjenek arról, hogy a Symantec a személyes adatokat miként ruházza át harmadik félnek, annak direkt marketing céljai számára. Ilyen tájékoztatás kéréséhez forduljon hozzánk a 11.0 szakaszban ismertetett lehetőségek valamelyikén.

12.2 Az Európai Gazdasági Térség

Az Európai Gazdasági Térségből az Amerikai Egyesült Államokba vagy az Európai Gazdasági Térségen kívüli más országokba történő adattovábbítás tekintetében a Symantec lépéseket tett annak érdekében, hogy elégséges, az európai és nemzeti adatvédelmi törvényeknek megfelelő védelmet biztosítson az ilyen jellegű adattovábbításokhoz. Például, a Symantec az Európai Bizottság által jóváhagyott mintazáradékok alapján kidolgozott adattovábbítási szerződéseket írt alá, hogy megfelelő védelmet nyújtson az adattovábbítás számára a Symantec jogi személyek, valamint a Symantec és az Európai Gazdasági Térségen kívüli harmadik felek között.

12.2.1 Németország

Amennyiben személyes adatait elküldi a Symantec részére, Ön tudomásul veszi, hogy a nevét, postacímét, telefonszámát, e-mail címét, adószámát (opcionális), cégnevét (opcionális), valamint a kiválasztott termékekkel kapcsolatos információkat továbbítjuk online üzletünkből a gyártó és licencadó Symantec Corporation vállalatnak (350 Ellis Street, Mountain View, CA 94043, USA), a számlázással és kiszállítással foglalkozó Symantec Limited vállalatnak (Ballycoolin Business Park, Blanchardstown, Dublin 15, Ireland), illetve a Symantec (Deutschland) GmbH vállalatnak (Wappenhalle, Konrad-Zuse-Platz 2-5, D-81829 München), www.symantec.com
(német fogyasztói kapcsolat és támogatás).
Emellett a fizetési adatait (többek között a hitelkártyaszámot, a lejárat dátumát, a bank azonosítót, a bank nevét és címét), valamint a rendelési azonosítót továbbítjuk a Symantec Corporation (Egyesült Államok), illetve a Symantec Limited (Írország) részére.

Kapcsolatfelvétel

Postai cím:
Symantec Corporation -
Privacy Program Office
350 Ellis Street
PO Box 7011
Mountain View, CA 94043
U.S.A

Telefon:
+1 650 527 8000

E-mail cím:
privacy@symantec.com


Amennyiben bármilyen okból nem elégedett a Symantec vállalattól az adatvédelemre vonatkozó kérdésére kapott válaszokkal, vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a TRUSTe-vel.

Beállítások módosítása

Norton
A Norton termékek ügyfelei részére.


Symantec webhely-hitelesítési megoldások
Ha le kíván iratkozni az ingyenes ismertetőket, eseményeket és termékajánlatokat bemutató hírekről.


SymAccount
A Business termékek ügyfelei részére.


Általános marketing-ajánlatok
Ha le szeretne iratkozni a Symantec Corporation által kínált szemináriumokról, webes előadásokról, termékmegjelenésekről és különleges ajánlatokról tájékoztató hírlevelünkről.