Symantec Nederland
Wereldwijde sites
Producten en services
Kopen
Ondersteuning
Partners
Security Response
Downloads
Over Symantec
Zoeken
Feedback


© 1995-2008 Symantec Corporation.
All rights reserved.

voorwaarden
privacybeleid


Persbericht spacer

Symantec introduceert intelligente filtertechnologie tegen ongewenste websites

Contactpersonen

Dynamische real-time server-gebaseerde filtertechnologie kan toegang tot ongeoorloofde websites blokkeren

Leiden, 24 augustus 1999 -

Symantec introduceert Dynamic Document Review technologie (DDR), een nieuwe technologie waarmee de inhoud van websites kan worden geanalyseerd en eventueel de toegang tot ongeoorloofde sites kan worden geblokkeerd. De inmiddels gepatenteerde technologie vormt een onderdeel van het Symantec I-Gear product en werd ontwikkeld door URLabs, een bedrijf dat onlangs door Symantec werd overgenomen. De introductie van de intelligente webfiltertechnologie past in de strategische gerichtheid van Symantec op ‘content security’ en Internet.

De Symantec Dynamic Document Review technologie (DDR) analyseert de inhoud van een webpagina in real-time door de context te scannen. Daarvoor worden profielen gehanteerd. Gebruikers kunnen de filterprofielen zelf aanpassen en het filteren op maat laten gebeuren. Na de analyse beslist de DDR-technologie of toegang tot een webpagina wordt verleend. Symantec wijkt hiermee af van de gebruikelijke URL-filteringstechnologie. Die analyseert de inhoud van websites aan de hand van korte reeksen tekst die worden vergeleken met een database. Aangezien die database altijd achterloopt op de groei van potentieel ongewenste websites schiet de traditionele filtertechnologie tekort. De Symantec Dynamic Document Review technologie (DDR) kan de verzekering dat alle websites afdoende worden gefilterd wel bieden.

Ongeveer 9 procent van alle Internet-gebruikers in de Verenigde Staten bezoekt websites met een expliciete seksuele inhoud. Ongerekend is dat bijna twintig miljard uur per maand. Niet alleen ouders en onderwijsinstellingen maken zich zorgen over de invloed van bepaalde websites. Het bedrijfsleven vermoedt dat dergelijke websites de productiviteit schaden. Nielsen Media Research heeft berekend dat ondernemingen per maand tot US$ 350.000 kunnen verliezen als hun werknemers toegang tot de website van Penthouse zouden hebben.

Volgens marktonderzoeksbureau International Data Corporation (IDC) is de markt voor filtertechnologieën voor websites toepassingen daarom één van de snelst groeiende sectoren in Internet-beveiliging. Naar verwachting zal de markt jaarlijks met 53 procent groeien en in 2003 een waarde van US$ 260 miljard vertegenwoordigen.

Symantec
Symantec Corporation (Nasdaq: SYMC) is toonaangevend op de markt voor Internet beveiligingstechnologie en technologische oplossingen voor bedrijven bij het beheren en ondersteunen van laptops en andere mobiele apparatuur. Het bedrijf is met zijn softwareproducten leider op de consumentenmarkt en versterkt zich snel als aanbieder van oplossingen die aan de behoefte van de ondernemingen tegemoet komen.