Symantec Norge
global sites
produkter
handle
service og support
partnere
security response
nedlastinger
om Symantec
søk
tilbakemeldinger


© 1995-2008 Symantec Corporation.
All rights reserved.

Juridisk informasjon
Personvernerklæring


Pressesenter spacer

Symantec advarer mot nytt destruktivt julevirus/orm - mutasjon

Presse kontakter

2000-12-22 -

Oslo, desember 2000-Verdens ledende selskap innen Internett - sikkerhet, Symantec Corporation, går nå ut og advarer databrukere mot en potensiell trussel mot deres datasystemer. Trusselen kommer i form av en mutasjon som kombinerer det destruktive innholdet i W32.Kriz - viruset med den svært smittsomme W32.hllw.bymer.worm.

Verken Kriz eller bymer er å anse som nye trusler. Symantec har kunnet tilby beskyttelse mot disse siden henholdsvis august 1999 og oktober 2000. - Det er derimot krysningen mellom disse som skaper bekymring. Får denne tilgang, vill den slette alt på harddisken, samt forsøke å tilintetgjøre maskinens oppstartsystem (BIOS) på den utvalgte datoen; 1. juledag.

Andre Post, en av forskerne ved Symantecs AntiVirus - forskningssenter (SARC) i Nederland, forklarer: "En krysning som dette kan bli skapt når et virus angriper en datamaskin som allerede har blitt infisert med et annet virus eller en orm. Resultatet blir vanligvis en kombinasjon av "foreldrenes" verste kvaliteter. På egen hånd anses Kriz å spre seg sakte, men med høyst destruktive følger, og med et innhold tilnærmet likt det såkalte CIH - viruset. Bymer derimot, er en dataorm som sprer seg svært raskt. Det samlede resultatet av disse to utgjør en ny ødeleggende og raskt utredende trussel."

For å bekjempe denne trusselen anbefaler Symantec brukerne av sitt Norton AntiVirus - program å laste ned den siste virusoppdateringen via LiveUpdate fra: www.symantec.com/avcenter/download.html. For alle andre er det mulig å laste ned verktøy for å detektere og fjerne trusselen fra www.symantec.com/avcenter. Dette verktøyet kan stå alene, og hvis et system er infisert, vil det straks fjerne det.

W32.Kriz Virus karakteristikker

W32.Kriz er et Windows 9x/NT - virus som infiserer portable Windows - filer. Viruset lager seg selv i minnet, og vil derfra infisere alle filer som ikke er åpne. I tillegg vil viruset modifisere KERNEL32.DLL - filen, som er en helt nødvendig fil i operativsystemet. Følgene av dette er igjen at viruset kan spre seg igjennom hele systemet, uten problemer.

Om Symantec

Symantec er ett verdensledende selskap innen sikkerhet på Internett og tilbyr ett bredt utvalg av sikkerhetsløsninger for både privatpersoner og bedrifter. Selskapet er en ledende leverandør av antivirusprogram, program for filtrering av innhold på Internett og i e-postsystemer, samt teknikk for avsøking av mobil kode. Symantecs hovedkontor ligger i Cupertino, California, og selskapet har virksomhet i mer enn 33 land.