Symantec - Norton Global Privacy Statement: Finnish

Symantecin ja Nortonin yleinen tietosuojalausunto – Päivitetty viimeksi 27. kesäkuuta 2018

Johdanto

Kun kyse on henkilötiedoistasi (”henkilötiedot”), Symantec, mukaan lukien Symantec Corporationin liiketoimintayksikkö Norton (”Symantec”, ”Norton”, ”me”, ”meille”), sekä Symantecin työntekijät, alihankkijat ja palveluntarjoajat ovat sitoutuneet tarjoamaan sinulle läpinäkyvyyttä ja vaihtoehtoja. Symantec on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen luotettavia tietoja käyttäen erilaisia keinoja, joiden tukena on kattava tietosuojaohjelma. Pyrimme käsittelemään henkilötietoja sovellettavan lainsäädännön mukaisesti ja samalla huomioimaan ja läpinäkyvällä tavalla pitämään tasapainossa oleelliset edut, joita asiakkaillamme, meillä itsellämme ja muilla sidosryhmillä on.

TRUSTe

Tämä tietosuojalausunto (”lausunto”) sisältää yleisiä tietoja siitä, kuinka Symantec huolehtii tietosuojasta verkkosivustojensa, tuotteidensa ja palveluidensa avulla ja kuinka se suojelee henkilötietojasi.

Tämä tietosuojalausunto koskee Symantecin ja Nortonin verkkosivustoja, tuotteita ja palveluita, joissa on linkki tai viittaus tähän lausuntoon. Lisäksi tässä tietosuojalausunnossa kuvataan, kuinka käsittelemme henkilötietoja ja mitä vaihtoehtoja sinulla on henkilötietojesi keräämiseen, käsittelemiseen, niihin pääsyyn sekä niiden päivittämiseen, korjaamiseen ja poistamiseen liittyen. Lisätietoja henkilötietoihin liittyvistä käytännöistämme voidaan antaa tarjousten kuvauksissa, sopimusehdoissa, ylimääräisissä tietosuojalausunnoissa tai -ilmoituksissa, joita annetaan ennen tietojen keruuta tai sen yhteydessä. Tiettyjä Symantec- ja Norton-tuotteita ja -palveluita saattavat koskea ylimääräiset ja nimenomaiset tietosuojailmoitukset, joissa kuvataan, kuinka käsittelemme henkilötietoja kyseisten tuotteiden ja palveluiden osalta. Jos jokin muu tietosuojailmoitus on ristiriidassa tämän tietosuojalausunnon kanssa, kyseinen tietosuojailmoitus on määräävä.

Jos olet Euroopan talousalueella ja ellei toisin ole sopimusperusteisesti määrätty, henkilötietojesi rekisterinpitäjä on Symantec Limited, Ireland, jonka päätoimipaikka on osoitteessa Ballycoolin Business Park, Blanchardstown, Dublin 15, Irlanti.

Tämän lausunnon soveltamisala

Tässä lausunnossa kuvataan seuraavat yleiset osa-alueet, jotka koskevat henkilötietojesi keräämistä ja käsittelyä meidän toimestamme. Lue myös tuote- ja palvelukohtaiset tietosuojailmoitukset saadaksesi kyseisiä tuotteita ja palveluita koskevia lisätietoja.

  • Mitä henkilötietoja keräämme?
  • Kuinka henkilötietoja käytetään ja mihin tarkoituksiin?
  • Milloin ja miksi henkilötietoja siirretään kolmansille osapuolille?
  • Kuinka ylläpidämme henkilötietojesi täsmällisyyttä, eheyttä ja turvallisuutta?
  • Kuinka henkilötietojasi säilytetään ja kuinka ne tuhotaan?
  • Mitä oikeuksia sinulla on henkilötietoihisi liittyen?
  • Kuinka voimme tarvittaessa käsitellä alle 13-vuotiaiden lasten henkilötietoja?
  • Mihin voit ottaa yhteyttä, jos sinulla on henkilötietojesi käyttöä koskevia kysymyksiä?

Henkilötiedot, joita keräämme

Hallinoidaksemme liikesuhdettamme sinuun saatamme kerätä sinua koskevia tietoja tai pyytää sinua antamaan tiettyjä tietoja, henkilötiedot mukaan lukien, kun vierailet verkkosivustoillamme, tuotteissamme ja palveluissamme ja käytät niitä tai kun asioit kanssamme. ”Henkilötiedot” ovat mitä tahansa tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön liittyviä tietoja, ja niitä saattavat olla esim. nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, sisäänkirjautumistiedot (tilin numero, salasana), markkinointiasetukset, sosiaalisen median tili tai maksukortin numero. Jos yhdistämme henkilötietoihisi muita tietoja, käsittelemme myös yhdistettyjä tietoja henkilötietoina. Keräämme henkilötietoja myös luotettavista kolmannen osapuolen lähteistä ja palkkaamme kolmansia osapuolia keräämään henkilötietoja puolestamme. Näihin tietoihin saattavat kuulua seuraavat:

  • Yhteystiedot, kuten nimi, postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
  • Toimitus- ja laskutustiedot, mukaan lukien luottokortti- ja maksutiedot.
  • Tapahtumahistoriasi.
  • Tiedot, joita annat meille saadaksesi teknistä tukea tai asioidessasi asiakaspalvelumme kanssa.
  • Muita henkilöitä koskevat tiedot, joita saatat antaa jonkin ohjelman tai palvelun yhteydessä, Refer-a-Friend mukaan lukien.
  • Tietokonettasi tai laitettasi koskevat tiedot, mukaan lukien selaintyyppi ja -asetukset, IP-osoite ja internetyhteyteesi liittyvät liikennetiedot.
  • Symantec- ja Norton-tuotteiden suorituskykytiedot sekä tiedot siitä, kuinka käytät tuotteitamme ja palveluitamme.

Kun päätät antaa meille kolmansia osapuolia koskevia henkilötietoja, käytämme näitä tietoja vain siihen tarkoitukseen, jota varten olet niitä antanut. Sinun velvollisuutesi on varmistaa, että kun annat Symantecille henkilötietoja, jotka koskevat muita henkilöitä kuin itseäsi – esim. yhteyshenkilöitäsi, käyttäjiäsi tai muita kolmansia osapuolia – noudatat sovellettavia tietosuoja- ja tietoturvalakeja, jotka mm. edellyttävät, että ilmoitat käyttäjille ja kolmansille osapuolille, että annat heidän henkilötietojaan Symantecille, kerrot heille, kuinka tietoja siirretään, käytetään tai käsitellään, sekä varmistat, että tällaista luovutusta, käyttöä tai käsittelyä varten on asianmukaiset suostumukset ja suojatoimet. Jos päätät antaa Symantecille kolmatta osapuolta koskevia henkilötietoja (esim. nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero), vakuutat, että kolmas osapuoli on antanut tähän suostumuksensa. Esimerkkeihin kuuluvat mm. työtodistusten lähettäminen eteenpäin tai suositusten lähettäminen. Ymmärrät myös, että kun asioimme sellaisten kolmansien osapuolien kanssa, joiden henkilötietoja olet jakanut kanssamme, velvollisuutemme on ilmoittaa heille, että saimme heidän henkilötietonsa sinulta. Kolmannet osapuolet voivat soveltuessa kieltäytyä kaikesta tulevasta viestinnästä alkuperäisessä viestissä olevan linkin kautta tai kuten tämän lausunnon kohdassa ”Ota meihin yhteyttä” on ilmoitettu. Jos uskot, että joku yhteyshenkilöistäsi on antanut meille henkilötietojasi ja haluat pyytää niiden poistamista tietokannastamme, ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacyteam@symantec.com.

Lisätietoja henkilötiedoista, joita käsittelemme tuotekohtaisesti, saat tarvittaessa kyseisen tuotteen ja palvelun tietosuojailmoituksista, jotka saat avattua alla annettujen linkkien kautta.

Kuinka käsittelemme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi alla sekä asiaankuuluvissa tuotekohtaisissa ilmoituksissa määritettyihin tarkoituksiin seuraavin perustein:

Toimeenpannaksemme kanssasi tekemämme sopimuksen tai solmiaksemme kanssasi sopimuksen pyynnöstäsi, jotta voisimme

  • luoda Norton-tilisi ja hallinnoida sitä, kun teet ostoksia verkkokaupastamme tai kun tili on tarpeen viestinnän tai palveluiden saamisen kannalta
  • luoda Symantec-tilisi (kertakirjautuminen MySymantec-, MySupport-, PartnerNet-, Symantec Licensing Portal-, Customer Care- ja Symantec Connect -palveluihin), kun tili on tarpeen viestinnän tai palveluiden saamisen kannalta
  • tarkistaa henkilöllisyytesi sekä tuotteita tai palveluita koskevat oikeutesi, kun otat meihin yhteyttä tai käytät palveluitamme
  • käsitellä ostotapahtumasi
  • lähettää sinulle tilaustesi tilaa koskevia päivityksiä
  • antaa sinun rekisteröidä ostamasi tuotteet tai palvelut
  • hallinnoida tilauksiasi
  • tarjota sinulle teknistä tukea ja asiakastukea.

Antamasi suostumuksen perusteella, jotta voisimme

  • rekisteröidä sinut uutiskirjeemme tilaajaksi, lähettää tuotepäivityksiä tai teknisiä ilmoituksia
  • lähettää sinulle markkinointiviestejä ja tietoja uusista tuotteista, palveluista ja resursseista
  • ilmoittaa sinulle kilpailuista, tarjouksista ja kampanjoista sekä hallinnoida osallistumistasi niihin
  • pyytää sinulta mielipidettä tai palautetta sekä tarjota sinulle mahdollisuutta testata ohjelmistoa
  • antaa sinulle mahdollisuuden käyttää Refer-a-Friend-toimintoa, jonka avulla voit antaa meille vinkin tarjonnastamme kiinnostuneesta ystävästäsi, mikäli laki sen sallii
  • tarjota sinulle kiinnostuksen kohteisiisi perustuvia mainoksia muilla kuin omilla sivustoillamme.

Lakisääteisten velvollisuuksiemme perusteella meillä on esimerkiksi velvollisuus kirjata tietoja verotustarkoituksia varten tai noudattaa pakollisia määräyksiä ja antaa tietoja julkisille viranomaisille.

Oikeutetun etumme perusteella, joka koskee tuotteidemme, palveluidemme ja viestintämme tehokasta toimittamista sinulle ja muille asiakkaillemme ja kumppaneillemme, jotta voisimme

  • ilmoittaa mainoskampanjoistamme sekä tehdä tarjouksia tuotteistamme ja palveluistamme
  • tehdä tutkimustyötä ja toteuttaa tuoteparannuksia ja -päivityksiä
  • arvioida ja parantaa tuotteidemme, palveluidemme ja verkkosivustojemme suorituskykyä ja laatua
  • tarjota sinulle räätälöidyn kokemuksen, kun käyt verkkosivustoillamme
  • mahdollistaa sovellustemme yhteentoimivuuden
  • turvata järjestelmämme ja sovelluksemme
  • mahdollistaa palveluiden toimittamisen
  • käyttää lakisääteisiä oikeuksiamme
  • jakaa tietojasi kumppaneiden kanssa myynnin luomiseksi ja mahdollisten asiakkaiden löytämiseksi.

Käytämme erityisiä sinua koskevia erityisiä henkilötietoryhmiä (”arkaluonteiset henkilötiedot”) vain tiettyihin tarkoituksiin, jotka on määritetty edellä tai asiaan kuuluvissa tuotekohtaisissa ilmoituksissa, jos (1) olet antanut meille nimenomaisen suostumuksesi näiden tietojen käsittelemiseen, (2) käsittely on välttämätöntä työlainsäädäntöön tai sosiaaliturvalainsäädäntöön perustuvien velvollisuuksiemme täyttämiseksi, (3) käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, toimeenpanemiseksi tai puolustamiseksi tai (4) olet julkistanut tiedot.

Oikeutettujen etujemme perusteella me ja kolmannen osapuolen kumppanimme saatamme yhdistää tietoja, joita ajan myötä keräämme sinusta verkkosivustoillamme, tuotteissamme ja palveluissamme, muista lähteistä kerättyihin tietoihin. Yhdistämme tietojasi muista lähteistä saatuihin tietoihin, jotta voisimme parantaa verkkosivustojemme ja tarjoamiemme palveluiden käyttäjäkokemusta. Joissakin tapauksissa Symantec, Norton ja kolmannet osapuolet saattavat kerätä tietoja automaattisesti evästeiden, verkkolokien ja muiden vastaavien menetelmien avulla. Näitä tietoja käytetään verkkosivustojemme, tuotteidemme ja palveluidemme käytettävyyden, suorituskyvyn ja tehokkuuden ymmärtämiseen ja parantamiseen, jotta voisimme räätälöidä sinua varten sisältöä ja tarjouksia. Katso lisätietoja alta kohdasta ”Seurantatekniikat, evästeet & jäljityksenesto”.

Oikeutettujen etujemme perusteella käsittelemme henkilötietoja verkko- ja tietoturvatarkoituksia varten. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (”GDPR”) kappaleen 49 mukaisesti on organisaatioiden tunnustetun oikeutetun edun mukaista rajoittaa henkilötietojen keräys ja käsittely siihen, mikä on ehdottoman välttämätöntä ja oikeasuhteista verkko- ja tietoturvallisuuden varmistamisen kannalta. Kyseisen kappaleen 49 mukaisesti verkko- ja tietoturvallisuus tarkoittaa verkon tai tietojärjestelmän kykyä suojautua onnettomuuksilta tai laittomilta tai ilkivaltaisilta toimilta, jotka vaarantavat tallennettujen tai siirrettävien henkilötietojen saatavuuden, aitouden, eheyden ja luottamuksellisuuden ja niihin liittyvien, verkoissa ja tietojärjestelmissä tarjottujen tai välitettävien palvelujen turvallisuuden.

Organisaation ominaisuudessa ja koska tarjoamme verkkoturvallisuustekniikoita ja -palveluita, joihin saattavat kuulua isännöidyt ja hallinnoidut tietoturvaloukkauksiin sekä niiden ennaltaehkäisyyn ja tutkintaan keskittyvät palvelut, oikeutettujen etujemme sekä asiakkaidemme oikeutettujen etujen mukaista on, kuten GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdassa esitetään, rajoittaa henkilötietojen keräys ja käsittely siihen, mikä on ehdottoman välttämätöntä ja oikeasuhteista oman ja asiakkaidemme verkko- ja tietoturvallisuuden varmistamisen kannalta. Tähän kuuluu sellaisten verkkotiedusteluresurssien kehittäminen, joiden tarkoituksena on ylläpitää ja parantaa verkkojen ja järjestelmien kykyä suojautua laittomilta tai ilkivaltaisilta toimilta ja muilta haittatapahtumilta (”verkkouhat”). Henkilötietoihin, joita käsittelemme edellä mainittuihin tarkoituksiin, kuuluvat esim. verkkouhkiin liittyvät verkkoliikennetiedot, kuten

  • lähettäjien sähköpostiosoitteet (esim. roskapostin lähteiden)
  • vastaanottajien sähköpostiosoitteet (esim. kohdennettujen sähköpostihyökkäysten uhrien)
  • sähköpostien vastausosoitteet (esim. vahingollisia sähköpostiviestejä lähettävien verkkorikollisten määrittelemät)
  • tiedostonimet ja suorituspolut (esim. sähköposteihin liitettyjen vahingollisten tai muuten haitallisten suoritettavien tiedostojen)
  • URL-osoitteet ja niihin liittyvien sivujen otsikot (esim. verkkosivustojen, jotka julkaisevat tai isännöivät vahingollista tai muuten haitallista sisältöä)
  • IP-osoitteet (esim. verkkopalveluiden ja niihin liitettyjen laitteiden, joita käytetään verkkouhkien, kuten vahingollisen tai muuten haitallisen sisällön luomisessa, jakelussa, välityksessä, isännöinnissä, tallentamisessa tai muussa säilytyksessä).

Riippuen tilanteesta, jossa tällaiset tiedot kerättiin, ne saattavat sisältää sinua tai muita rekisteröityjä koskevia henkilötietoja. Tällaisissa tapauksissa rajoitamme tietojen käsittelyn kuitenkin siihen, mikä on ehdottoman välttämätöntä ja oikeasuhtaistaniiden verkkouhkien havaitsemiseksi, estämiseksi, raportoimiseksi (poistamalla osat, jotka ovat henkilökohtaisesti tunnistettavissa) ja lieventämiseksi, jotka uhkaavat sinua ja kaikkia organisaatioita, jotka suojaavat verkkonsa ja järjestelmänsä meidän tuotteillamme ja palveluillamme. Kun käsittelemme henkilötietoja tässä yhteydessä, emme pyri tunnistamaan rekisteröityjä, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä kyseisten verkkouhkien korjaamiseksi tai ellei laki sitä edellytä.

Jos uskot, että henkilötietojasi on kerätty tarpeettomasti tai että Symantec käsittelee niitä tarpeettomasti näitä tarkoituksia varten, katso alta kohdat ”Sinun oikeutesi” ja ”Ota meihin yhteyttä”. Huomaa, että jos Symantecin katsotaan käsittelevän sinua koskevia henkilötietoja, koska se on välttämätöntä laittomiksi todettujen verkkouhkien havaitsemiseksi, estämiseksi tai lieventämiseksi, GDPR-asetuksen 21 artiklan 1 kohdan mukaiset vastalauseet tai oikaisu- tai poistopyynnöt saatetaan hylätä. Organisaatiomme ja asiakkaidemme suojeleminen verkkouhkilta on pakottavien oikeutettujen etujemme mukaista, ja sen vuoksi etumme saattaa olla ensisijainen vastalauseeseesi tai oikaisu- tai poistopyyntöihisi nähden, kunnes esität toimenpiteet, jotka ovat tarpeen henkilötietojesi erottamiseksi mistä tahansa tunnistetusta verkkouhkasta.

Markkinointi ja yhteisöverkostoituminen

Kaupallisen tarjontamme mainostaminen sekä viestien toimituksen optimoiminen siten, että asiakkaamme ja yleisömme pitäisivät niitä todennäköisimmin merkityksellisinä, on Symantecin oikeutettujen etujen mukaista. Tämän vuoksi keräämme ja käsittelemme tietoja alla kuvatulla tavalla. Jos laki kuitenkin edellyttää meitä pyytämään suostumustasi, jotta voisimme toimittaa sinulle tiettyjä markkinointimateriaaleja, toimitamme näitä markkinointimateriaaleja vain, jos olemme saaneet suostumuksesi siihen. Jos et halua jatkossa vastaanottaa meiltä markkinointimateriaaleja, voit käyttää viestissä tai sähköpostissa olevaa peruutustoimintoa tai napsauttaa seuraavaa linkkiä: Preference Center kautta.

Viestit
Edellä kuvattujen tarkoitusten lisäksi ja sovellettavien lakisääteisten vaatimusten mukaisesti saatamme käyttää henkilötietojasi toimittaaksemme sinulle tarpeidesi mukaisesti räätälöityjä mainoksia, kampanjoita ja tietoja tuotteista ja palveluista. Tähän saattavat sisältyä kolmansien osapuolien toimittamat demografiset tiedot tai trenditiedot, jos tämä sallitaan. Yhteystietoja, kuten puhelinnumeroita, posti- ja sähköpostiosoitteita, saatetaan käyttää yhteydenottamiseksi sinuun. Jos et halua meidän käyttävän henkilötietojasi tällä tavalla, voit yksinkertaisesti olla antamatta suostumustasi tietojesi tällaiseen käyttöön verkkosivustoilla ja/tai lomakkeissa, joissa näitä henkilötietoja kerätään. Voit myös milloin tahansa käyttää tätä oikeutta ottamalla meihin yhteyttä alla kuvatulla tavalla.

Kiinnostuksen kohteisiin perustuvat mainokset
Saatamme antaa kolmansille osapuolille tietojasi, mukaan lukien tuotteitamme kohtaan osoittamaasi kiinnostusta koskevat tiedot, jotta voisimme tarjota sinulle merkityksellisempiä mainoksia. Kun tarjoamme sinulle kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia muilla kuin omilla sivustoillamme, emme seuraa muuta toimintaasi kyseisellä sivustolla. Jos napsautat mainoksiamme, saamme ainoastaan tietää, miltä sivustolla se tapahtui. Katso lisätietoja alta kohdasta ”Seurantatekniikat, evästeet & jäljityksenesto”.

Tiedot kolmansilta osapuolilta
Kolmannet osapuolet saattavat antaa meille sinua koskevia henkilötietoja, joita he ovat keränneet sinulta itseltäsi tai muista lähteistä verkossa ja verkon ulkopuolella. Tällaisia ovat esimerkiksi kumppaneiltamme ja kolmansilta osapuolilta saamamme markkinointitiedot, jotka yhdistetään jo hallussamme oleviin sinua koskeviin tietoihin, jotta voisimme tarjota sinulle merkityksellisempää viestintää ja paremmin räätälöityjä tarjouksia. Pyrimme kohtuullisin keinoin varmistamaan, että tähän tarkoitukseen palkkaamamme kolmannet osapuolet ovat hyvämaineisia ja noudattavat lakia, emmekä pyydä heitä luovuttamaan meille henkilötietoja, joiden keräämiseen ja käyttämiseen meillä ei ole laillista tarkoitusta. Emme kuitenkaan ole vastuussa mistään tällaisten kolmansien osapuolien toimesta tapahtuvasta henkilötietojesi käsittelystä ennen kuin, sen aikana kun tai sen jälkeen kuin ne ovat antaneet niitä meille. Saatamme yhdistää näitä henkilötietoja niihin sinua koskeviin henkilötietoihin, joita hallussamme jo on, jotta voisimme tarjota sinulle paremman kokemuksen, arvioida mielenkiintoasi tuotteitamme kohtaan tai parantaa tarjontamme laatua.

Norton Community (Nortonin verkkosivuston foorumit, blogit ja yhteisösivustot)

Tarjoamme foorumeita, verkkosivustoja ja niihin liittyviä tietopalveluita, jotta voisimme avustaa sinua paremmin tuotteidemme ja palveluidemme käytössä ja jotta voisit keskustella teknisistä ongelmista ja jakaa kokemuksiasi. Huomaa, että näissä julkisissa foorumeissa antamasi tiedot eivät säily luottamuksellisina, sillä ne saattavat olla muiden luettavissa, kerättävissä ja käytettävissä. Jos haluat poistaa henkilötietojasi jostakin foorumista, ota meihin yhteyttä tästä. Tietyissä tilanteissa emme ehkä pysty poistamaan henkilötietojasi, ja jos näin on, ilmoitamme sinulle syyn tähän. Lisäehtoja saatetaan soveltaa näiden muiden palveluiden käyttöön toimestasi.

Seurantatekniikat, evästeet & jäljityksenesto

Evästeet
Eväste on yleisesti käytetty automaattinen tiedonkeruutyökalu. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita avaamasi verkkosivustot tai HTML-muotoiset sähköpostit asettavat tietokoneellesi tai laitteellesi, jotta verkkosivustot toimisivat tai toimisivat tehokkaammin. Me ja kumppanimme saatamme käyttää evästeitä, verkkojäljitteitä, pikselitunnisteita, seurantatunnuksia tai muita vastaavia tekniikoita verkkosivustoillamme tai sähköposteissamme, jotta voisimme

  • varmistaa verkkosivustomme asianmukaisen toiminnan ja oikeutetun sähköisen viestintämme asianmukaisen toimituksen
  • käyttää sinulle esitettyjen tietojen räätälöimiseen selausasetuksiasi, kuten kieltä ja maantieteellistä aluetta
  • kerätä tilastotietoja verkkosivuston käytöstäsi
  • hankkia liiketoimintaan ja markkinointiin liittyviä tietoja
  • sallia joissakin tapauksissa kolmannen osapuolen toimittaa tuotteitamme ja palveluitamme koskevia mainoksia sinulle myöhemmin, kun käyt tietyillä, kolmansien osapuolien omistamilla verkkosivustoilla.

Käytämme erilaisia evästeitä:

  • Välttämättömät evästeet ovat tarpeen, jotta voisimme tarjota sinulle verkkosivustomme kautta saatavilla olevia palveluita ja toimintoja. Mahdollisesti tarvitsemiasi palveluita, kuten ostoskoreja ja verkkomaksua, ei voida tarjota ilman näitä evästeitä.
  • Analyysi- tai räätälöintievästeet keräävät tietoja, joita joko käytetään koottuina, jotta voisimme ymmärtää, kuinka verkkosivustoa käytetään tai kuinka tehokkaita markkinointikampanjamme ovat, tai apuna verkkosivuston räätälöimisessä sinua varten.
  • Mainontaevästeet ja seurantatunnukset auttavat tekemään mainontaviesteistä sinulle merkityksellisempiä. Ne esimerkiksi estävät saman mainoksen toistuvan esittämisen, varmistavat mainosten asianmukaisen esittämisen ja joissakin tapauksissa esittävät kiinnostuksen kohteisiisi perustuvia mainoksia. Jos verkkosivustollasi on evästeiden hallintatyökalu, näyttösi alaosassa näkyy valintapainike.

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit ehkä kieltää sen olemalla hyväksymättä evästeiden käyttöä, kun saavut verkkosivustolle. Jos et salli evästeiden käyttöä, emme ehkä pysty tarjoamaan sinulle joitakin toimintoja, palveluita tai tukea. Jos olet käynyt verkkosivustoillamme aiemmin, sinun on ehkä myös poistettava jo asetetut evästeet selaimestasi.

Keräämme automaattisesti tiettyjä tietoja, ja säilytämme niitä lokitiedostoissa. Näitä tietoja saattavat olla Internetin protokollaosoitteet (IP-osoitteet), selaintyyppi, Internet-palveluiden tarjoaja, edelliset sivut / poistumissivut, käyttöjärjestelmä, päivämäärä-/aikaleima ja/tai klikkaustiedot. Saatamme yhdistää nämä lokitiedot muihin sinusta keräämiimme tietoihin. Teemme tämän parantaaksemme sinulle tarjoamiamme palveluita, parantaaksemme markkinointia, analyyseja tai verkkosivuston toiminnallisuutta.

Käytämme paikallista tallennusta, kuten HTML5-tekniikkaa, tallentaaksemme sisältötietoja ja asetuksia. Kolmannet osapuolet, joiden kanssa teemme yhteistyötä tarjotaksemme verkkosivustollamme tiettyjä toimintoja tai näyttääksemme selaustoimintaasi perustuvia mainoksia, käyttävät myös HTML5-tekniikkaa tietojen keräämiseen ja säilytykseen. Eri selaimet saattavat tarjota omia hallinnointityökalujaan HTML5-sisällön poistamista varten.

Jäljityksenesto (Do-Not-Track)
Voit estää verkkotoimintasi seurannan eri tavoin. Yksi näistä tavoista on käyttää selainasetusta, joka ilmoittaa avaamillesi verkkosivustoille, että et halua niiden keräävän tiettyjä sinua koskevia tietoja. Tätä kutsutaan DNT-signaaliksi (Do-Not-Track). Huomaa, että verkkosivustomme ei ehkä tunnista tai noudata verkkoselainten DNT-signaaleja. Tällä hetkellä ei ole yleisesti hyväksyä standardia siitä, kuinka yrityksen pitäisi toimia, kun DNT-signaali havaitaan. Mikäli tällainen standardi määritetään, arvioimme, mikä on paras tapa vastata näihin signaaleihin. Lisätietoja evästeistä, jäljityksenestosta ja muista seurantatekniikoista saat osoitteista www.allaboutcookies.org ja https://allaboutdnt.com.

Tiedonkeruu kolmansien osapuolien toimesta
Myös kolmannet osapuolet saattavat asettaa evästeitä, jotta he voisivat toimittaa sinua mahdollisesti kiinnostavaa räätälöityä tietoa ja sisältöä, kuten kampanjoita tai tarjouksia, kun vierailet kolmansien osapuolien verkkosivustoilla meidän sivustoiltamme poistuttuasi. Emme salli näiden kolmansien osapuolien kerätä sinua koskevia henkilötietoja (esim. sähköpostiosoite) verkkosivustollamme, muuten kuin näiden evästeiden avulla.

Sosiaalisen median toiminnot ja widgetit
Verkkosivustomme voivat sisältää myös sosiaalisen median toimintoja, kuten Facebookin ”Tykkää”-painikkeen, sekä widgettejä, kuten ”Jaa tämä” -painikkeen, tai sivustollamme toimivia vuorovaikutteisia pienoisohjelmia. Nämä toiminnot voidaan yleensä tunnistaa kolmannen osapuolen tavaramerkistä tai logosta, ja ne voivat kerätä IP-osoitteesi sekä sivun, jolla käyt verkkosivustoillamme, ja asettaa evästeen, jotta toiminto toimii oikein. Sosiaalisen median toiminnot ja widgetit ovat joko kolmannen osapuolen isännöimiä, tai niitä isännöidään suoraan sivustollamme. Vuorovaikutukseesi näiden toimintojen kanssa sovelletaan toiminnon tarjoavan kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöä.

Kiinnostuksen kohteisiin perustuvan mainonnan kieltäminen

Teemme yhteistyötä kolmannen osapuolen kanssa esittääksemme verkkosivustollamme mainoksia tai hallinnoidaksemme muilla sivustoilla esitettyjä mainoksiamme. Kolmannen osapuolen kumppanimme saattaa käyttää evästeitä tai vastaavia tekniikoita tarjotakseen sinulle selaustoimintaasi ja kiinnostuksen kohteisiisi perustuvaa mainontaa. Jos haluat estää kiinnostuksen kohteisiin perustuvan mainonnan, napsauta tästä. Jos olet Euroopan unionin alueella, voit tehdä sen myös napsauttamalla tästä. Huomaa, että jos kiellät kiinnostuksen kohteisiin perustuvan mainonnan, näet yhä yleisiä mainoksia, jotka eivät perustu kiinnostuksen kohteisiisi.

Automatisoidut yksittäispäätökset ja profilointi

Kun Symantec käsittelee verkkoliikennetietoja verkko- ja tietoturvallisuustarkoituksissa, jotka perustuvat Symantecin tai asiakkaidemme oikeutettuun etuun, kuten tämän lausunnon asiaa koskevassa kohdassa on kuvattu, tiettyjä tietoelementtejä koskevia automaattisia päätöksiä saatetaan tehdä. Tähän saattaa sisältyä verkkoturvallisuutta koskevien mainepisteiden antaminen IP-osoitteille ja URL-osoitteille perustuen objektiivisiin verkkouhkaindikaattoreihin, joita verkkouhkatunnistimemme mittaavat. Tällaisia indikaattoreita voivat olla esimerkiksi vahingollisten tai muuten haitallisten sisältöjen isännöiminen tietyssä URL-osoitteessa tai leviäminen tietystä IP-osoitteesta. Tällaiset automaattisesti annetut mainepisteet auttavat sinua, Symantecia, kumppaneitamme ja muita asiakkaitamme havaitsemaan, estämään ja lieventämään tunnistettuja verkkouhkia. Ne saattavat sen vuoksi aiheuttaa sen, että tuotteemme ja palvelumme estävät tällaisista URL- ja IP-osoitteista tulevan tai niihin menevän verkkoliikenteen. Tällaisen käsittelyn ainoa tarkoitus on suojella sinua, Symantecia, kumppaneitamme ja muita asiakkaitamme verkkouhkilta. Mikäli tällainen automaattinen käsittely kuitenkin mielestäsi vaikuttaa aiheettomasti sinuun merkittävällä tavalla, ota yhteyttä suoraan kyseiseen rekisterinpitäjään, jonka toimesta tapahtuva tuotteidemme ja palveluidemme käyttö sinuun vaikuttaa. Jos tuo rekisterinpitäjä on Symantec, katso tämän lausunnon kohdista ”Tietosuojaa koskevat oikeutesi” ja ”Ota meihin yhteyttä”, kuinka voit ilmoittaa huolenaiheistasi ja pyytää apuamme tyydyttävän ratkaisun löytämiseksi.

Kuinka luovutamme henkilötietojasi?

Emme myy, liisaa, vuokraa tai anna pois henkilötietojasi. Kuten alla on kuvattu, luovutamme henkilötietojasi vain Symantec-konsernin sisällä, kumppaneillemme, puolestamme tietoja käsitteleville palveluntarjoajille sekä julkisille viranomaisille ja jos sovellettava laki sitä edellyttää. Tietoja käsitellään vain tässä lausunnossa ja asianomaisen tuotteen tai palvelun tietosuojailmoituksessa kuvattuja tarkoituksia varten. Jos luovutamme henkilötietojasi, vaadimme niiden vastaanottajia täyttämään riittävät tietosuojaa ja luottamuksellisuutta koskevat vaatimukset ja turvallisuusstandardit.

Kumppanit
Voimme antaa henkilötietojasi kumppaneillemme, jotta ne voisivat harjoittaa Symantecin tai Nortonin liiketoimintaa. Kumppanimme käyvät läpi kolmansia osapuolia koskevan riskinhallinta- ja -arviointiprosessimme ja saavat vasta sen jälkeen valtuudet mainostaa ja myydä tuotteitamme ja palveluitamme. Kumppanimme saattavat käyttää henkilötietojasi lähettääkseen sinulle ja muille Symantecin ja Nortonin tuotteita tai palveluita koskevaa viestintää. Jos et halua vastaanottaa mainossähköposteja kumppaneiltamme, voit kieltäytyä niistä suoraan käyttämällä kumppanin sähköpostissa tai muussa viestissä olevaa peruutuslinkkiä tai -työkalua.

Puolestamme tietoja käsittelevät palveluntarjoajat
Saatamme käyttää alihankkijoita tai palveluntarjoajia, jotka käsittelevät henkilötietojasi puolestamme tarkoituksiin, jotka on kuvattu tässä lausunnossa tai kyseisen tuotteen ja palvelun tietosuojailmoituksissa, jotka saat avattua alla annettujen linkkien kautta. Edellytämme sopimusperusteisesti, että palveluntarjoajamme pitävät tiedot turvassa ja luottamuksellisina, emmekä salli tiedonkäsittelijöiden luovuttaa henkilötietojasi muille ilman meidän antamaamme lupaa tai käyttää niitä omiin tarkoituksiinsa. Jos sinulla on kuitenkin erillinen liikesuhde tällaiseen palveluntarjoajaan, heidän tietosuojalausuntoaan sovelletaan kyseiseen liikesuhteeseen. Tällaisiin palveluntarjoajiin saattavat kuulua erityisesti yhteyskeskukset, maksukorttien käsittelijät sekä markkinointi-/tutkimus-/analytiikkapalveluiden tarjoajat.

Julkiset viranomaiset
Tietyissä tilanteissa Symantecin on ehkä välttämätöntä luovuttaa henkilötietojasi julkisille viranomaisille tai muuten sovellettavan lain edellyttämällä tavalla. Henkilötietoja ei luovuteta millekään julkiselle viranomaiselle muutoin kuin seuraavissa tilanteissa:

  • Vastauksena haasteeseen, määräykseen tai muuhun menettelyyn, jonka on määrännyt tuomioistuin tai muu toimivaltainen julkinen viranomainen.
  • Vastauksena oikeusprosessiin, jonka seuraukset ovat samat kuin tuomioistuimen tietopyynnöllä, josta kieltäytyessään Symantec rikkoisi paikallista lainsäädäntöä tai Symantecin toimihenkilöt, johtajat tai työntekijät joutuisivat oikeudelliseen vastuuseen, jos he eivät noudattaisi kyseistä oikeusprosessia.
  • Mikäli tietojen luovuttaminen on Symantecin kannalta välttämätöntä, jotta se voisi käyttää sovellettavaan lakiin perustuvia lakisääteisiä oikeuksiaan.
  • Mikäli tietopyynnön tarkoitus on luottokorttipetoksen tunnistaminen ja/tai ehkäiseminen.
  • Mikäli henkilötietojen luovuttaminen on tarpeen rekisteröityyn tai muihin mahdollisiin asianosaisiin kohdistuvan vakavan ja välittömän ruumiillisen tai muun vakavan vahingon riskin ehkäisemiseksi tai vähentämiseksi.

Rajat ylittävä henkilötietojen siirto Symantecin yhtiöiden välillä ja ulkopuolisille palveluntarjoajille
Olemme globaali yhtiö ja käsittelemme sen vuoksi tietoja useissa maissa. Harjoittaaksemme liiketoimintaamme saatamme siirtää henkilötietojasi tämän lausunnon mukaisesti Symantec Corporationille Yhdysvalloissa sekä Symantec Corporationin tytäryhtiöille ja palveluntarjoajille ympäri maailman. Kaikissa tiedonsiirroissa noudatetaan sovellettavien lakien ja määräysten mukaisia tiedonsiirtovaatimuksia. Kun Euroopan talousalueelta peräisin olevia henkilötietoja siirretään Symantecin yhtiöille tai ulkopuolisille palveluntarjoajille, jotka Symantec on palkannut käsittelemään henkilötietoja puolestaan ja jotka sijaitsevat maissa, joiden Euroopan komissio ei ole katsonut tarjoavan riittävää suojaa henkilötiedoille, kyseisiin siirtoihin sovelletaan vaihtoehtoisia asianmukaisia suojatoimia, eli tarkemmin sanoen Euroopan komission hyväksymiä tietoturvaa koskevia vakiosopimuslausekkeita. Mikäli tämä koskee sinua, saat kopiot näistä suojatoimista ottamalla yhteyttä osoitteeseen privacyteam@symantec.com.

Kehittäessämme liiketoimintaamme saatamme myös ajoittain hankkia tytäryhtiöitä tai muita liiketoimintayksiköitä. Tällaisten toimenpiteiden seurauksena sekä jatkaaksemme liikesuhdettamme kanssasi saatamme siirtää henkilötietoja osakkuusyhtiöllemme.

Jos olemme mukana rakenneuudistuksessa, fuusiossa tai yritysostossa tai myymme omaisuuttamme, henkilötietojasi saatetaan siirtää osana kyseistä toimenpidettä. Ilmoitamme sinulle kaikista tällaisista toimista ja kerromme, mitä vaihtoehtoja sinulla kyseisessä tilanteessa on.

Kuinka suojelemme henkilötietojasi?

Suojatoimet

Käytämme kohtuullisia ja asianmukaisia hallinnollisia, teknisiä, organisatorisia ja fyysisiä turva- ja riskinhallintamenetelmiä sovellettavien lakien mukaisesti varmistaaksemme, että henkilötietojasi suojellaan asianmukaisesti vahingossa tapahtuvalta tai laittomalta tuhoamiselta, vahingolta, häviämiseltä tai muuttamiselta, luvattomalta tai laittomalta tietoihin pääsyltä, luovuttamiselta tai väärinkäytöltä sekä kaikilta muilta hallussamme olevien henkilötietojesi laittomilta käsittelytavoilta.

Henkilötietojen suojeleminen on tärkeä osa yksityisyyden suojelemista. Turvallisuusorganisaatiomme noudattaa käytäntöjä, standardeja ja turvallisuuden valvontamenetelmiä, joiden taso vastaa riskitasoa ja tarjottuja palveluita. Turvallisen tuotekehityksen ja toimintaympäristön tukemiseksi asianmukaisista turvallisuuden valvontamenetelmistä tiedotetaan myös sovellusten omistajille ja teknologiatiimeille kautta liiketoiminnan.

Huomioimme erityisesti henkilötietojen suojelemisen sekä riskit, joita näiden tietojen käsittelyyn liittyy. Lisää tietoturvan hallintajärjestelmäämme sekä käytössämme olevia menetelmiä koskevia asiakirjoja löydät Customer Trust Portal -portaalimme asiaa koskevasta osiosta.

Näihin menettelyihin kuuluvat seuraavat:

Fyysiset suojatoimet

Lukitsemme ovet ja arkistokaapit, valvomme pääsyä tiloihimme, noudatamme ”tyhjän pöydän käytäntöä” ja tuhoamme henkilötietoja sisältävät tallennusvälineet turvallisesti.

Tekniset suojatoimet

Käytämme verkko- ja tietoturvatekniikoita, kuten Symantecin virustorjuntaohjelmistoa ja päätelaitteiden tietoturvaohjelmistoa, salausta, tunkeutumisen havainnointia ja tiedonmenetyksen torjuntaa sekä valvomme järjestelmiämme ja tietokeskuksiamme varmistaaksemme, että ne ovat turvallisuuskäytäntöjemme mukaisia. Esimerkiksi luottamuksellisten tietojen, kuten luottokorttitietojen, siirrossa käytetään TLS-salausta (Transport Layer Security).

Organisatoriset suojatoimet

Suoritamme säännöllisesti koko yhtiön kattavia sekä myös roolikohtaisia ja kohdistettuja turvallisuutta ja tietosuojaa koskevia koulutus- ja tiedotusohjelmia, jotta voisimme varmistaa, että henkilökuntamme ja alihankkijamme ymmärtävät henkilötietojen suojelemisen tärkeyden, ja jotta he voisivat saada ja ylläpitää tarvittavia tietoja ja taitoja, joita henkilötietojen suojelemiseen käytännössä vaaditaan. Myös yhtiömme tietosuojakäytäntö ja -standardit opastavat meitä henkilötietojesi käsittelyssä.

Henkilötietojen tietoturvaloukkaukset

Symantec pyrkii kaikin kohtuullisin toimenpitein estämään henkilötietojen tietoturvaloukkaukset. Jos näitä kuitenkin ilmenee, käyttämämme prosessin avulla pystymme ryhtymään nopeasti velvollisuuksiemme mukaisiin toimenpiteisiin. Nämä toimenpiteet vastaavat roolia, joka meillä on tietoturvaloukkauksen kohteeksi joutuneisiin tuotteisiin, palveluihin tai prosesseihin liittyen. Teemme kaikissa tapauksissa yhteistyötä kohteeksi joutuneiden osapuolien kanssa, jotta voisimme minimoida vaikutukset, tehdä kaikki sovellettavan lain edellyttämät tai muuten perustellut ilmoitukset ja ryhtyä toimenpiteisiin tulevien tietoturvaloukkausten torjumiseksi. Määritämme systemaattisesti henkilötietoja koskevat velvollisuudet sopimuksissamme sekä asiakkaidemme että palveluntarjoajiemme kanssa.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Sinusta keräämiämme tietoja voidaan säilyttää – riskitason mukaisia teknisiä ja organisatorisia turvatoimia noudattaen – sekä yhtiössä että kolmannen osapuolen palvelimilla Yhdysvalloissa, Irlannissa tai missä tahansa muualla, missä Symantecilla tai sen palveluntarjoajilla on liiketoimintaa. Ajan tasalla olevat luettelot toimipaikoista, joita meillä ja henkilötietoja puolestamme käsittelevillä palveluntarjoajilla on ympäri maailmaa, ovat saatavissa Privacy Portal -portaalistamme.

Linkit muille verkkosivustoille

Verkkosivustomme saattavat sisältää linkkejä muiden yhtiöiden omistamille ja operoimille verkkosivustoille. Jos päätät käydä linkitetyllä verkkosivustolla, kehotamme sinua lukemaan sen tietosuojalausunnot huolellisesti, sillä ne saattavat erota meidän omistamme. Emme ole vastuussa Symantec-konsernin ulkopuolisten yhtiöiden omistamien verkkosivustojen sisällöistä tai tietosuojakäytännöistä. Verkkosivustoillamme saattaa olla linkkejä myös yhteisbrändätyille verkkosivustoille, joiden ylläpitäjiä ovat Symantec ja yksi tai useampi sen liikekumppani, joka kerää henkilötietojasi omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Kehotamme sinua lukemaan kaikkien yhteisbrändättyjen sivustojen tietosuojalausunnot saadaksesi tietoja kyseisen sivuston tietosuojakäytännöistä.

Lasten tietosuoja

Verkkosivustojamme ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille, emmekä tietoisesti kerää heiltä tietoja, ellei toisin ole nimenomaisesti mainittu tietosuojailmoituksissa, jotka koskevat sellaisia tuotteita ja palveluita, jotka on erityisesti suunniteltu avuksesi tarjoamaan ominaisuuksia, jotka suojaavat lapsia verkossa. Tällaisissa tapauksissa keräämme ja käsittelemme alle 13-vuotiaisiin lapsiin liittyviä henkilötietoja vain, jos päätät antaa niitä meille tai muuten ohjeistat meitä keräämään ja käsittelemään niitä. Katso tärkeitä lisätietoja asiaankuuluvista tietosuojailmoituksista.

Henkilötietojesi hallinnoiminen

Kuinka kauan säilytämme ja varastoimme henkilötietojasi?
Säilytämme henkilötietojasi järjestelmissämme ajan, joka on pisin seuraavista: (1) Niin kauan kuin on tarpeen jatkuvan liikesuhteemme ylläpitämisen kannalta tai jotta voisimme toimittaa sinulle tuotteet, palvelut tai tiedot, joihin olet oikeutettu tai joita voit muuten kohtuudella odottaa vastaanottavasi meiltä. (2) Niin kauan kuin on tarpeen sen tarkoituksen kannalta, jota varten olemme ne keränneet tai jota varten olet ne meille antanut tuotteeseen tai palveluun liittyvän toimenpiteen tai prosessin mukaisesti. (3) Minkä tahansa säilytysajan, jota lakisääteisen velvollisuutemme täyttäminen, erimielisyyksien ratkaiseminen tai sopimustemme toimeenpaneminen edellyttää. (4) Sen ajanjakson päättymiseen saakka, jonka aikana oikeudenkäyntejä tai tutkintoja saatetaan aloittaa koskien liikesuhdettamme tai muuta asiointia kanssasi.

Selvyyden vuoksi mainittakoon, että Symantecin toimiessa rekisterinpitäjänä ja käsitellessä henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa henkilötietosi poistetaan tai muutetaan nimettömiksi, kun niitä ei enää tarvita alun perin ilmoitettuun käsittelytarkoitukseen tai muuhun vastaavaan tarkoitukseen, jota varten Symantec saa laillisesti jatkaa kyseisten tietojen käsittelemistä.

Tämän lisäksi, kun Symantec käsittelee henkilötietojasi henkilötietojen käsittelijän ominaisuudessa toisen rekisterinpitäjän tai henkilötietojen käsittelijän tarkoituksiin tai ohjeiden mukaisesti, noudatamme kyseisen toisen rekisterinpitäjän tai henkilötietojen käsittelijän sopimia aikarajoja, elleivät sovellettavat lait ja määräykset pakota meitä poistamaan kyseisiä tietoja aiemmin tai säilyttämään niitä kauemmin.

Lisää tietoa siitä, kuinka henkilötietojasi voidaan jatkossa säilyttää tuotekohtaisesti, saat tarvittaessa kyseistä tuotetta ja palvelua koskevista lisätiedoista.

Tietosuojaa koskevat oikeutesi

Voit tarkastella ja päivittää useita henkilötietojesi osia Norton-tilisi tai Symantec-tilisi kautta. Sovellettavien lakien mukaisesti sinulla saattaa yksittäisenä rekisteröitynä olla oikeus

a) pyytää meitä antamaan sinulle tietoja henkilötiedoista, joita käsittelemme sinuun liittyen

b) oikaista, päivittää tai täydentää virheellisiä tai puutteellisia sinua koskevia henkilötietoja

c) poistaa sinua koskevia henkilötietoja tai pyytää niiden poistamista

d) saada meidät tietyissä tilanteissa rajoittamaan tapaa, jolla käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja

e) perua minkä tahansa suostumuksesi, jonka olet antanut meille sinua koskevien henkilötietojen käsittelemistä varten

f) vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelemistä toimestamme, kun käsittely perustuu oikeutettuihin etuihin, joita meillä tai kolmansilla osapuolilla on

g) saada siirrettyä järjestelmästä toiseen henkilötietosi, joita käsittelemme automaattisesti sinun suostumuksellasi tai kanssamme solmimaasi sopimukseen perustuen

h) jättää valitus valvontaviranomaiselle, jos olet Euroopan talousalueella, etkä ole tyytyväinen tapaan, jolla olemme käsitelleet henkilötietojasi tai tietosuojaa koskevaa kysymystä tai pyyntöä, jonka olet meille esittänyt.

Kun edellä mainittujen oikeuksiesi käyttäminen edellyttää toimia Symantecilta, täytämme lakisääteisen velvollisuutemme ryhtyä kohtuullisiin toimenpiteisiin tarkistaaksemme henkilöllisyytesi sekä pyyntösi perustelut ja saatamme pyytää sinulta tietoja, jotka ovat välttämättömiä tätä tarkoitusta varten. Vastaamme oikeutettuihin pyyntöihin 1 (yhden) kalenterikuukauden tai 31 (kolmenkymmenenyhden) kalenteripäivän aikana (sen mukaan, kumpi näistä on pidempi). Tietyissä rajoitetuissa olosuhteissa meidän on ehkä pidennettävä vastausaikaamme sovellettavan lain sallimissa rajoissa. Tällaisten pyyntöjen perusteella saatamme säilyttää tiettyjä tietoja, jotka ovat tarpeen petosten tai tulevien väärinkäytösten estämiseksi, tai jos laki sitä muuten edellyttää tai sen sallii, jotta voisimme esim. täyttää meihin kohdistuvat lakisääteiset velvollisuutemme sekä laatia, esittää tai puolustaa oikeusvaateita.

Jos sinulla on tietosuojaa tai tietojen käyttöä koskevia ratkaisemattomia huolenaiheita, joita emme ole käsitelleet tyydyttävällä tavalla, voit myös ottaa yhteyttä Yhdysvalloissa sijaitsevaan ulkopuoliseen riidanratkaisumenettelyiden tarjoajaan (maksutta) osoitteessa https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Jos olet alle 18-vuotias Kalifornian asukas, voit ehkä pyytää tiettyjen verkkosivustoillamme julkaisemiesi sisältöjen poistamista. Jos haluat esittää tällaisen pyynnön, ota meihin yhtyettä osoitteeseen privacyteam@symantec.com

Viestintää koskevat vaihtoehdot

Norton-tuotteet

Voit tarkastella ja päivittää henkilötietojasi Norton-tilisi Norton Preference Centerissä.

Voit myös perua Nortonin markkinointitarjoukset.

Symantec Enterprise

Voit tarkastella ja päivittää tietojasi Symantec-tililläsi (kertakirjautuminen MySymantec-, MySupport-, PartnerNet-, Symantec Licensing Portal-, Customer Care- ja Symantec Connect -palveluihin).

Voit päivittää tietosi tai poistaa tilauksen Symantec Enterprise -viestinnästä Preferences Centerin kautta.

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat käyttää oikeuksiasi tai sinulla on henkilötietojesi käyttöä ja niiden tietosuojaa koskevia kysymyksiä tai valituksia, voit kirjoittaa tai soittaa tietosuojatiimillemme seuraavasti:

Symantec Corporation – Privacy Team
350 Ellis Street P.O. Box 7011 Mountain View, CA 94043 U.S.A.
Sähköposti: privacyteam@symantec.com

Jos olet Euroopan talousalueella:

Symantec Limited – Care of the UK and Ireland Legal Team
Ballycoolin Business Park, Blanchardstown, Dublin 15, Ireland
Sähköposti: privacyteam@symantec.com

Jos olet Aasian ja Tyynenmeren alueella:

Symantec Limited – Care of the Asia Pacific Legal Team
6 Temasek Boulevard, #12-01
Suntec Tower 4
Singapore-038986
Sähköposti: APJ_Privacy@symantec.com

Tietosuojavastaava:
Heward Mills
Fitzwilliam Hall
Fitzwilliam Place
Dublin 2
Email: DPO@Symantec.com

Tämän lausunnon muutokset

Pidätämme oikeuden tarkistaa tai muuttaa tätä lausuntoa. Saatamme lisäksi päivittää tätä tietosuojalausuntoa vastaamaan tietokäytäntöjemme muutoksia. Jos teemme merkittäviä muutoksia, ilmoitamme niistä sinulle sähköpostitse (tililläsi annettuun sähköpostiosoitteeseen) tai ilmoittamalla niistä tällä verkkosivustolla, ennen kuin muutos astuu voimaan. Suosittelemme, että tarkistat tämän sivun ajoittain, jotta sinulla on uusimmat tiedot tietosuojakäytännöistämme.

Tätä tietosuojalausuntoa ei sovelleta ID Analytics, LLC:hen; ID Analyticsin tietosuojalausunto on saatavissa täältä.

Tätä tietosuojalausuntoa ei sovelleta LifeLock, Inc:iin; LifeLockin tietosuojalausunto on saatavissa täältä.