Symantec Magyarországon
nemzetközi Symantec
termékek
vásárlás
terméktámogatás
security response
letöltések
partnerek
céginformáció
keresés
visszajelzés


© 1995-2008 Symantec Corporation.
All rights reserved.

Jogi közlemények
Adatvédelmi szabályzat


sajtó információk spacer

A Symantec bemutatja a könnyebb számítógépezés érdekében új jelszókezelővel ellátott Norton Systemworks 2004-et

Sajtó kapcsolat

Budapest – 2003. szeptember 30 -

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC), az internetes biztonságtechnika élenjáró vállalata ma jelentette be a Norton SystemWorks 2004-et, a Symantec piacvezető, termelékenységet biztosító és problémamegoldó programcsomagjának legújabb változatát. A várhatóan szeptember végén kapható Norton SystemWorks 2004 egy új, biztonságos jelszókezelővel, a Norton Password Manager-rel is fel lesz szerelve. Ez az újdonság a nagyszámú, az interneten és a Windows alkalmazásoknál használt, bonyolult jelszó biztonságos kezelését könnyíti meg, és emellett megakadályozza ezen jelszavak rossz kezekbe kerülését.


A Symantec Norton SystemWorks 2004 a Norton AntiVirus-nak, a világ legmegbízhatóbb víruselhárító megoldásának legújabb változatát is tartalmazza. A Norton SystemWorks valamennyi teljesítményfokozó megoldásához akadálytalanul illeszkedő Norton AntiVirus továbbra is megbízható, önműködő védelmet biztosít a vírusok ellen. Az új változatban fokozott védelem található egyes feljövőben levő, nem vírusjellegű veszélyforrások – a kém-, illetve reklámszoftverek és a billentyűzést naplózó programok – ellen, amelyek a rendszerek biztonságát fenyegetik, a felhasználók után kémkednek, illetve a felhasználó netezését követik nyomon.

„A számítástechnika legtöbb területén alapvető óvintézkedésként használt jelszavas védelem mára a PC-ken is hétköznapivá vált. A nagymértékben elterjedt jelszóhasználat megnehezíti a biztonság és a termelékenység közötti egyensúly megtalálását” – jelentette ki Steve Cullen, a Symantec Fogyasztói és Ügyféltermék részlegét vezető alelnöke. „A bonyolult, nehezen kitalálható jelszavak segítenek a fürkésző szemek elől elrejteni az adatokat, de ugyanakkor bonyolult megjegyezni őket és akadályozhatják a felhasználót a munkában. A Norton SystemWorks a jelszavak biztonságos módon, a saját merevlemezen történő tárolásával megjegyzésük gondját leveszi a felhasználó válláról.”


A Norton Password Manager és a Norton AntiVirus mellett a Norton SystemWorks 2004 része a Norton Utilities és a Norton CleanSweep is. Ezek a széleskörűen használható eszközök a könnyű rendszeroptimalizáláshoz, problémamegoldáshoz és hardver-karbantartáshoz szükséges valamennyi lényeges kelléket tartalmazzák. A Norton SystemWorks 2004 részét képezi a Norton GoBack Personal Edition, amely a gyors adat-helyreállítás eszköze, a Norton Web Tools, amellyel egyszerűen távolítható el az internet hordaléka, illetve tartható fenn a betárcsázós internetkapcsolat, valamint a One Button Checkup, amellyel időzített rendszerességgel, rugalmasan és hatékonyan vizsgálható át a rendszer. A felhasználók kalóz- és hamisított szoftverek elleni védelmét a Norton SystemWorks 2004 termékaktiválása biztosítja.

A bonyolult jelszavak biztonságos kezelése

A Norton SystemWorks 2004 a Symantec új Norton Password Manager-ét is tartalmazza, amely az alkalmazásokban, webhelyeken, e-boltokban és más helyeken használatos jelszavak kezelését könnyíti meg. A Norton Password Manager-rel megelőzhető, hogy mindenhol ugyanazt a jelszót használják, sikertelen legyen a jelszó visszaállítása, túl egyszerű jelszavakat használjanak, vagy gondatlanul tárolják azokat.


Az erős titkosítást használó Norton Password Manager az internetes és a Windows alkalmazások által használt jelszavak megjegyzésével, illetve önműködő beillesztésével segít megakadályozni a jelszavak veszélyeztetését. Csak be kell jelentkezni a fő jelszóval a Norton Password Manager-be, és az ezt követően önműködően adja meg a felhasználó által engedélyezett helyeken az azonosítót és a jelszót.


A Norton Password Manager az internetes ügyleteknél, illetve vásárlásnál használt űrlapok önműködő kitöltésével egyszerűbbé teszi azok nehézkes és gyakran hibákkal tarkított kitöltését is. A webes űrlapok kitöltésére biztonságos kézi módszer is rendelkezésre áll. Magától értetődően kezelhető varázsló könnyíti meg a több felhasználói hozzáférés létrehozását, valamint a biztonságos űrlapkitöltéshez szükséges címek, telefon- és bankkártya-információk szerkesztését.

Védelem a vírusok és az új hackereszközök ellen

A Norton SystemWorks 2004 a Norton AntiVirus-nak, a világ legmegbízhatóbb víruselhárítójának legújabb változatával segít a legfrissebb vírusok jelentette veszélyek elleni védekezésben. A szoftvercsomagba integrált új változatú Norton AntiVirus-ban újfajta, kibővített veszélyészlelési lehetőségek jelennek meg. A termék újszerű eljárásai segítségével egyes, feljövőben levő, nem vírusjellegű veszélyforrások, így a kém- és reklámszoftverek, valamint a billentyűzést naplózó programok felismerésére is képes. Ezekkel a veszélyforrásokkal gyakorta veszélyeztetik a rendszerek biztonságát, kutatnak a titkos adatok között, illetve nyomon követik a netezést. A fájlcserélő szolgáltatások, például a egyenrangú hálózatok vagy a közvetlenüzenet-szolgáltatások használóinak védelme érdekében a Norton AntiVirus új vizsgálati módszereket is bevezet, amelyek a tömörített fájlokban levő vírusokat a PC-re történő belépésükkor észlelik.


A Norton AntiVirus a bejövő és kimenő levelezést továbbra is önműködően vizsgálja meg, eltávolítja a vírusokat, a férgeket és a trójai fertőzéseket, illetve felismeri és eltávolítja a levelezésben és a közvetlen üzenetekben rejlő vírusokat. A Symantec önműködő LiveUpdate-ja – amely valahányszor csak a netre csatlakozik a felhasználó, ellenőrzi, hogy van-e új vírusirtó-frissítés – biztosítja, hogy a Norton SystemWorks 2004 felhasználói mindig naprakész védelemmel álljanak a legújabb netes veszélyekkel szemben. A féreg- és parancsállomány-akadályozó eljárások önműködően, vírusazonosító nélkül védenek bizonyos ismert és ismeretlen veszélyforrások, így a Nimda-hoz hasonló férgek, illetve az I Love You-szerű, parancsállományra épülő veszélyforrások ellen. Összefoglalva, a Norton AntiVirus hatékonyan védi a Norton SystemWorks 2004-et használókat a rosszindulatú programok növekvő köre ellen.


A rendszer optimális teljesítőképességének fenntartásával védi a termelékenységet

A Norton SystemWorks 2004 a PC-k optimális működtetéséhez egy sor egyszerűen használható eszközzel rendelkezik. A Norton Utilities többek között megtalálja és kijavítja a problémákat, a merevlemez gyorsabb működése érdekében optimalizálja a fájlok tárolását és folyamatosan figyeli a PC teljesítményét. A továbbfejlesztett, testre szabható One Button Checkup segítségével a felhasználók könnyen visszacsinálhatják a javításokat és naplózhatják a változtatásokat. A Norton GoBack Personal Edition-nel egy komoly összeomlás után, rendszerindító, vagy operációs rendszer lemez, illetve időt rabló, lemezképről vagy mágnesszalagról történő visszaállítás nélkül, rögtön helyrehozható a rendszer. A Web Cleanup eltünteti az internet helyet foglaló és teljesítményt rontó hordalékát. A Connection Keep Alive megakadályozza a behívós internetkapcsolat leidőzítését.


A Symantec a Norton SystemWorks 2004 Professional kiadását is tervezi, amely az alapváltozat összetevőin kívül további hatékony rendszerbővítési és -mentési elemeket is tartalmaz a kisvállalati rendszerek minimális ráfordítással történő működésben tartásához. A Norton SystemWorks 2004 Professional része a Norton Ghost, amellyel a létfontosságú adatok megóvhatók a rendszerkatasztrófák következményeitől, és amellyel gyorssá és egyszerűvé válik a mentések elkészítése, a fájl-helyreállítás, illetve a rendszer bővítése. A Process Viewer nem csak a futó folyamatok, hanem az egyes kapcsolódó fájlok tárolási helyének megnézését is lehetővé teszi. A Performance Test további, hasznos rendszerinformációkat közöl, amellyel a felhasználó meggyőződhet rendszerének teljesítményéről, illetve összehasonlíthatja azt más rendszerekével.


A Symantec

Az internetes biztonságtechnikában élen járó Symantec a tartalom- és hálózati biztonsági megoldások széles skáláját kínálja az egyéni és a vállalati ügyfelek, valamint a távközlési szolgáltatók számára. A vállalat világszerte vezető szerepet tölt be a felhasználói gépek, az átjárók és a szerverek vírusvédelme, a tűzfalak és a virtuális magánhálózatok, a sérülékenység kezelése, a behatolás-érzékelés, az internetes tartalom- és levélszűrés, a távfelügyeleti technika, valamint a vállalatok és a távközlési szolgáltatók számára kínált biztonsági megoldások területén. A Symantec szakmai díjakat nyert Norton márkájú fogyasztói biztonsági termékei világszerte a kiskereskedelmi eladások élén állnak. A kaliforniai Cupertinóban székelő vállalat működése a világ 36 országára terjed ki.